PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325659
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Witam. Lubię oglądać seriale szczególnie w wolne wieczory. Trochę seriali już udało mi się
przerobić niestety teraz nie potrafię znaleźć godnego następcy po BB.

Zaczynałem od "Dr House" i wciągnął mnie niesamowicie. Kolejnym serialem, za który się
zabrałem był "Spartacus" i powiem szczerze, że do tej pory zastanawiam się czemu ma tak niskie
noty w rankingach, bo według mnie jest jednym z najlepszych seriali jakie oglądałem. Później
przyszła pora na Grę o Tron... męczyłem ten serial przez bodajże dwa sezony i z przykrością
stwierdzam, że nie rozumiem kompletnie jego fenomenu. Po licznych wątkach, na które natykałem
się w internecie o BB postanowiłem się za niego zabrać i okazało się, że przekroczył moje
najgłębsze oczekiwania. Serial to numer jeden wśród seriali. Nie ma co się rozpisywać, po prostu
perła. Kiedy skończyłem BB nastał czas pustki. Zaryzykowałem obejrzenie "Lost". Serial może nie
zachwycił ale nie należy też do najgorszych, oglądało się całkiem dobrze a w ostatnich dwóch
sezonach nawet mnie wciągnął.

Jeśli przeczyta to jakaś osoba z gustem podobnym do mojego to desperacko proszę o polecenie
jakiegoś serialu, który może mi się spodobać. Pozdrawiam :)

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

Serial z innego gatunku, całkowicie, ale polecam "Boardwalk Empire" ("Zakazane Imperium"), w większości na faktach, świetnie zrobiony, klimat, stroje, charakteryzacja, postacie, fabuła (z życia wzięta, dosłownie), nie mogę doczekać się kolejnego sezonu :)

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

polecam Detektyw Monk, Chuck, White Collar, Skins

smooglerpl

Pierwsze sezony Prison Break i Dextera były całkiem niezłe, ale moim zdaniem tylko pierwsze. Do tego polecam Sopranos, House of Cards, Luthera (ale ja bym skończył na drugim sezonie, bo trzeci to katastrofa), Twin Peaks, Wire, które dopiero zaczynam, ale zapowiada się nienajgorzej, i może polskiego Pitbulla.

Jak zaakceptowałeś Lost, to Prison Break powinno Ci się podobać Dexter raczej też, więc może od nich zacznij. Luther może być bardziej ryzykowny, Twin Peaks tak samo, ale Sopranos, Wire, House of Cards i Pitbull, jak na razie wszystkim, których znam dogadzają.

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
smooglerpl

Jedyny serial, który można polecić koneserom:

http://www.filmweb.pl/serial/Prawo+ulicy-2002-87721

wcale nie jedyny :]

użytkownik usunięty
Oskitello

Tzn. wiadomo że jest pełno naprawdę świetnych seriali, ale akurat zauważyłem taką ciekawą przypadłość - osoby które oglądały Breaking Bad, prawie zawsze polubią Prawo ulicy i odwrotnie. Z innymi serialami bywa różnie, ale akurat ta dwójka się zawsze "dogaduje" :)

na pewno faktem jest to, że dzięki Breaking Bad, The Wire mogło wyjść z "podziemia" na tym portalu, ludzie szukali zastępstwa, czegoś na podobnym poziomie i ten tytuł przewijał się za każdym razem.... nie jest przypadkiem, że pod koniec i już po zakończeniu BrBa, popularność ekipy z Baltimore wzrosła o ok. połowę, gdzie przez bardzo długi okres czasu liczba oddanych głosów nie przekraczała 5 tys. bo tak na prawdę mało kto słyszał o tej pozycji... z tym "dogadywaniem się" ok The Wire ma pewnie największe szanse na zapełnienie pustki po Breaking Bad, ale to wszystko i tak ostatecznie indywidualna kwestia gustu każdego z nas, więc z pewnością nie jest to jedyny serial, który można polecić koneserom i nie tylko, gdyż perspektywa dobrego wyboru jest szersza ;]

na pewno faktem jest to, że dzięki Breaking Bad, The Wire mogło wyjść z "podziemia" na tym portalu, ludzie szukali zastępstwa, czegoś na podobnym poziomie i ten tytuł przewijał się za każdym razem.... nie jest przypadkiem, że pod koniec i już po zakończeniu BrBa, popularność ekipy z Baltimore wzrosła o ok. połowę, gdzie przez bardzo długi okres czasu liczba oddanych głosów nie przekraczała 5 tys. bo tak na prawdę mało kto słyszał o tej pozycji... z tym "dogadywaniem się" ok The Wire ma pewnie największe szanse na zapełnienie pustki po Breaking Bad, ale to wszystko i tak ostatecznie indywidualna kwestia gustu każdego z nas, więc z pewnością nie jest to jedyny serial, który można polecić koneserom i nie tylko, gdyż perspektywa dobrego wyboru jest szersza ;]

ocenił(a) serial na 10
Oskitello

Person of Interest

ocenił(a) serial na 10
biomek

Też podzelam zdanie, że nie ma niczego na równie wysokim poziomie. Prison Break był niezły, ale do BrBa się nie umywa. Po pierwszych dwóch sezonach to już była pomyłka. Dexter z sezonu na sezon słabszy, ale bardzo wciągający. Mam sentyment. Aktualnie oglądam Synów Anarchii, pierwszy sezon słaby, ale drugi już całkiem fajny. Myślę, że warto zobaczyć. Lubię też Supernatural, ale to już inna bajka- to specyficzny klimat, który nie każdemu się spodoba, jedne odcinki mocne, inne tragiczne. Ja mam słabość do tych aktorów i humoru, ale rozumiem tych, ktorzy uważają to za słabiznę. Do The Wire się przymierzam. Jak skończę Synów to na pewno obejrzę. Chętnie też poczytam więcej propozycji.

ocenił(a) serial na 10
biomek

Też podzelam zdanie, że nie ma niczego na równie wysokim poziomie. Prison Break był niezły, ale do BrBa się nie umywa. Po pierwszych dwóch sezonach to już była pomyłka. Dexter z sezonu na sezon słabszy, ale bardzo wciągający. Mam sentyment. Aktualnie oglądam Synów Anarchii, pierwszy sezon słaby, ale drugi już całkiem fajny. Myślę, że warto zobaczyć. Lubię też Supernatural, ale to już inna bajka- to specyficzny klimat, który nie każdemu się spodoba, jedne odcinki mocne, inne tragiczne. Ja mam słabość do tych aktorów i humoru, ale rozumiem tych, ktorzy uważają to za słabiznę. Do The Wire się przymierzam. Jak skończę Synów to na pewno obejrzę. Chętnie też poczytam więcej propozycji.

ocenił(a) serial na 8
stelline

Każdy serial jest inny. Wiadomo, że nie sposób znaleźć podobnego serialu na równie wysokim poziomie. Chociaz z tym poziomem byłbym ostrożny. Fakt, że ostatni sezon był genialny, a cała seria mimo wszystko wciągająca, jednakże miejscami (we wcześniejszych sezonach) serial był naprawdę bardzo nudny, ciągnący się i irytujący.

ocenił(a) serial na 8
stelline

"Też podzelam zdanie, że nie ma niczego na równie wysokim poziomie."

Obejrzyj może kilka seriali HBO (Sopranos, Wire, Boardwalk Empire, Oz) to zmienisz zdanie. A z AMC lepszy jest Mad Men.

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

Widzę, że w odpowiedziach pojawiają się tylko zagraniczne tytuły. W takim razie polecam od siebie serial Pitbull, genialny moim zdaniem, poza tym Glina również rewelacyjny i na koniec Odwróceni, bardzo dobry serial, fanom mafii i gangsterskich filmów na pewno się spodoba.

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

The Wire - dobra pordukcja, na poziomie, miejscami przegadana i troche słabsza gra aktorska ogólnie
Wikingowie - nowa produkcja, tylko 1 sezon jest, szału nie ma ale warto obejrzeć
The Walking Dead - fabułą nie porywa ale fajnie się ogląda, ogólnie na topie teraz jest ten serial
Dexter - nie oglądałem ale podobno fajny
Prison Break - pare lat temu to był hicior jak ich mało, na pewno polecam obejrzeć chociaż 1 sezon
Death Note - jak lubisz anime to serial ma niezła fabułe

Ciężko o następce BB, Gra o Tron z nim mogłaby konkurować ale widze, że nie podszedł Ci ten serial

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

polecam Dextera! Świetny serial, klasa sama w sobie.

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

Dexter, Bates Motel

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

Ja dorzucę Sherlocka. Trochę inny, brytyjski, ale bardzo dobry i dużo w nim humoru. A teraz zaczęłam The Wire i dobrze się zapowiada.

użytkownik usunięty
czarna_mamba_9

Zazdroszczę Ci!

ocenił(a) serial na 10

Ja zazdroszczę tym, którzy jeszcze nie widzieli BB, Sherlocka, Lostów i Walking Dead:) Mi chociaż zostaje The Wire;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

BB u mnie zdecydowanie lideruje... Nie wiem dużo osob zachwala Dextera ..ja osobiscie obejrzalem kilka pierwszych odcinkow i jakos przerwalem..nie zaciekawil mnie na tyle ,zeby dalej go ciagnac.
Natomiast seriale ktore ogladam na bierzaco to Homeland... i The Walking Dead... dlatego polecam. pzdr

ocenił(a) serial na 10
SzyCha_

Mnie też Dexter nie przekonał... Podchodziłam do niego 2 razy i kompletnie mi nie leży... Za to Sherlock, TWD, BB jak najbardziej;)

smooglerpl

Polecam gorąco United States of Tara i Derek.

ocenił(a) serial na 9
smooglerpl

Polecam "The Killing" w wersji amerykańskiej (lub "Forbydelsen", jeśli wolisz duńskie produkcje). Świetny klimat, dobra gra aktorska. Pochłonęłam wszystkie dostępne odcinki dosłownie w dwa tygodnie...

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

Zgadzam się w zupełności z Twoją opinią....nie jestem może jakimś wytrawnym kinomaniakiem jeżeli chodzi o seriale i na sowim koncie mam ich niewiele, ale po prostu rzadko udaje mi się wkręcić w jakąś serialową fabułę...próbowałam również ulec masowemu uwielbieniu serialu "Gra o tron", ale podobnie jak w Twoim wypadku kompletnie mnie nie wciągnął. Jeżeli chodzi o "Spartakusa" osobiście nie oglądałam, ale mój chłopak owszem i był podobnego zdania co Ty...z seriali, które mogę z całą pewnością polecić to: "Dynastia Tudorów", "The Killing", "House of Cards"...Pozdrawiam:)

użytkownik usunięty
smooglerpl

Szukasz w złym miejscu, Lost, House to jednak inna półka niż BB. Jedna nie załamuj się, jest kilka lepszych seriali niż produkcja Gilligana, ja polecam: SFU, Sopranos, The Wire, Oz, Carnivale, Dochodzenie.

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

A ja bym dorzucił American horror story dwa sezony

ocenił(a) serial na 9
smooglerpl

Suits

ocenił(a) serial na 9
smooglerpl

Ja polecam:
•dla miłośników kryminał/dramat - Prison Break
•dla fascynatów postapokaliptycznych realiów - The Walking Dead
•dla pasjonatów fantasy - Legend of the Seeker.
Bardzo dobre seriale.

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

Niestety póki co nie znalazłam serialu, który umywałby się do BB. Jest dużo dobrych jednak BB wciąż nad nimi góruje. Od siebie mogę polecić Homeland, nie powali na kolana jak BB, ale z pewnością zaciekawi, wartka akcja i interesująca fabuła. Dużo osób zachwalało The Following, niestety jeszcze nie oglądałam, więc gwarancji od siebie nie daję ;)

ocenił(a) serial na 10
smooglerpl

bardzo wiele dobrego słyszałem o serialu The Wire, sam go nie oglądałem ale teraz zamierzam się wziąść za ten serial jak tyle dobrych opinii warto o nim wspomnieć, swojego czasu lubiałem Dextera, teraz już serial się skończył myślę że też może Ci sie spodobać o ile przymkniesz oko na brak realizmu niekiedy i naciągane sytuacje