Wg mnie ten serial nie nadaje się na miano ''Bardzo dobrego" a co dopiero "Rewelacyjnego".
1 Sezon był nudnawy, bardziej to była komedia, niż dramat/kryminał. Całe szczęście, ze miał tylko 7 odcinków. W
sezonie drugim zrobiło się nieco ciekawiej, lecz również bez fajerwerków. Nie można nazwać serialu rewelacyjnym,
jeżeli 2 jego pierwsze sezony są przeciętne/dobre. Dodatkowo takie postacie jak: żona Waltera(zrzędząca jędza,
wtrącająca się we wszystko) i jej siostra (wieczna histeryczka) zniechęcają do dalszego oglądania. Nie jestem pewny
czy czas fabuły zgadza się z rzeczywistym. Głownie chodzi mi o to, że w serialu 1 rok ( od Waltera 50 do 51 urodzin)
trwa 4.5 sezonu. W czasie którego zdążyło się wydarzyć wiele rzeczy.Przez ten czas bohaterzy się bardzo postarzali.
Widać to chyba najbardziej na przykładzie Jessiego. Samo postrzelenie Hanka i jego rehabilitacja, powrót do
zdrowia, a później pracy musiał trwać przynajmniej kilka miesięcy. Kolejne rzeczy to 6 zmysł Gus'a (akcja w garażu),
zabicie Mike'a za ...,w sumie nie wiem za co, bo powiedział prawdę? Końcowa akcja z karabinem... szkoda gadać.
Nie mówię, że ten serial jest zły ale wiecznie dokuczający niedobór akcji, irracjonalne wybory bohaterów bardzo,
według mnie mu odejmują. całą fabułę serialu dałoby się streścić do 3 sezonów. Dodatkowo gdyby serial dostał
normalne zakończenie, ale no właśnie gdyby... Widziałem sporo dobrych seriali i według mnie w kategorii
"kryminał/dramat" jest lepszy np. Luther. Do fanów BB. Napiszcie co w tym serialu jest takiego rewelacyjnego, czego
ja nie widzę.(Nie jestem hejterem, czy coś. Tylko jestem ciekwy.
Tu nie ma czego pisać - jak to powiedzieli bodaj twórcy "Jednym serial przypadnie do gustu innym nie" - należysz do 2 grupy i tyle w temacie. Masz po prostu taki gust - nie spodobał Ci się BB i kropka.
I nie ma co dumać nad czasem - ile trwała rehabilitacja, postaciami - wkurzająca żona/siostra - bo jaki to ma sens? Żaden.
Jak jesteś taki ciekaw to wysil się i przejrzyj to forum . Jest mnóstwo tematów w których ludzie opisują co jest rewelacyjnego w tym serialu, na pewno coś wybierzesz.
Jak nie jesteś ciekaw to zostaw ten serial w spokoju i nie zadawaj idiotycznych pytań.
Dlaczego idiotycznych, dla Ciebie jest oczywiste, że ten serial musi się dla każdego podobać? "Na pewno coś wybierzesz"? Co tu jest do wybierania. Albo serial posiada pewne cechy, albo nie. Skoro według Ciebie jest to takie oczywiste to napisz.
khali123 napisz jakie Tobie seriale przypadły do gustu? Skoro ten jest przeciętny... to, który według Ciebie może być rewelacyjny?