PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 323 tys. ocen
8,8 10 1 323233
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Witam serdecznie jest to jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem w życiu. Czy ktoś zna seriale podobne do tego i również genialne jak ten. Oglądałem już Spartakusa wszystkie odcinki, House of cards gorąca polecam jak ktoś nie oglądał oraz oczywiście Boss. Szukam genialnych seriali jeżeli ktoś zna takie to proszę o odpowiedź,

paw1_filmweb

Też podepnę się pod pytanie.

Od siebie dodam:
-Dexter- jeżeli chodzi o motyw podwójnej tożsamości,
-Synowie Anarchii- gangsterka,
-Ray Donovan,

Więcej nie przychodzi mi nic do głowy :P

ocenił(a) serial na 10
AntekEmigrant

Jest tylko jeden serial "na poziomie" Breaking Bad - The Wire.

Wszystkie inne seriale są półkę albo dwie półki niżej całościowo - np. Dexter po pierwszych 2 sezonach zapowiadał się na podobny poziom ale niestety potem podryfował w stronę durnej bajki dla nastolatków.

Można tylko dyskutować, który z nich jest lepszy - BB czy The Wire. Osobiście nie mogę zdecydować :)

A wymienianie Synów Anarchii itp. "zwykłych" seriali to obraza dla BB i The Wire. (Nie mówię, że Synowie są źli ale to jest w ogóle inna półka, inny poziom)

Bosqi_El_Deviantero

http://www.youtube.com/watch?v=zIom3LSbB0I&hd=1

ocenił(a) serial na 10
Bosqi_El_Deviantero

zgadzam się

ocenił(a) serial na 10
paw1_filmweb

żaden. tylko battlestar galactica mnie wciągalo jak breaking bad, bo podobnie jak w breaking bad nie było schematu, ale akcja szła ciągle do przodu i każdy odcinek pchał główny wątek do przodu, a te dextery i inne bajery to takie taśmowe bzdury w których każdy odcinek opiera się na scHEMACIE typu: Dexter to morderca wiec w kolejnym odcinku zabije inną osobę i tak w kółko (!). Jeśli mam wybierać to tylko Battlestar GALACTICA !!! POLECAM

ocenił(a) serial na 9
paw1_filmweb

a może gra o tron?:)

Pudel20

gra o tron to tylko ekranizacja książki, więc nic w tym genialnego..

ocenił(a) serial na 9
Mou

no jeżeli ktoś nie czytał książki to jest genialne :)

ocenił(a) serial na 10
Mou

Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli coś jest ekranizacją książki to znaczy, że nie jest świetne? "Skazani na Shawshank" i "Zielona mila" to też ekranizacje książek, a jednak stoją wysoko w rankingu i prawie wszyscy się z tym zgadzają.

użytkownik usunięty
paw1_filmweb

Moim zdaniem NICZEGO nie można porównać do Breaking Bad, nie powstał jeszcze serial który dorównałby mu poziomem i podejrzewam, że szybko (albo w ogóle) nie powstanie. Moim zdaniem też porównywanie BrBa do jakiegokolwiek innego serialu, zwłaszcza typu Dexter czy SoA to obraza dla tej perły telewizyjnej kinematografii. Dzieło sztuki.

paw1_filmweb

Poza "The Wire", przychodzą mi do głowy jeszcze tylko dwa seriale: "Sześć stóp pod ziemią" i "24 godziny".

malanovka

ray donovan , wszak inne klimaty , ale swietna rola jona voighta i serial ma swoj klimacik

rainman149

Sześć stóp pod ziemią nie utożsamiaj z Breaking Bad t nie ma być czarna komedia o zakładzie pogrzebowym. Obecnie zaczynam oglądać The wire i zobaczymy co to będzie. Gra o tron również jest genialną pozycją do oglądania. Znacie może jakiś inne seriale typu Gra o tron ?

ocenił(a) serial na 10
paw1_filmweb

proponuję The Killing

veeckee

Za ciezki jak dla mnie film.

ocenił(a) serial na 10
paw1_filmweb

nie taki ciężki jak się już człowiek wciągnie, a naprawdę wart obejrzenia, pierwsze dwa sezony w szczególności - tworzą zamkniętą całość

ocenił(a) serial na 9
paw1_filmweb

podobnym serialem jest Piernikowy Tatko czeski lub tez La Breaking Bead w hiszpanii, innych podobieństw nie ma.

ocenił(a) serial na 10
paw1_filmweb

Ja znam tylko jeden serial dorównujący Breaking Bad - Utopia.
Produkcja brytyjska, klimat dość podobny (pomijając "bloody bollocks" zamiast "f*ck, bitch!") z tym że nieco inny gatunek i zupełnie inna fabuła, ale poleciłem kilku "wdowcom" po Breaking Bad (dla mnie BB to póki co faworyt wśród seriali, a Utopia jest na miejscu drugim) i wszyscy byli zachwyceni.
Świetna kreacja postaci, niesamowicie dobra i oryginalna muzyka, przemyślana fabuła, ponury klimat UK+ podobnie jak w BB poruszona ciekawa kwestia moralna+piekielnie dobra kreacja jednego z czarnych charakterów (Arby :D)+czarny humor+brutalność+świetne zwroty akcji+ogólny suspens.

Nie wiem, czemu ten serial jest w PL tak mało popularny.

Tu link:
http://www.filmweb.pl/serial/Utopia-2013-663388

ZDECYDOWANIE polecam wszystkim fanom BB.
Mam taką zasadę, że jeśli Pilot mnie nie wciągnie, to sobie daruje. Tutaj od razu na widza zarzucany jest hak. Pilot 10/10.

A niedługo podobno mają powrócić z drugim sezonem.
Czekam niecierpliwie.

Janoszy

Ostatnio skończyłem oglądać Skandal i bardzo przypadł mi i mojej żonie do gustu . Znacie jeszcze jakieś dobre seriale ????

paw1_filmweb

Polecam Zakazane Imperium, genialny i wciągający serial.

zenerm

Tak wiem oglądałem już dawno temu wszystkie sezony.

ocenił(a) serial na 10
paw1_filmweb

the wire obowiazkowo

ocenił(a) serial na 9
paw1_filmweb

jeden z najbardziej irytujacych tematow czy ktos zna podobny serial ? jakby mozna bylo sklonowac genialne seriale. nastepny temat to kiedy beda napisy :D