Witam serdecznie jest to jeden z najlepszych seriali jakie oglądałem w życiu. Czy ktoś zna seriale podobne do tego i również genialne jak ten. Oglądałem już Spartakusa wszystkie odcinki, House of cards gorąca polecam jak ktoś nie oglądał oraz oczywiście Boss. Szukam genialnych seriali jeżeli ktoś zna takie to proszę o odpowiedź,
Też podepnę się pod pytanie.
Od siebie dodam:
-Dexter- jeżeli chodzi o motyw podwójnej tożsamości,
-Synowie Anarchii- gangsterka,
-Ray Donovan,
Więcej nie przychodzi mi nic do głowy :P
Jest tylko jeden serial "na poziomie" Breaking Bad - The Wire.
Wszystkie inne seriale są półkę albo dwie półki niżej całościowo - np. Dexter po pierwszych 2 sezonach zapowiadał się na podobny poziom ale niestety potem podryfował w stronę durnej bajki dla nastolatków.
Można tylko dyskutować, który z nich jest lepszy - BB czy The Wire. Osobiście nie mogę zdecydować :)
A wymienianie Synów Anarchii itp. "zwykłych" seriali to obraza dla BB i The Wire. (Nie mówię, że Synowie są źli ale to jest w ogóle inna półka, inny poziom)
żaden. tylko battlestar galactica mnie wciągalo jak breaking bad, bo podobnie jak w breaking bad nie było schematu, ale akcja szła ciągle do przodu i każdy odcinek pchał główny wątek do przodu, a te dextery i inne bajery to takie taśmowe bzdury w których każdy odcinek opiera się na scHEMACIE typu: Dexter to morderca wiec w kolejnym odcinku zabije inną osobę i tak w kółko (!). Jeśli mam wybierać to tylko Battlestar GALACTICA !!! POLECAM
Nie rozumiem takiego podejścia. Jeśli coś jest ekranizacją książki to znaczy, że nie jest świetne? "Skazani na Shawshank" i "Zielona mila" to też ekranizacje książek, a jednak stoją wysoko w rankingu i prawie wszyscy się z tym zgadzają.
Moim zdaniem NICZEGO nie można porównać do Breaking Bad, nie powstał jeszcze serial który dorównałby mu poziomem i podejrzewam, że szybko (albo w ogóle) nie powstanie. Moim zdaniem też porównywanie BrBa do jakiegokolwiek innego serialu, zwłaszcza typu Dexter czy SoA to obraza dla tej perły telewizyjnej kinematografii. Dzieło sztuki.
Poza "The Wire", przychodzą mi do głowy jeszcze tylko dwa seriale: "Sześć stóp pod ziemią" i "24 godziny".
Sześć stóp pod ziemią nie utożsamiaj z Breaking Bad t nie ma być czarna komedia o zakładzie pogrzebowym. Obecnie zaczynam oglądać The wire i zobaczymy co to będzie. Gra o tron również jest genialną pozycją do oglądania. Znacie może jakiś inne seriale typu Gra o tron ?
nie taki ciężki jak się już człowiek wciągnie, a naprawdę wart obejrzenia, pierwsze dwa sezony w szczególności - tworzą zamkniętą całość
podobnym serialem jest Piernikowy Tatko czeski lub tez La Breaking Bead w hiszpanii, innych podobieństw nie ma.
Ja znam tylko jeden serial dorównujący Breaking Bad - Utopia.
Produkcja brytyjska, klimat dość podobny (pomijając "bloody bollocks" zamiast "f*ck, bitch!") z tym że nieco inny gatunek i zupełnie inna fabuła, ale poleciłem kilku "wdowcom" po Breaking Bad (dla mnie BB to póki co faworyt wśród seriali, a Utopia jest na miejscu drugim) i wszyscy byli zachwyceni.
Świetna kreacja postaci, niesamowicie dobra i oryginalna muzyka, przemyślana fabuła, ponury klimat UK+ podobnie jak w BB poruszona ciekawa kwestia moralna+piekielnie dobra kreacja jednego z czarnych charakterów (Arby :D)+czarny humor+brutalność+świetne zwroty akcji+ogólny suspens.
Nie wiem, czemu ten serial jest w PL tak mało popularny.
Tu link:
http://www.filmweb.pl/serial/Utopia-2013-663388
ZDECYDOWANIE polecam wszystkim fanom BB.
Mam taką zasadę, że jeśli Pilot mnie nie wciągnie, to sobie daruje. Tutaj od razu na widza zarzucany jest hak. Pilot 10/10.
A niedługo podobno mają powrócić z drugim sezonem.
Czekam niecierpliwie.
Ostatnio skończyłem oglądać Skandal i bardzo przypadł mi i mojej żonie do gustu . Znacie jeszcze jakieś dobre seriale ????