Niby 77% w moim guście ale nie jestem pewna czy zaczynać - oglądałam dwa pierwsze odcinki na polsacie, kilka lat temu ale mnie nie wciągnęło.
Wyczytałam już wiele o plusach tego serialu, ale chciałabym wiedzieć jakie są minusy ( wg fanów ) bo chyba po minusach można najuczciwiej stwierdzić czy mi się spodoba czy nie
Warto. To co odrzuca ludzi w BB to głównie brak akcji w pierwszym sezonie. Jeśli nie jesteś jedną z tych osób, które jak nie widzą krwi, seksu itp przez 5 min to zaczynają się nudzić, to spokojnie możesz oglądać, serial niesamowicie wciąga. Nie nastawiałbym się też na nie wiadomo jaki realizm, wiadomo zdarzają się sytuacje naciągane, na szczęście nie jest z tym tak źle jak w innych serialach (Dex, TWD). Aha, i polecam oglądać nie na polsacie, tylko z napisami. :)
Czy ja źle pamiętam, czy w pierwszym sezonie kapała jakaś krew z sufitu? ;) (no dobrze, dobrze, zero spojlera, tylko taka zachęta;)
Pewnie średnio pomogę, bo ja nie widzę minusów. Pamiętam jednak przygnębienie, które towarzyszyło mi przy pierwszym sezonie, jakaś taka niechęć do postaci. Walt nie budził sympatii, jego żona też nie. Właściwie nikt nie budził sympatii. Jednak oglądałam dalej i nie żałuję. Ten serial nie podlizuje się widzowi, nie podrzuca od pierwszego odcinka sympatycznych lub ekscentrycznych postaci do lubienia i identyfikowania się. Przywiązujesz się do bohaterów, ale stopniowo. Zrozumiałam później, że w tym (między innymi) siła tego serialu. Mocne, trudne, niejednoznaczne charaktery, do których przywiązujesz się długo, z oporami, ale jak już zrozumiesz ich i przywiążesz się, to to może być miłość ;)
Ja zyskałem sympatię do bohaterów (Walta i Pinkmana) już na samym początku. I kibicowałem Walterowi nawet kiedy staczał się na dno, bo po prostu chciałem, by był lepszym człowiekiem. Hank zyskał w moich oczach w drugim sezonie, kiedy okazało się, że jest dobrym gliną nie tylko w gadce.
Niby tak, ale jak serial nie wciąga nawet w 3 sezonie to ciężko mówić o jakiejkolwiek miłości, no chyba że z samego faktu przyzwyczajenia do postaci.
Jakie minusy? Na upartego można powiedzieć, że zbyt duża przypadkowość w niektórych scenach i czasem brak rozsądku bohaterów, ale to już przypadłość większości filmów i seriali.
Ja już 4 sezon męczę i jakoś nie dostrzegam tej całej rewelacyjności serialu. Zapewne zagorzali jego fani mnie tu zjadą doszczętnie, ale mówiąc kolokwialnie doopy on nie urywa. Oglądam dla samego oglądania. Bardzo pomaga na sen ;) tj wzmaga.
E, nie. Jak do 4 sezonu nie chwyciło, to już nie chwyci. Szkoda czasu. Nie każdy musi lubić wszystko. Ja np nie trawię Gwiezdnych wojen. I żyję.
Kiedy się rozkręca tak porządnie? Obejrzałem 1 sezon i nie zachwycił mnie, ba momentami był nudny jak cholera, w pierwszym odcineku drugiego sezonu też wiało nudą na kilometr. Kiedy będzie lepiej?
Też nie mogę się przekonać... wy piszecie straszne rzeczy. Nienawidzę oglądać seriali z przekonaniem że rozkręci się w drugim sezonie, to po co pierwszy oglądać? Tak samo miałem z supernatural - nudziłem się strasznie przy pierwszym sezonie, jestem w połowie drugiego i trochę się rozkręciło, ale tak się zniechęciłem przy pierwszym, że wątpię że kiedykolwiek do końca obejrzę cały serial.
Czy 1 sezon BB jest na prawdę taki że trzeba sobie wmawiać że drugi będzie lepszy?
chyba na razie poczekam - PS. Mi Supernatural podszedł od pierwszego odcinka, a odkąd Castiel wystepuje to już w ogóle nie mogę oderwać wzroku
poczekasz? no co ty pierdzielisz, na najlepszy serial w historii TV sie nie czeka tylko oglada jednym chełstem. Supernatural przy Bb to jakis shit
ale dlaczego BB poczeka, mozesz mi to wyjasnic? Najpierw wypytujesz tutaj wszystkich czy warto, a jak juz kazdy ci mowi ze tak, to ty pierniczysz ze nie. No sorry, ale masz problem z logicznym mysleniem czy jak ?
chyba czytaliśmy różne komentarze [ shed , n_nowak , TENno555 .. ]
A teraz czytając takie rzeczy od wielkich fanów serialu to nie mam ochoty wchodzić do tego "klubu".
Dziękuję bardzo ale chyba w ogóle zrezygnuję.
no tak, BB to serial do ktorego trzeba myslec, a u kobiet z pomyslunkiem roznie, wolicie zazwyczaj proste seriale bez wiekszej glebi. Jestes przykladem osoby, ktorej nie chce sie nawet wysilic zeby sprawdzic ewenement BB, ale pewnie takze oczekujesz prostej rozwywki co ? stad ta niechec
Najpierw robisz szum, potem masz w dupie no to sorry, ale cos tutaj nie gra
aha 15-latek z wygórowanym ego - jeżeli ludzie nie lubią tego co on to już są źli
widzę, że ty jesteś osobą który rzuca się na wszystko co leci, ale ja tak nie robię.
WYSTAWIASZ "FANTASTYCZNĄ" OPINIĘ FANOM TEGO SERIALU
- zadufanych w sobie ludzików żyjących w swoim malutkim świecie
- a jeżeli uważasz ze serial o chemicznej zabawie z narkotykami jest dla ciebie czymś na czym się " MYŚLI " to ja już dziękuję i zegnam
"- a jeżeli uważasz ze serial o chemicznej zabawie z narkotykami jest dla ciebie czymś na czym się " MYŚLI " to ja już dziękuję i zegnam"
hahha no i sie pograzylas bo kwestia narkotykow jest tylko otoczka serialu,elementem dekoracyjnym, a on sam dotyczy zupelnie czegos innego. To jest serial mocno psychologiczny, jak nie widzialas to nie wydawaj tak idiotyczna opinie, bo sie ośmieszasz.
15 lat to ja mialem ponad 15 lat temu, a ty za to tak schematycznym mysleniem udowadniasz, ze masz conajmniej 12.
Jednak ci odradzam ogladanie BB, nie jestes na to przygotowana zarowno mentalnie jak i psychicznie.
Obejrzyj najpierw TWD a potem BB. To miłe uczucie po niezbyt smacznym posiłku, zjeść pyszny deser.
Poza tym ocenianie wszystkich fanów przez pryzmat jednej osoby, jest nie fair.
I tak - na BB wskazane jest myślenie :)
BB jest świetny, ale nazwanie go najlepszym w historii TV to lekka przesada. Poza tym sweetgirl prawdopodobnie woli lżejsze produkcje, a BB to jednak inna półka. Więc zapewne ten serial nie przypadnie jej gustu.
dlaczego nazywanie BB najlepszym serialem jest przesada? Jest najlepszy i wielu ekspertow to powtierdza. Calkiem nie rozumiem tego zarzutu.
"ekspertów" ? zapewne kolejni pseudointeligenci opłacani przez firmy produkujące filmy
no i po co gowniaro prowokujesz? Jak chcialas wejsc na dzial z BB i powkurzac ludzi, ktorzy kochaja ten serial to udowodnilas tylko to, ze jestes glupiutkim dziewczem. Najpierw obejrz a dopiero potem bierz sie za zlosliwosci.
Inaczej nie masz zadnych kompetencji do rozmowy na ten temat.
a ja myślała że wchodząc na ten temat spotkam normalnych ludzi, a nie zadufanych w sobie ludków - NO COMMENT
"a ja myślała że wchodząc na ten temat spotkam normalnych ludzi" - hahahaha, na Filmwebie?
Ale ja niczego Ci nie zarzucam, po prostu nazywanie BB najlepszym jest przesadą(oczywiście w mojej opinii). Ciężko jest jakikolwiek serial uhonorować wspomnianym terminem, ponieważ różne są gusta widzów. W mojej opinii BB jest poza pierwszą piątką, licząc tylko seriale zakończone. Poza tym eksperci to pojęcie bardzo rozległe, więc nie zawsze ich opinię są wiarygodne.
w zadnym wypadku nazywanie BB najlepszym serialem wszechczasow nie ejst przesadzone. Serial stal sie kultowy juz po 1wszym sezonie i jest to najwyzsza polka. Raczej zaden serial nie ejst w stanie go przebic.
Napewno kjest tez najlepiej zagranym serialem w historii i zmontowanym.
To jest Twoja opinia, dla mnie powstało i pewnie jeszcze powstanie kilka lepszych produkcji.
Jasne, ale zaznaczam że to moje osobiste zdanie(nie wzorowane na opinii ekspertów, czy rankingach). Jak dla mnie lepsze, niewiele ale zawsze są: SFU, The Wire, The Sopranos, Twin Peaks, OZ.
jedno z najdurniejszych pytań - czy warto? kolejne kiedy beda napisy naszczescie sie skonczyło :)
w ciagu 5 dni oczekiwania na jakies odpowiedzi juz moznaby obejrzec cały sezon i samemu stwierdzic a nie wypisywać na forum.
Zacząłem oglądać ten serial miesiąc temu i szczerze przyznam, że po 1 sezonie nie byłem pozytywnie nastawiony, ale w 2 sezonie zaczęło się rozkręcać, natomiast od 4 sezonu to już była miazga. W miesiąc obejrzałem cały serial i jak dla mnie jest to najlepszy serial dramatyczny jaki kiedykolwiek oglądałem.
właśnie skończyłam ostatnią serię , też oglądałam cały miesiąc, serial jest momentami ciężki, przygnębiający ale też uważam, że jest to najlepszy serial dramatyczny jaki oglądałam. tak dobrze napisanego scenariusza dawno w serialu nie widziałam. po raz pierwszy czekałam z serialem do końca i dopiero wtedy zaczynałam oglądać i nie żałuję tego maratonu bo będąc świeżo "po" można go ocenić właśnie pod względem napisania całej historii która niezwykle trzyma się kupy, jest genialnie...
tez nie bylem przekonany do ogladania tego serialu ale jak juz mnie wciagnal to pierwsze 3 sezony obejrzalem w 3 dni;) teraz jestem juz po calosci i zdecydowanie polecam! podroz poprzez najmroczniejsze meliny w Albuquerque wbija w fotel:) gra aktorska na najwyzszym poziomie no po prostu cud miod i orzeszki;) szkoda ze to juz koniec:(