PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Lista ciekawych seriali

ocenił(a) serial na 10

Witam
Jakie seriale oglądacie/oglądaliście? Które polecacie? :)

Oto lista seriali które oglądałem i mogę polecić:

- Supernatural,
- Fringe,
- Chuck,
- Dr House,
- Vampire Diaries,
- Breaking Bad,
- Tajemnice Smallville,
- V (Goście),
- Lie to me,
- 4400,
- Californication,
- Flash Forward,
- Kyle XY,
- Reaper,
- Lost,
- Prison Break

Podajcie swoje propozycje ;)
dzięki

ocenił(a) serial na 9
Zuris

oz, the shield, the wire, day break

ocenił(a) serial na 10
Zuris

Do niektórych, które już są dodałbym jeszcze:

Six Feet Under
Rome
Spartacus: Blood and Sands
Dexter
Life (Powrót do życia)
Jericho

ocenił(a) serial na 10
mikros7

Od siebie mogę jeszcze dodać
24 godziny - serial z górnej półki
Harper's Island - psychopata mordujący na wyspie

Zuris

Od siebie dodałby:
-Lost( 1 i 2 sezon trzymały poziom, jakas logike. Z reszta sezonów było gorzej)
-Oczywiście BB
-Dexter
Ja jestem wilkim fanem anime, więc podam kilka tytułów z tej dziedziny:
-Death Note( Jak dla mnie najlepszy seria)
-Naruto One piece( Ogólnie podobają mi sie te seriale, ale moim zdaniem trzeba byc dobrze zmotywowanym aby zacząć oglądać takiego tasiemca)
- Full Metal Alchemist
Nie będe podawał argumentacji, bo troche szkoda mi na to czasu. Jeżeli jesteście zainteresowani, to przeczytajcie sobie opis.

ocenił(a) serial na 9
mikros7

Nienawidzę seriali...no może teraz się to nieco zmieniło. A zmieniło się po obejrzeniu najpierw Sex Feet Under, ktory jest jak dla mnie serialem wszechczasów oraz właśnie po obejrzeniu Breaking Bad. Kiedyś nieśmiało brałem się za Prison Break, ale wytrzymałem 1,5 sezonu i odstąpiłem z powodu rosnącego idiotyzmu kolejnych odcinków.

ocenił(a) serial na 10
wisdomtooth

Tak, ja przeżyłem całe Prison Break, wg mnie zbyt dużo sezonów, rosnący idiotyzm, niepotrzebne spartaczenie całkiem niegłupiego pomysłu. Zrobili z tego zwykły sensacyjny - a jak Sara trafiła do więzienia to już w ogóle masakra.

Dlatego z czystym sersem, jasnym umysłem mogę Ci polecić Dexter'a. To jest genialny serial w każdym calu. Ma niepowtarzalny klimat, świetną obsadę i coś nie do opisania. Żeby nie skłamać, mnie wciągnął po 2 odcinku. Uznałem, że trzeba to obejrzeć. Cały czas z niecierpliwością czekam na sezon 6 - tutaj nie ma problemu jak w Prison Break - nie czuć przedłużania na siłę. Nie ma też umoralniania na siłę - jest po prostu czysty przekaz, jeśli chcesz, to z niego korzystasz, a wszystko ubrane w świetny garnitur...

ocenił(a) serial na 9
moov

Próbowałem Dextera, znajomi polecali mi go kiedy skończyłem SFU, nie podszedł mi, jakoś nie miałem ochoty na przemoc. Obecnie zacząłem oglądać Game Of Thrones i po dwóch odcinkach wciągnął mnie, szkoda tylko, że trzeba czekać na następne odcinki. ;-)). Nic na siłę. Pewnie spróbuje jeszcze kiedyś Dextera, niejedna osoba go wychwala.

ocenił(a) serial na 9
wisdomtooth

ja właśnie powróciłam po dłuższej przerwie do oglądania Dextera (4 seria). Jednocześnie śledzę losy bohaterów Game Of Thrones :) serial rzeczywiście wciąga :) polecam również Spartacus: Blood and Sand oraz Spartacus: Goods of the Arena :)

lilika

Mnie natomiast Gra o Tron nie wciąga ani trochę.

ocenił(a) serial na 10
Lecho1523

Przeczytaj książkę, ta wciąga jak bagno:)

ocenił(a) serial na 8
wisdomtooth

Mam podobnie. Pierwszym serialem jaki mnie porwał było Six Feet Under - genialny w każdym momencie. Wydawało mi się że nic go nie przebije dopóki nie oglądnęłam Mad Mena. To też mistrzostwo świata i stawiam go na 1 miejscu!
Jesli chodzi o Breaking Bad to jestem na początku 2 sezonu i choć daleko mu do wspomnianych wyżej to nie można mu odmówić tego, że jest coraz bardziej wciągający i ciekawy.

ocenił(a) serial na 10
mikros7

The Killing

ocenił(a) serial na 9
Zuris

Polecam Sons of Anarchy. Rewelacja.

cornnely13

Shameless, The big Bang Theory

ocenił(a) serial na 10
patryk_koks_666

Moje ulubione (Z CZYSTYM SUMIENIEM POLECAM):
-DEXTER,
-Dr House,
-Breaking Bad,
-Scrubs,
-Skins ( pierwsza generacja w szczególności ).

dla śmiechu:
-SCRUBS,
-How I Met Your Mother,
-Psych,
-Monk,
-Chuck

wciągające:
-The Vampire Diaries ( dla odważnych - bo trudno przekonać się do poważnie przereklamowanych wampirów; serial dobry),
-Gossip Girl
-Glee

ocenił(a) serial na 10
Zuris

Carnivale i klasyk - Miasteczko Twin Peaks!

Zuris

Kolego, może bardziej ambitnie byś się wypowiedział.

Bardziej zachęcające by było

Tytuł - opis/zachęta/zalety.
Nie każdy ma tony czasu, by w ciemno próbować nowych seriali. A tak dobra rekomendacja może by kogoś skłoniła.

Swego czasu spróbowałem w "ciemno" Supernatural. Okazało się taką kichą że szok, naciągane sci-fi. Nieścisłości w scenariuszu, oderwanie od realizmu, błędy i niedoróbki.

Ale ogólnie inicjatywa jak najbardziej godna pochwały ;)

ocenił(a) serial na 1
karol_azazel

Ja polecę tyko jeden serial The Wire. Zalety? Powiem skromnie: Najlepszy serial wszech czasów kropka. Nie znam osób które po obejrzeniu całości (5 sezonów po średnio 12 odcinków ), wypowiadały by się o nim inaczej niż geniusz/miazga/best of best.
Klasę niżej są są The Shield i Deadwood.
Jeżeli żaden ci się nie spodoba widzowi to znaczy że nie ma żadnego gustu filmowego.

ocenił(a) serial na 10
yowov

Ja także polecę jak kolega wyżej The Wire -podchodziłem do niego trzy razy w końcu mnie wciągnął na całego a dopiero zaliczyłem trzy sezony ,breaking bad,the shield ,Luther z Idrisem Elbą (dobry mroczny),deadwood szkoda że skończony ,rodzina soprano no i dexter

ocenił(a) serial na 9
piotr_hydzik

tak jak wyzej, the wire to zdecydowanie najlepszy serial ever.
z niewymienionych: Boardwalk empire

ocenił(a) serial na 9
danteusz

j/w - the wire i kropka. a po kropce the killing (forbrydelsen). obejrzalem 20 odc w 2 dni!

foxtrot

a są do tego (forbrydelsen) polskie napisy ?

ocenił(a) serial na 10
yowov

Hmm nie widziałem jeszcze całości ale kończę właśnie drugi sezon i mogę powiedzieć że serial jest dobry ale na pewno to nie jest żadna miazga ani żaden geniusz. Zdecydowanie bardziej podobały mi się The Shield oraz Breaking Bad. Nawiasem mówiąc nie podałeś żadnych argumentów za.

Zuris

polecam Dextera, bo widzę że nie wymieniłeś, jeden z lepszych seriali które ostatnio się ukazały...

ocenił(a) serial na 9
800dpi

dexter jest slaby a ostatni sezon to szczyt zenady

ocenił(a) serial na 9
danteusz

Oglądałem pierwsze odcinki "Dr. House", "Dextera" ale jakoś mnie te seriale nie wciągnęły.
Planuje obejrzeć "Sons of anarchy" , ponieważ kiedyś oglądałem i zaprzestałem tego oglądać.

Oprócz kapitalnego "Breaking bad" mogę polecić seriale o których każdy chyba słyszał : "Prison Break" i "Lost"
Dodatkowo wyśmienie seriale które mogę polecić - gdzie wątek główny ciągnie się przez wiele odcinków to :
"Nip Tuck"
"Spartacus"
"Rome"

ocenił(a) serial na 9
buttongts

prison break, lost hmm..
a znasz moze jakies dobre seriale?

danteusz

Weeds, Mad Men, Queer as folk

danteusz

sam jesteś słaby

ocenił(a) serial na 9
800dpi

taki sredniaczek cnie, jest masa duzo lepszych seriali

użytkownik usunięty
danteusz

słaby??;'] hahah dexter jeden z najlepszych zreszta ocenka mowi sama za siebie...

ocenił(a) serial na 9
danteusz

dexter jest fajny, tyle ze to komercja:-)

foxtrot

komercja? a co ma być serial niszowy tzw. kino niezależne? klasa B? Jakie to ma znaczenie czy jest komercyjny czy nie, grunt, że jest dobry!

ocenił(a) serial na 10
danteusz

Jeśli ktoś twierdzi, że Dexter jest słaby lub iście komercyjny to oceniający jest debilem, bez jakiegokolwiek gustu, lub z zupełnie spranym gustem. Ludzie otwórzcie oczy. W Dexterze nie chodzi o to, jak seryjny morderca wymiguje się policji i jego przygodom - chodzi o coś czego słowa nie oddadzą, o najbardziej niepowtarzalny klimat na świecie - o grę aktorów, w szczególności Hall'a, jego spojrzenia, jego "beznamiętny głos", o to jak próbuje grać i odtwarzać uczucia. O jego rozmowę z samym sobą.

danteusz przykro mi, ale stwierdzam, że nie rozumiesz tego serialu, a to szkoda. Może uda Ci się do tego dorosnąć, jeśli nie to po prostu szczerze Ci współczuję. Jestem dumny, że przyszło mi żyć w czasach tego serialu, a 5 sezon wcale nie był bez sensu, chociaż oglądając, trochę się tego bałem...

Czasami oglądając coś, trzeba umieć zajrzeć głębiej, trzeba umieć zwracać uwagę na detale. Czasem to te detale są istotą całości. Przydatna umiejętność, bo jeśli się już poświęca czas na seriale to warto z nich coś wynieść. Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
moov

Gościu debilem to niestety jesteś ty - w dodatku bez kultury. Gust jest wartością subiektywną, tylko głupcy wyśmiewają innych ludzi, którzy mają inne zdanie. Dla mnie Dexter jest również słabym serialem, na pewno nie kultowym
"niepowtarzalny klimat na świecie" - pierwsze 2 - sezony było w miare ok, później wszystko staję się powtarzalne, przewidywalne i nudne.
"grę aktorów, w szczególności Hall'a," - Hall, a na przykład, Bryan Cranston to jak porównanie Ryśka z klanu do De Niro.
"stwierdzam, że nie rozumiesz tego serialu, a to szkoda." - powiedz mi co tutaj jest do rozumienia? Dexter jest raczej jednym z tych seriali przy których wcale nie trzeba myśleć.
"bla bla bla" - dorośnij, zmądrzej, nie obrażaj, itp

użytkownik usunięty
moov

Dexter to słabizna. Zawsze się zastanawiam czy to poziom naiwności widzów czy po prostu dobry marketing nadaje mu cech 'kultowości'.

"trzeba umieć zajrzeć głębiej, trzeba umieć zwracać uwagę na detale"

lol, a jak już dojrzę dno tej głębi może mi się dalej nie podobać?

ocenił(a) serial na 10
moov

Chyba sie troche zapedziles. Ja nie wiem czy Dexter to slaby serial,bo po trzecim odcinku przestalem go ogladac..Nie poczulem klimatu,aktorzy mi sie nie spodobali,temat mnie nie zainteresowal. Ot i tyle. To po prostu film nie dla mnie

ocenił(a) serial na 9
moov

Dexter to według mnie bardzo dobry, wielopłaszczyznowy serial. Jeśli ktoś chce obejrzeć go wyłączając myślenie, to też znajdzie w nim coś dla siebie ;) Ale jak ktoś wcześniej już napisał, chodzi w nim o ukazanie defektu głównego bohatera. Tego jak ów "mroczny pasażer" kieruje życiem Dextera, jak nasz bohater z nim walczy, ale i współpracuje. I jak ta sytuacja wpływa na życie Dextera, jego relacje z ludźmi. Ale oczywiście nie wszystkim musi przypaść do gustu. Irytujące są tylko przypadki typu "nie lubię, bo za dużo ludzi lubi, będę inny i niezależny". Irytujące napisałem? Dziecinne...

ocenił(a) serial na 10
danteusz

Dexter jest świetny ale tylko pierwsze 3 sezony. Później niestety mamy równie pochyłą...

ocenił(a) serial na 10
danteusz

O Dexterze mozna powiedziec wiele, ale napewno nie, ze jest słaby :) Oryginalny pomysł, świetne wykonanie i swietne ukazanie jego uszkodzonego umysłu :)

Zuris

Jak sporo już osób pisało: The Wire, The Sopranos, SIx Feet Under - wszystko od HBO (jeszcze Rome, Band of Brothers, Deadwood bym dorzucił). Shield, West WIng, Twin Peaks, BSG, Mad Men (od AMC, jak BB), X-Files - seriale dramatyczne od innych stacji.

ocenił(a) serial na 9
Wojtky

Ja dodam takie których nie wymieniliście a warte są obejrzenia
1. Damages - wciąga, niesamowicie wymagający myślenia,
2. Fringe - nawet dla osoby która nie lubi sc-fi wciąga
3. Flash Forward - zaczynam, ale zapowiada się ciekawie, tez sc-fi
4. definitywnie Weeds zeby się pośmiać

ocenił(a) serial na 9
Izablea

Lights Out 2011 podobnie jak walter ma problemy z kasą i zrobi wszystko by mieć .

ocenił(a) serial na 9
Izablea

tak tak, damages jest super!
rownie dobry jest deadwood.

ocenił(a) serial na 10
Wojtky

A ja polecam:

1.Kingdom Hospital - dla powagi
2.My Name Is Earl -dla zabawy
3.Pushing Daisies- dla ogółu

Zuris

Sons of anarchy i supernatural! te dwa sa najlepsze! polecam Dextera - o facecie co robi dla policjia w wolnym czasie zabija seryjnych mordercow! z horrorow - The Walking Dead

ocenił(a) serial na 10
Zuris

Hmmm.

- The Office - wersja US i GB. Obie miażdzą - komedia na temat życie tytułowym biurze. W wersju US dobre jest pierwszych 5 sezonów.
- True Blood tez jest OK
- 24 - klasyk serii policyjno/antyterrorystycznej. Jack Bauer prawie jak Chuck Norris.
- Pitbull - polski dobry swojski serial policyjny (mnie tam się podoba,obsada revela)
- Hung - komedia.
-Californication - pierwsze 3 sezony są OK. 4-ty trochę już mniej.

A co do Shield - najpierw zobaczyłem The Wire, bezpośrednio po tym próbowałem zobaczyć The Shield. W porównaniu z The Wire, to są popłuczyny.

ocenił(a) serial na 10
mixmax

Jasne. Właśnie dlatego ma tak wysoką notę i wciąga od pierwszych minut w przeciwieństwie do twojego hitu, po 5 odcinkach dałem sobie spokój.

ocenił(a) serial na 8
mixmax

Hej, a ja najpierw obejrzałem The shield, serial porywa od pierwszego odcinka. Potem zacząłem ogladać The wire. Przez 3-4 odcinki czekałem, czy coś ciekawego się wydarzy. Potem z rozpędu obejrzałem jeszcze jeden. Odszedłem rozczarowany.

ocenił(a) serial na 10
Zuris

Fanom Breaking bad na pewno spodoba się serial:

Lights Out