PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 326 tys. ocen
8,8 10 1 325525
9,1 64 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

Pomijając już ciekawą fabułę i to że wciąga jak narkotyk to dodatkowo ma w sobie taki
klimat, o którym można pomarzyć w innych serialach. Po po oglądaniu 4 sezonów w
zaledwie tydzień, nie mogę zapomnieć o nim i nie mogę się doczekać następnego odcinka !
Ma w sobie to coś ! Nie mam pojęcia co, ale to coś czego nie można zobaczyć w żadnym
innym filmie, serialu czy żadnej produkcji tv.

ocenił(a) serial na 10
mati9423

sprobuj "the wire", tez charakteryzuje sie duza dawka realizmu i specyficznym klimatem.

ocenił(a) serial na 9
coraloft

the wire jest chyba jedynym serialem przebijajacym BB

danteusz

A co powiecie o Sons of Anarchy ?

ocenił(a) serial na 9
mati9423

Niczym nie wybijajacy sie srednio/dobry serial. Obejrzec mozna.

danteusz

Zauważyliście tą przemianę Jessiego od pierwszego odcinka, gdy był głupkowatym ćpunem aż do najnowszego odcinka ? Cholernie zachwyciła mnie jego gra, taka różnorodność pokazuję tylko jego talent aktorski. Szkoda tylko że gra przede wszystkim serialach, a jego filmografia jest zapełniona syfem.

ocenił(a) serial na 10
mati9423

to prawda, aktor grajacy Jessego, bardzo dobrze wykreował swoją postać ale trzeba przyznac, ze reszta ekipy tez nie zostaje w tyle. co do Sons of Anarchy, to jest to serial w czołowce moich ulubionych, drugi sezon doslownie połknelam, tyle ze potrzebowal kilka odcinkow na poczatku zeby sie rozkrecic. trzeci sezon troche ponaciagali ale koncowka jest jedna z lepszych jakie widzialam.

ocenił(a) serial na 10
mati9423

Dokładnie jest tak jak napisałeś.
To najbardziej dramatyczna rola w tym serialu. Przebił nawet raka Waltera.

ocenił(a) serial na 10
mati9423

poznałem w lipcu i musiałem wszystkie odcinki obejrzeć od razu :D dawno nie miałem takiej chęci na serial, po każdym odcinku chciałem wiedzieć co w nastepnym. Geniusz nienachalnej czarnej komedii i serial sensacyjny w jednym. Jedynie rozczarowal mnie początek III sezonu i wypadek lotniczy nad Albuquerque, ale też podejrzewam jego symbolikę - ukazanie jak to jedno działanie pociąga za sobą inne, coś jak teoria o machaniu skrzydeł motyla i tornado w innej części globu :)

użytkownik usunięty
Dollar91

Masz rację. To była symboliczna rzecz, nie chodziło o jakieś szczególne pociągnięcie fabuły, ale właśnie o ten znak, co może stać się z drugim człowiekiem, jeśli doświadczy jakiejś tragedii w życiu. Świetnie zrobione!

ocenił(a) serial na 10
mati9423

Obejrzyj Dextera :) Dla mnie jest lepszy od Breaking Bad, choć BB w moim rankingu seriali zajmuje 2 miejsce, zaraz po Dexterze :)

użytkownik usunięty
dawid1420

Zadam Ci jedno proste pytanie. Co myślisz o 5 sezonie Dextera?

ocenił(a) serial na 10

Mimo wielu negatywnych opinii, mi sie podobał, bardziej niz trzeci w kazdym razie. Zakonczenie przewidywalne, sam pomysl tez troche lipny, zrobil z Dextera dobrego samarytanina a nie morderce, "Nie moge pomscic smierci Rity, ale moge pomoc zemscic sie Lumen, za to co zrobili jej." Duzo niedociagniec, ale nie przestane byc fanem z takich powodow :P Czekam z niecierpliwoscia na 6 sezon.

użytkownik usunięty
mati9423

smiech na sali , moze wczesniej chlonales House`y itp i nie masz zadnego punktu odniesiena

Ok. Odnosze sie do tych serial ktore po ogladalem. Jezeli znasz lepsze to podziel sie tym.
Przepraszam za ortografie, ale pisze na telefonie bez polskich znakow.

użytkownik usunięty
mati9423

The Sopranos
The Wire
Band of Brothers
Boardwalk Empire
Deadwood
Generation Kill

użytkownik usunięty

Hahaha, Gotowe na wszystko 8/10. Breaking Bad 5/10. Nie ma co! Gust jak stara baba za komuny.

użytkownik usunięty

co to ma do czego? zreszta fan komedii z carrey`em bedzie mi tu gadal o gustach , lepiej idz juz spac gimbus jutro ma lekcje

ocenił(a) serial na 9

Ej ej! Ty się od Carrey'a trzymaj z daleka z takim podejściem ;) To że koleś używa tanich i słabych chwytów, typu szperanie po profilu, to nie znaczy, że jest sens zniżać się do jego poziomu. Pozdrawiam.