Serial znakomity własnie skończyłem oglądać, ale rozczarowało mnie jedynie to że nagle Whyte stał
się bossem poszukiwanym przez całą policję. Nie mieli przecież dosłownie na niego nic, żadnych
świadków żadnych dowodów,, zwłaszcza po tym jak nie ma już Hanka, same domysły i nawet
niewiadomo kogo.,. jest może jedynie nagrany jeden telefon do żony, ale w nim tak naprawdę nic
nie mówi wprost, zresztą Hank też nic nie miał tak naprawdę... dlatego końcówka z tego względu
mnie rozczarowała.
Jak dla mnie to on powiedział bardzo dużo przez ten telefon. Czy musiał opowiedzieć wszystko w jak najjaśniejszych szczegółach aby policja zaczęła go szukać?
szukać go to sobie mogli, ale chyba w ostatnim odcinku jest Gretchen w Tv z mężem i mówią że Whyte zbudował imperium narkotykowe- , ciekawie na jakiej podstawie tak mówią - nie ma to sensu żadnego sensu, tak naprawdę nic go z tym nie łączy - policja nie mogła podać takich informacji. Skyler bała by się coś powiedzieć ze względu na dzieci, Marie - nic nie wie, Hank i Gomez nie żyją, W domu Hanka też nie ma żadnych informacji (jedynie jego domysły i książka Gale go doprowadziły do tego), DIA nic nie wie, Jessiego nie ma i jego taśmy, i nie ma żadnych innych świadków, nie ma cienia dowodu na to.
Duzo powiedzial przez telefon. Dodatkowo Skyler i Marie skontaktowaly sie z policja po porwaniu przez Walta malej! Takze zona i szwagierka sporo o nim powiedzialy policji. Pozatym mieli materialy Hanka (spowiedz Pinkmana). Mysle, ze sporo na niego mieli.
PS. Pisze sie White a nie Whyte!
właśnie chodzi o to że Skyler nie miała nic na Walta (pieniądze były w beczkach) - wątpię żeby przyznała się do prania pieniędzy, ponadto była później zastraszana, a Maria nic nie wiedziała tylko to co Hank jej mówił ( nie można tego zweryfikować nigdzie), spowiedź Pinkmana została zabrana przecież przez wuja Jacka :),. Także policja nie mogła mieć żadnych dowodów, a Walt myślę że by się wywinął od więzienia. W tym telefonie powiedział tylko że sam to zbudował i zapracował, a Hanka już nie zobaczą bo mu się sprzeciwił - zresztą nie ma jego zwłok - nic nie da się udowodnić - także rozpowszechnianie informacji że poszukują króla imperium narkotykowego jest absurdalne....
A ja mysle, ze przyznala sie do wszystkiego. Zapomnialem, ze wujaszek zabral nagranie. Na Walta moga tez miec nagranie rozmowy z Pinkmanem jak jedzie na pustynie. Tam przyznal sie do zabojstw.
nawet jeśli się przyznała, to i tak nie miała żadnego namacalnego dowodu obciążającego Walta, jak jechali na pustynie - rzeczywiście nagrywali go, ale później była masakra i wszystko poszło do piachu :). Hank nie przekazał żadnych informacji DIA.
Nie wiem, moze masz racje. Nie znam sie na prawie USA i nie wiem czy z tym co mieli na niego mogli by go zamknac. Pozdro.
Mi się wydaje, pomimo, że nie było tego w serialu, że owszem Skyler mogła wszystko wyśpiewać. Po drugie jest scena, że płyta z nagraniem Pinkmana leży na podłedze u Shraderów i raczej jej nikt nie wział, żaden od Jacka...
świetna uwaga, właściwie chciałem zwrócić uwagę forumowiczów, że sporo wątków nie zostało w cale zamkniętych, Walt mógł przeżyć postrzał, mógł wywinąć się z więzienia,, nie wiadomo co się stało z pieniędzmi, jessy adopotowałby brocka,, twórcy mogli szykować się na 6 sezon ale to tylko moje osobiste domysły
co do tej płyty to raczej nie masz racji, bo wtedy Todd, Jessy też byliby szukani, a Jack dbałby o swoje itneresy i Lydia też