PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=430668}

Breaking Bad

2008 - 2013
8,8 324 tys. ocen
8,8 10 1 323508
9,1 62 krytyków
Breaking Bad
powrót do forum serialu Breaking Bad

coś w stylu Breaking Bad, Rodziny Soprano lub Lostów?

ocenił(a) serial na 9
Bartolini83

Temat już się pojawiał nie raz. Jeśli ktoś szuka serialu pogłębionego psychologicznie, w którym obserwujemy przemianę bohaterów przy okazji osadzoną w tle historycznym to Mad Men. To mój ukochany serial, ale szczerze powiedziawszy to nie znam nikogo "w realu", kto by ten serial znał i lubił;) Nie ma w nim jakichś sensacyjnych i nagłych zwrotów akcji, kryminalnych zagadek i tego typu rzeczy, więc jak ktoś chce wartką akcję, to lepiej niech nie ogląda.

Zakazane imperium ( Boardwalk Empire) - tu już więcej akcji bo rzecz dotyczy ciekawych czasów prohibicji w Ameryce.

Często polecany jest The Wire, ale nie znam, więc nie wiem na ile nadaje się jako kolejny serial po BB.

El_Squonk

Ja od siebie polecam również tytuły mało znane ale godne polecenia podzielił bym je na trzy ligi biorąc pod uwagę takie rzeczy jak: jakoś scenariusza, gra aktorska, predyspozycje/ umiejętności aktorów, scenografia, wartkość zwrotów akcji, najlepiej ,,wzrastający" poziom ,,uzależnienia" wraz z rozwojem akcji, kondycję wszystkich aspektów produkcji po dłuższym upływie czasu, jakoś muzyki, reżyserię w tym pracę kamery, zaangażowanie aktorów itd.

3 liga:
"Pan SamoLodzik"
"Lodzik na dobre i na złe"
"Ruskie gody Murzynki Dody"
"Analix i Onanix"
"Sperminator"
"Ana... z Zielonego Wzgórza"
"Onan Barbierżnijca"

2 liga:
"Na własną rękę"
"07 spuść się"
"Zły pen... znaleziony - Sara go ssie"