coś w stylu Breaking Bad, Rodziny Soprano lub Lostów?
Temat już się pojawiał nie raz. Jeśli ktoś szuka serialu pogłębionego psychologicznie, w którym obserwujemy przemianę bohaterów przy okazji osadzoną w tle historycznym to Mad Men. To mój ukochany serial, ale szczerze powiedziawszy to nie znam nikogo "w realu", kto by ten serial znał i lubił;) Nie ma w nim jakichś sensacyjnych i nagłych zwrotów akcji, kryminalnych zagadek i tego typu rzeczy, więc jak ktoś chce wartką akcję, to lepiej niech nie ogląda.
Zakazane imperium ( Boardwalk Empire) - tu już więcej akcji bo rzecz dotyczy ciekawych czasów prohibicji w Ameryce.
Często polecany jest The Wire, ale nie znam, więc nie wiem na ile nadaje się jako kolejny serial po BB.
Ja od siebie polecam również tytuły mało znane ale godne polecenia podzielił bym je na trzy ligi biorąc pod uwagę takie rzeczy jak: jakoś scenariusza, gra aktorska, predyspozycje/ umiejętności aktorów, scenografia, wartkość zwrotów akcji, najlepiej ,,wzrastający" poziom ,,uzależnienia" wraz z rozwojem akcji, kondycję wszystkich aspektów produkcji po dłuższym upływie czasu, jakoś muzyki, reżyserię w tym pracę kamery, zaangażowanie aktorów itd.
3 liga:
"Pan SamoLodzik"
"Lodzik na dobre i na złe"
"Ruskie gody Murzynki Dody"
"Analix i Onanix"
"Sperminator"
"Ana... z Zielonego Wzgórza"
"Onan Barbierżnijca"
2 liga:
"Na własną rękę"
"07 spuść się"
"Zły pen... znaleziony - Sara go ssie"