wlasnie skonczylem 4 sezon. Jak teraz życ po Breaking Bad?
Caly rok czekania na 5 sezon ? Nieeeee...
Niby jest Dexter, Fringe, Boardwalk empire, house i pare innych, ale tak wciągającego jak bb nie ma nic ... moze American horror story nieco wypelni pustkę, a moze macie jakies inne propozycje ? Obawiam sie, ze tego arcydzieła nic nie przebije dluuggooo .. Czy stajca AMC szykuje cos nowego na sezon zima/wiosna? Poradzcie cos pls bo mam doła ze to koniec :(
\
no tak, tylko czemu po ostatnim odcinku odniosłem wrażenie jakby był to ostatni sezon...
jaką furtkę? wszystkie wątki, jakby nie patrzeć, zostały przecież elegancko domknięte. zastanawiałem sie od czego mógłby zacząć się następny sezon, i cokolwiek mi przyszło do głowy wyglądało na naciąganie fabuły.
Jeszcze nie wszystkie... został chociażby jeden z głównych wątków ciągnących się od samego początku czyli Walter vs DEA (Hank), poza tym mogą być dalsze losy Waltera i Jeesiego w narkotykowej branży.
A swoją drogą patrząc na ostatni odcinek coś mi mówiło, że Gus nie koniecznie zginął. Widzieliście ten pokój po wybuchu? tam było wszystko sprzątnięte i spalone a Gus se wyszedł na "luzaku" tylko bez połowy twarzy, coś mi tu nie gra... nie zdziwię się jeśli on wróci w 5 sezonie po odratowaniu, wtedy to dopiero będzie ciekawie :D
Nie przeżył... litości :P Wyraźnie mówiono o trzech ofiarach, a sam Gus tez padl trupem.
Ja doskonale pamiętam, że mówiono o 3 ofiarach i doskonale widziałem jak Gus pada no i co z tego? to zupełnie o niczym nie świadczy... może specjalnie pokazali moment jak w radiu mówią o 3 ofiarach, to są media oni ciągle podają pierdoły a że pada na ziemie? no proszę Cię... cofnij się do 1 sezonu, jak Walt robi truciznę i zamyka w camperze tych dwóch łebków żeby się udusili oparami i co? obaj padli, obaj mieli i zginąć a tu proszę, jeden jest zdolny spacerować po mieście... a że Gus stracił pół ryja - pfff... nie takie medyczne cuda zdarzały się w realnym świecie więc w filmie mogą tym bardziej. To jest moja opcja i nie każe Ci w nią wierzyć ale jakby się tak stało ja się nie zdziwię... a Ty chyba zawału dostaniesz :P
Breaking Bad to nie jest Prison Break gdzie zmarłe osoby wracaja po 2-3 razy :|
może i nie jest... zobaczymy w przyszłym roku co nam szykuje twórca :P
pozdro
A może to właśnie Gus przeżył, a zginęła ta sympatyczna babcia z pokoju obok? :D
Nie wiem czy Twoja odp to tylko żarcik czy na serio masz watpliwosci, wiec odswieże ci pamiec ^^ W radiu mowiono o 3 ofiarach (w pokoju Hectora były 3-On, Tyrus i Gus) a sąsiednie pokoje zostały tylko lekko nadniszczone. Raczej ciężko by było zeby sympatyczna babcia zza sciany ucierpiala bardziej niz Gus z ryjem przy bombie ;)
To był żarcik :P
czytam te posty, że Gus żyje, to mi się śmiać chce trochę. Chociaż Gus przed śmiercią jeszcze zdążył poprawić sobie krawat (za co serial ma u mnie OGROMNEGO minusa ;/ ) to dlaczego ma umrzeć? :-) może to jakiś Terminator...
Oczywiście można spekulować, że jego śmierć została sfingowana i celowo podano w radio, że 3 osoby nie żyją.
Jeśli babci z pokoju obok nie zabił wybuch, to mogła dostać zawału zawsze :D
Może to był tylko sobowtór Gus'a, a prawdziwy gdzieś jeszcze dycha :D
Nie no żartuję :P Zapewne Gus pożegnał się z życiem :-) Poczekamy zobaczymy :-)
Poprawa krawatu byla troche debilna ale na moje to bylo cos w stylu pokazania ze Gus cokolwiek by sie nie dzialo, do ostatnich chwil zachowuje swoja przykrywke dobrego obywatela. "Spokojnie, nic sie nie stało" i poprawia krawat :) No ale długo sie nie nacieszył.
z gusem tez jest nie rozwiazana jedna kwestia niestety... mianowicie chodzi o to gdy był młodszy i zabili jego przyjaciela z którym był u tego dziadka na koncu sezonu to on mu powiedział, że gdyby nie to kim był / jest to też by nieżył i nigdy ta kwestia się właściwie nie rozwiązała kim on był przed tym wkroczeniem do usa (z tego co pamiętam pochodził z chile?)
Miałem ten sam problem, próbowałem fringe ale nie przypadlo mi do gustu, once upon a time jest niezle ale tez dopiero wychodzi, natknalem sie natomiast na sons of anarchy i o dziwo wciagnelo mnie :) jestem przy 3 odcinku pierwszego sezonu i juz wiem, ze ten serial dociagne do konca.
ps. jesli nie ogladales dextera to tez polecam, swietnie sie oglada.
Niestety znam te seriale :) Chyba jakies dunskie zaczne ogladac ponoc bywaja niezle zakrecone ;P
rodzine soprano, spartakusa czy walking dead tez ogladales?
polecam jeszcze My name is earl ;) kupa smiechu i o dziwo wciaga niemozliwie ^^
Polecam The Killing - również od AMC (aczkolwiek to adaptacja duńskiego).Póki co jeden sezon był.
Szósty sezon Dextera póki naprawdę niezły po słabej "piątce".
Ponadto dla rozluźnienia fajny jest amerykański "Shameless" od Showtime czy np. jednosezonowy "Lights out".
Boardwalk Empire to ta sama liga perfekcji do BB.
,, Dexter, Fringe,, House,, to zwykle sredniaki.
O okresie prohibicji lat 20-30 w USA, kiedy to zorganizowane grupy przestępcze starają się zarobić poprzez sprzedaż nielegalnego alkoholu, machlojkach, często morderstwach, kradzieżach, wymuszeniach, hazardu itp. dla fanów "Chłopców z ferajny" i innych gangsterskich filmów ten serial będzie świetnym dopełnieniem.
Mnie urzekł serial Homeland. Gorąco Wam polecam.
http://www.filmweb.pl/serial/Homeland-2011-595358
Rodzina soprano
Prawo ulicy
Oz
Rzym
Boardwalk empire
Kompania Braci
Ekipa
Spartacus
Sons of anarchy
Suits
Madmen
Moje propozycje, choć większość pewnie znasz
Hej, dzieki ;) Faktycznie wiekszosc znam, musze sie jeszcze raz zabrać za OZ i Prawo Ulicy, bo widzialem tylko po kilka odc i z braku czasu przestalem wowczas kiedys je ogladac. Z nowosci to faktycznie Homeland caliem spoko.
Polecam tez wszystkim serial Rubicon, fajnie sie to oglada, szkoda ze tylko jeden klimat, ale trzyma poziom :)
:)
ja dodam inny, moze nawet lepszy a prawie nieznany. Six feet under, fascynujący serial, może mało intensywny, ale za to głęboki
wszyscy tu pier o jakichś niestworzonych watkach łacznie z tym gdzie walt bedzie kupował płyn do mycia samochodów A WSZYSCY ZAPOMNIELI O MIKEu który wykrwawiał sie na meksykańskiej pustyni. Tacy kwa fani...
jak zyc Tusku :D wracaj Breaking Bad bo staczam sie zacząłem ogladac chodzace trupy ;(
jak dla mnie to mogli by 4 sezonem zamknąć całą serię bo wszystko wg mnie się idealnie porozwiązywało ale dopóki słupki oglądalności będą w górze AMC nie porzuci tak łatwo projektu;)
no i oprócz BB czekam w przyszłym roku na drugi rewelacyjny serial z tej stacji - The Killing.Także polecam;)
Ostatnio pojawił się hell on wheels też od AMC wyszły dopiero 3 odcinki może nie powala na razie jak breaking bad, ale przyjemnie się ogląda
Sprawdzę, dzięks;)
Generalnie ta stacja ma talent do robienia dobrych seriali, nawet takie Walking Dead przyjemnie i z zaciekawieniem się ogląda.
Skończyłem wczoraj Breaking Bad i rzeczywiście pustka :) Jak ktoś nie oglądał to gorąco polecam Carnivale i 6 Stóp pod Ziemią. Poza tym że są to świetne seriale - każdy z innego powodu - to w obu są piękne plastyczne ujęcia (jak i w BB).
Jak nie masz co oglądać a nawet jak masz to zobacz koniecznie serial Luther bo jest genialny. Mi bardzo podobały się Dexter i Breaking Bad, zawsze były moimi faworytami ale jak zobaczyłem Luthera to oniemiałem. Ma tylko 2 sezony razem 10 odcinków ale zajebistych. BBC pozamiatało.