PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=769616}

Brytania

Britannia
2017 - 2021
6,8 4,3 tys. ocen
6,8 10 1 4298
6,3 3 krytyków
Brytania
powrót do forum serialu Brytania

Spodziewałem sie czegoś wiecej. Rzymanie w tym serialu to tempaki i nie udacznicy. Nie jest to wielka armia wyslana na podboj tylko banda nierozgarnietych pajacy bez sztywnej dyscypliny i wojowniczosci. Aucjusz nie jest wielkim wodzem tylko gadatliwym nie majacym charakteru zwyklym nieudolnym bez autorytetu facetem. A sztuczki druidow i im podobnych majacych super moce dziwakow bedacych nie do pokonania sa wrecz zenujace. Bardziej sztuczki voodoo niz jakies podstepne sztyczki. Jak na serial hbo spodziewalem sie duzo wiecej. A tak wszyscy laza po lasach, dyskutują i "inwazja" stoi w miejscu. Duzo gadania, malo akcji.

arekoz89

Wszystko się zgadza tylko, że HBO jest u nas dystrybutorem a nie producentem serialu.

ocenił(a) serial na 8
Zergol39

no właśnie, Telewizja Sky realizowała serial :) i trzeba ten serial traktować jako fantasy, a nie historyczny i wtedy daje radę. Mi się podobał, ale to kwestia gustu :)

ocenił(a) serial na 6
ania1231

Dokładnie! Kwestia gustu to raz ale najbardziej "rozwala" mnie jak ktoś się doszukuje w takich serialach całkowitego realizmu i odniesień do historii.... Mój dawny wykładowca z historii starożytności, że na takie filmy patrzy się z dystansem jak chcesz to obejrzyj sobie film dokumentalny a nie czepiaj się pierdół...

ania1231

to po kiego osadzali to w tzw kontekscie historycznym? niech to sie nazywa Narnia czy ziemiomorze to będzie ok .