Słyszałam gdzieś, że Buffy została wyrzucona przez Down z domu. Jak to się stało i w którym to było sezonie, czy ktoś mi to może streścić. PLIS>
było to pod koniec siódmego sezonu (albo 19, albo dwudziesty odcinek):
Gdy po jednej z walk zginęło kilka potencjałek, a Xander stracił oko, wszyscy stwierdzili, że stało się to przez bezmyślność buffy, bo wysłała ich na z góry skazaną na niepowodzenie walkę. Wszyscy (z wyjątkiem spike'a oczywiście, który jako jedyny sie od niej nie odwrócił) zgodnie postanowili, ażeby stery przejęła Faith.
Tak to w wielkim skrócie wyglądało.
Acha, dzięki na info. Jeszcze mnie tylko jedno zastanawia, dlaczego Down wyrzuciła Buffy z domu, skoro, ona była od niej młodsza, a poza tym Buffy się dla niej poświęciła. !!
Dawn myslała że jest jedna z potencjałek, w krótce okazało sie że nie chodzi o nia a o jej koleżanke z klasy. Dawn byłą chyba roczarowana, a cała scena nałozyła sie z tym co wyżej kolezanka napisała. Potencjalne zbuntowały sie nieco przeciw Buffy, Faith tez nie próbowała bronić Buffy, w ramach ogólnej konsternacji Dawn powiedziała że lepiej bedzie jak Buffy odejdzie a Faith zostanie przywódca. W sumie w tej scenie Dawn mnie nieźle wkurzyła, Buffy uratowała jej zycie, w końcu dawn nie jest nawet cżłowiekiem tylko kluczem a panoszy sie jak nei wiadomo co.
Zdradze ci tylko, że wkrótce postepowanie Gangu nie przyniosło nic dobrego a Buffy uratowała tyłki wszystkim
generalnie to nie dawn zadecydowala o tym, ze buffy musi wziac sobie urlop w srodku apokalispy. wszyscy byli za tym: giles, willow, xander, potencjalki