PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37633}

Buffy: Postrach wampirów

Buffy the Vampire Slayer
1997 - 2003
6,8 27 tys. ocen
6,8 10 1 26505
8,5 12 krytyków
Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum serialu Buffy: Postrach wampirów

na jakiej podstawie (mowa o 6-stej serii) oni wskrzesili buffy? w serialu pada tekst:"wyciagnelismy ją z piekła". a jakim cudem pogromczyni mogla trafic do piekla, skoro tyle razy ratowala ludzi przed zagładą i walczyła ze złem? buffy przeciez byla dobrym czlowiekiem

ocenił(a) serial na 10
papusiak

heheh to nie motywacje Gangu tylko rezyserów:P ale masz racje to bezsensu. Bóg nie posłał by raczej Buffy do piekła hahahha. Bez sensu rzeczywiście. lepiej by było jakby powiedzieli, że przywrócili ją gdyż zapanowąłó chaos w wyniku bezkarności gangów demonów.

ocenił(a) serial na 8
papusiak

Czemu SG wskrzesił Buffy? To było wyraźnie pokazane przez reżysera: oni sobie sami nie umieli dać rady. Próbowali kontynuować jej misję, ale brakowało im Pogromczyni, ale przede wszystkim - Przyjaciółki. Kochali ją. Sami sobie wmówili, że "wyciągnęli ją z piekła", aby zabić wyrzuty sumienia.

Ale oglądając s6 dowiadujemy się, że Buffy była w Niebie, dlatego tak ciężko było wrócić jej do nowego życia. Powiedziała przyjaciołom o Piekle, aby... nie zrobić im przykrości.

ocenił(a) serial na 10
papusiak

Willow myślała,że buffy trafiła do jakiegoś piekielnego wymiaru, dlatego chciała ja wskrzesić. Myślała tak bo to samo przydarzyło się Angelowi, w ostatnim odcinku 2 serii. (Buffy zgineła od jakiejś mistycznej energii, dzięki czemu mogli ją przywrócić(Tara zgineła śmiercią "naturalą z ręki człowieka" i na to willow nic nie mogła poradzić)... Mistyczna energia która zabiła buffy mogła wysłać jej duszę na dno piekła, więc Scooby gang wolał nie ryzykować i ja przywrócic ...(To nie moje przemyślenia. wszystko było wyjaśnione w serialu:):):) pozdro