Buffy: Postrach wampirów
powrót do forum 4 sezonu

Sezon 4.

ocenił(a) serial na 10

Bardzo się cieszę, że został on w końcu pokazany w polskiej TV. Widać zdecydowaną różnicę między tym sezonem, a poprzednimi 1-3. A odcinek "Hush" - po prostu genialny:) Cała seria ma więcej humoru, dystansu i dużo ciekawsze postacie. Ktoś jeszcze tak myśli?:>

Ire

Potwierdzam odcinek bdb.Genialny motyw z gentelmenami (w garniturkach z ironicznymi uśmieszkami)wycinającymi serce.Aż mnie ciarki przeszły kiedy ten koleś zaczął krzyczeć a nie mógł wydobyć z siebie ani słowa.Do tego jeszcze te fajne slajdy Gilesa.No i zakończenie;p

jacva

o tak slajdy były najlepsze :D

ocenił(a) serial na 10
myszyszuniaa

myślę, że ta scena była jeszcze lepsza bez lektora czytającego napisy, bo psuł efekt ciszy;)

ocenił(a) serial na 9
Ire

Z tego faktu, ze nie chcę zakładac naowego tematu tylko po jedno pytanie, napisze je tu: czy może mi ktos wytłumaczyc (ominęłam pare odcinków 4 sezonu) czy Oz i Willow sa dalej parą? a jesli tak to dlaczego go teraz nie ma?

ocenił(a) serial na 10
aska1_9

Oz wyjechał, żeby przemyśleć parę spraw na temat swojego wilkołactwa i nie tylko, po incydencie z pewną wilkołaczką, która miała na niego ochotę i fakcie, że zaatakował Willow, gdy był przemieniony. Wg mnie nie są już parą.

Ire

Nie są już parą, a Willow zaczyna właśnie dowiadywać się o sobie czegoś nowego... (nie będę spoilerować, bo może ktoś jeszcze się nie zorientował, co jest na rzeczy) :)

Ilmariel

4 sezon zdecydowanie lepszy od pierwszych trzech. Oglądam codziennie z zainteresowaniem (właściwie nagrywam na stareńkie, ale wciąż działające VHS i wieczorem odtwarzam). Szkoda tylko, że nie dostaniemy sezonów 5-7, no ale może tak za trzy lata będzie... (sezon 3 emitowano w tv4 w 2006 roku czyli mniej więcej co taki okres czasu mamy nowe odcinki!)

ocenił(a) serial na 10
Ilmariel

No fakt, to może być niezłe zaskoczenie ;)

ocenił(a) serial na 10
Ire

Po odejściu Angela w 3 serii, długo nie mogłam się przekonać do obejrzenia kolejnych serii, ale muszę przyznać że naprawdę warto. No i co tu dużo mówić Spike bije wszystkich na głowę;-)

ocenił(a) serial na 8
zooshe

Mnie natomiast zniechęcały nieobecność Faith, Spike'a (przecież wyjeżdżał) i ukończenie przez bohaterów Sunnydale - trochę dużo zmian które mogłyby zaszkodzić formule serialu. Na szczęście zmiany wydają się kosmetyczne, a sam serial wciąż wydaje się świeży. Przez te lata zapomniałem jaką "Buffy" może sprawiać frajdę. A odcinek "Hush" mnie również pozytywnie zaskoczył - taką fajną, baśniową grozą emanował.

ocenił(a) serial na 10
Khaosth

Nie wytrzymałam i obejrzałam 4. serię do końca w necie. Zaczynam 5 i jest na razie duuużo słabsza.

Ire

Poczekaj, rozkręci się :) Choć przyznam, że Big Bad z piątej serii też mi się średnio podoba, ale bardziej, niż w czwartej. Byłby świetny w mroczniejszym wcieleniu. Ja obecnie kończę szósty sezon i jestem wgnieciona w fotel. Zaczynam uważać go za najlepszy. Zobaczymy dalej :>

ocenił(a) serial na 10
Ire

Powoli się rozkręcia, ale im bliżej końca tym ciekawiej no i fajna finałowa walna o wiele lepsza niz w 4.

ocenił(a) serial na 10
zooshe

Witam, ja oglądam 4 sezon na polsacie i zastanawiam się skąd mogę zdobyć kolejne serie, proszę o pomoc. Może ktoś ma na płytce i na przykład byłby skłonny się podzielić, np: zgrać i mi przesłać ( ja oczywiście bym pokryła wszelkie niezbędne koszty)? a jak nie to może info skąd mogę je zdobyć. Za wszelakie informacje będę bardzo wdzięczna
a gdyby ktoś jednak mógł się podzielić swoimi zdobyczami ale wolałby się nieuzewnętrzniać tutaj to proszę oto mój prywatny mail: renatadymek1983r@interia.pl, proszę o informacje
pozdrawiam

renatadymek

Jeżeli nie zależy Ci na polskiej wersji językowej, to wszystkie odcinki można obejrzeć w internecie, nawet bez potrzeby ich ściągania :)

ocenił(a) serial na 10
Ilmariel

JASNE ŻE MOŻE BYĆ BEZ NAPISÓW, TYLKO ŻE JA NIE WIEM GDZIE:( NIESTETY JAK SPRAWDZAŁAM NA YOUTUBIE TO TAM SĄ TYLKO KRÓCIUTKIE FILMIKI:( MOŻE JAKIEŚ KONKRETNE WIADOMOŚCI??

renatadymek

Nie wiem, skąd wszyscy mają taki problem ze znalezieniem. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "watch buffy online" i masz do wyboru, do koloru, n serwisów z serialami. Ot, choćby i tu, ktoś wrzucił linka w temacie z dokładnie takim pytaniem, jak Twoje:

http://free-tvshows.com/buffy.html

Click'n'enjoy :)

ocenił(a) serial na 10
Ilmariel

http://www.yidio.com/show/buffy-the-vampire-slayer

ale ostrzegam, że to wciąga;) ja już jestem na 4tym odcinku 5. serii i faktycznie się rozkręca. Szczególnie w sferze uczuciowej;P

ocenił(a) serial na 10
Ire

bardzo ale to bardzo dziękuje:) kochani jesteście:)

renatadymek

A czy ktoś wie czy w necie są odcinki tłumaczone?