PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10064929}
6,6 24 tys. ocen
6,6 10 1 23923
5,9 8 krytyków
Cassandra
powrót do forum serialu Cassandra

6/10

ocenił(a) serial na 6

Tak wysoka ocena tylko za to, że serial mimo swoich absurdów był dla mnie dosyć wciągający i pożarłem go w 2 wieczory. No to by było tyle z plusów, teraz minusy:
- chore i absurdalne decyzje bohaterów, ich nieporadność po prostu wgniata w ziemie...
- brak zasilania cassandry, rozumiem spoko jest kilka realnych elementów pominietych, nie ma problemu w koncu to film z elementami sci fi, ale serio naprawdę nikt nie wpadł na pomysł, żeby metalowe pudło poruszające się 3km/h z zasięgiem nożyczek pół metra, nie wiem, może wywalić kopem na ziemi? To miałbyć postrach? XD

Co robisz gdyby zaatakował Cie odkurzacz iRobot Roomba
a) schodzisz z drogi
b) sprzedajesz mu kopa
c) stoisz jak ciołek i pozwalasz żeby Cie wciągnął i wyssał xD

Poziom inteligencji bohaterów jest na poziomie odpowiedzi C

A teraz pokolei o bohaterach:
Czerwona puszka - zasięg macek pół metra i prędkość poruszania się 3km/h.

Wielki pisarz - idiota nr1, 0 zaufania do swojej żony, brak zaradności, ostatni odcinek i jego decyzja lol... do końca w niego wierzyłem.

Nieporadna mamuśka - robot jej grozi i mówi, ze nie ma tu miejsca dla niej, zamyka ją w spiżarni, ta robi afere, po czym mąż mówi, że to algorytm, przywidziało jej sie, a ta tempa dzida nic z tym nie robi i mówi okey to ja pojde na terapie xD lol, ale czemu...

Mały wkurzający dzieciak - idiota nr2 ... dzieci w tym wieku chyba już zdają sobie sprawę, że lepiej nie strzelać z broni do ludzi xD po za tym dzieciuch w tym wieku bardziej ufa robotowi po kilku dniach niż rodzicom? Wtf?

I ostatnia znacząca postać, a raczej nie znacząca, nasz Homoś - postać właściwie jaka by nie była, nie ma to znaczenia bo w serialu nie robi nic. Jego wątek to zapchaj dziura do całości. Wątek najbardziej męskiej miłości któremu poświęcili tyle czasu ekranowego myślałem, że będzie bardziej znaczący i jakoś będzie miał wpływ na antagonistkę, ale nie pogadali, polizali sie i tyle. Tylko na siłę wrzucenie jakiegoś wątku homo, żeby było, standardowo gayfliks.

Wytykacz_absurdow

Co do córki głównych bohaterów to była po dużej traumie, bo to ona znalazła ciocię. Nowy dom, nowe miejsce, szkoła, brak znajomych i Cassandra stała się jej przyjaciółką. Więc pewnie dlatego wolała uwierzyć robotowi, A co do reszty się zgadzam.

Trefel

Dodatkowo córka była mocno wkurzona/rozżalona na rodziców - uwielbiała śpiewać i tańczyć, a matka nie chciała jej zapisać do kółka muzycznego w obawie, że dziecko będzie miało stres przed występem. Nawet jej nie zapytała, czy chciałaby na to kółko chodzić!
A Cassandra była dla małej publicznością, zachwycała się nią - no i ujawniła jej decyzję matki w kwestii kółka muzycznego.

ocenił(a) serial na 7
Wytykacz_absurdow

Nawet gdyby kopnięto ją na ziemię, mogłaby zablokować drzwi i zatruć wszystkich gazem. Strach przed nią nie tyle wynikał z jej konstrukcji, co ogólnej kontroli nad domem.