Biala niemka z nie bialym mezem maja nie biale dzieic w tym jedno lgbt... Do tego silna meska zona ktora ma za meza fajtlape ktory nie potrafi powalic ledwo mobilnego robota... co to ma byc...
Po 1, wyobraź sobie ile ten robot ważył + mógł sterować całym domem. Po 2, dlaczego biała dziewczyna, skoro kocha czarnego faceta, to nie może z nim być? Po 3 na jakiej podstawie stwierdzasz, że mąż był fajtłapą, a nawet jakby, to co ci w nim nie pasuje?
Widać po tobie że umysł już niestety już zaprogamowany na chłonięcie propagandy i inżynierii społecznej. Biali ludzie sami siebie wykończą, jeszcze kilka lat propagandy.
Ile mógł ważyć, jeśli w 5 odcinku nieśli jego części, jakby nic nie ważyły? Bez prądu nic by nie zdziałała, a mąż debil zamiast odłączyć zasilanie, kupuje choinkę XD
Żona biała ale raczej nie Niemka bo imię wskazuje pochodzenie arabskie. Gdyby to było małżeństwo turecko-niemieckie albo jakiś stary niemiec z tajlandką to by bardziej oddawało realia niemieckie. Niby wiem, że społeczeństwo w Niemczech jest mieszane ale źle mi się oglądało coś tam nie grało. W Dark postać transeksualisty mi wogóle nie przeszkadzała.
Tu nie ma znaczenia czy to są ludzie hetero, homo, jakiej rasy itd. Po prostu ten serial jest do dupy - dlatego źle się go ogląda.
A może tak odstaw na bok spinę na temat ideologii bo patrzysz z perspektywy Polaczka z prowincji i oceń sam film jako taki, bo ja wciąłem wszystkie odcinki jednego wieczoru i to były świetnie spędzone godziny. Świetny klimat, fajny pomysł, fabuła trzymająca w napięciu. Tak jak ma być.
To może obejrzyj niemieckie filmy z lat 30 - stych i wczesnych 40- stych , na pewno gdzieś można znaleźć
Przestań bronić coś co obronić się nie da, serial prymitywnie poprawny politycznie, jak 90% na netflix, Disney itp... Na szczęście Trump zaczyna to naprawiać...
Włącz myślenie. Stań przed lustrem i sam do siebie powiedz: oceniam ludzi na podstawie ilości melatoniny w skórze : co to o mnie świadczy. A następnie odpowiedz sobie na to pytanie.
takim ludziom nie przemówisz do rozsądku. w każdej odmienności od ich wpisanych norm będą widzieć problem i wysrywać swoje wartości w internecie mimo, że każdy ma gdzieś co mają do powiedzenia
chłop co w XXI wieku zesrał się o kolor skóry i orientacje nmg XD dosłownie mój ojciec jest polakiem i jest mylony z turkiem nie raz, ja też jestem o wiele ciemniejsza niż klasyczna biała osoba. kolor skóry i orientacja nie wpływa na fabułę, tylko jej storytelling i sposób w jaki została napisana, ale wsm - klasyk. polaczek musiał się zesrać XD
mnie jako niebiałą tylko zdziwił albo pewnie trochę wkurzył casting (ale nie tylko tutaj, natomiast tutaj napiszę, bo widzę, że o tym jest rozmowa, a przyszłam coś poczytać o serialu, jestem w 1szym odcinku) - w filmie często mamy rodzinę-jednostkę wyjętą z kontekstu. Matka + ojciec, okej, aktor grający syna z powodzeniem wygląda na ich wspólne dziecko, ale córeczka, choć urocza, ma zupełnie inny vibe etniczny niż oni. wiem, że geny bywają loterią, ale w filmach, zwłaszcza netflixowskich, gdzie bywa że pierwszy i jedyny raz widzimy aktora, takie dziwna wizualizacja kontinuum zawsze mnie wkurza.