PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10064929}
6,7 24 tys. ocen
6,7 10 1 23832
5,9 8 krytyków
Cassandra
powrót do forum serialu Cassandra

Biala niemka z nie bialym mezem maja nie biale dzieic w tym jedno lgbt... Do tego silna meska zona ktora ma za meza fajtlape ktory nie potrafi powalic ledwo mobilnego robota... co to ma byc...

ocenił(a) serial na 8
thomas_singer

Jak to co? Zachodni film na Netflix.

thomas_singer

Po 1, wyobraź sobie ile ten robot ważył + mógł sterować całym domem. Po 2, dlaczego biała dziewczyna, skoro kocha czarnego faceta, to nie może z nim być? Po 3 na jakiej podstawie stwierdzasz, że mąż był fajtłapą, a nawet jakby, to co ci w nim nie pasuje?

Werka_vq

Po 4 nie zauważasz ten nadreprezentacji?

Werka_vq

Widać po tobie że umysł już niestety już zaprogamowany na chłonięcie propagandy i inżynierii społecznej. Biali ludzie sami siebie wykończą, jeszcze kilka lat propagandy.

ocenił(a) serial na 6
Werka_vq

Ile mógł ważyć, jeśli w 5 odcinku nieśli jego części, jakby nic nie ważyły? Bez prądu nic by nie zdziałała, a mąż debil zamiast odłączyć zasilanie, kupuje choinkę XD

thomas_singer

Żona biała ale raczej nie Niemka bo imię wskazuje pochodzenie arabskie. Gdyby to było małżeństwo turecko-niemieckie albo jakiś stary niemiec z tajlandką to by bardziej oddawało realia niemieckie. Niby wiem, że społeczeństwo w Niemczech jest mieszane ale źle mi się oglądało coś tam nie grało. W Dark postać transeksualisty mi wogóle nie przeszkadzała.

ocenił(a) serial na 2
ms88

Tu nie ma znaczenia czy to są ludzie hetero, homo, jakiej rasy itd. Po prostu ten serial jest do dupy - dlatego źle się go ogląda.

thomas_singer

jak to co? rzeczywistosc

thomas_singer

A może tak odstaw na bok spinę na temat ideologii bo patrzysz z perspektywy Polaczka z prowincji i oceń sam film jako taki, bo ja wciąłem wszystkie odcinki jednego wieczoru i to były świetnie spędzone godziny. Świetny klimat, fajny pomysł, fabuła trzymająca w napięciu. Tak jak ma być.

thomas_singer

Rodzina czystej rasy aryjskiej bardziej by ci odpowiadała ?

ocenił(a) serial na 3
laura755

No na pewno lepiej niż to co tam jest...

thomas_singer

To może obejrzyj niemieckie filmy z lat 30 - stych i wczesnych 40- stych , na pewno gdzieś można znaleźć

ocenił(a) serial na 3
laura755

Przestań bronić coś co obronić się nie da, serial prymitywnie poprawny politycznie, jak 90% na netflix, Disney itp... Na szczęście Trump zaczyna to naprawiać...

thomas_singer

Włącz myślenie. Stań przed lustrem i sam do siebie  powiedz: oceniam ludzi na podstawie ilości melatoniny w skórze : co to o mnie świadczy. A następnie odpowiedz sobie na to pytanie.

ocenił(a) serial na 7
laura755

takim ludziom nie przemówisz do rozsądku. w każdej odmienności od ich wpisanych norm będą widzieć problem i wysrywać swoje wartości w internecie mimo, że każdy ma gdzieś co mają do powiedzenia

ocenił(a) serial na 7
thomas_singer

chłop co w XXI wieku zesrał się o kolor skóry i orientacje nmg XD dosłownie mój ojciec jest polakiem i jest mylony z turkiem nie raz, ja też jestem o wiele ciemniejsza niż klasyczna biała osoba. kolor skóry i orientacja nie wpływa na fabułę, tylko jej storytelling i sposób w jaki została napisana, ale wsm - klasyk. polaczek musiał się zesrać XD

junienomsie

mnie jako niebiałą tylko zdziwił albo pewnie trochę wkurzył casting (ale nie tylko tutaj, natomiast tutaj napiszę, bo widzę, że o tym jest rozmowa, a przyszłam coś poczytać o serialu, jestem w 1szym odcinku) - w filmie często mamy rodzinę-jednostkę wyjętą z kontekstu. Matka + ojciec, okej, aktor grający syna z powodzeniem wygląda na ich wspólne dziecko, ale córeczka, choć urocza, ma zupełnie inny vibe etniczny niż oni. wiem, że geny bywają loterią, ale w filmach, zwłaszcza netflixowskich, gdzie bywa że pierwszy i jedyny raz widzimy aktora, takie dziwna wizualizacja kontinuum zawsze mnie wkurza.

thomas_singer

no tragedia, to maz powinnien lac zone, bic dziecko jak jest gejem i wyzywac czarnych to jest wg ciebie normalnosc patologio? lecz sie