PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10064929}
6,6 24 tys. ocen
6,6 10 1 23923
5,9 8 krytyków
Cassandra
powrót do forum serialu Cassandra

Ciekawy serial łączący nowoczesną technologię, historię z lat 70 i elementy thrillera. I moim zdaniem robi to bardzo dobrze.
Na początku myślałam, że będzie to serial pokroju Megan ale to zupełnie co innego.
Moim zdaniem najciekawsza jest historia samej Cassandry. Przez pierwszą część retrospekcji myślałam że jest ona zaburzoną kobietą, pragnącą zemsty, którą przeniosła na współczesną rodzinę. Ale w toku historia doszłam do wniosku, że to bardzo smutna, tragiczna postać. Kobieta zdradzona przez męża i przyjaciółkę, skrzywdzona przez jego wynalazek pragnącą za wszelką cenę chronić syna, dla którego posunie się daleko. Do tego zdeformowana córka, którą mąż się nie interesuje.
Po sensie w zasadzie nie uważam żeby to była zła postać choć to co robiła nie zasługuje na pochwałę.'

ocenił(a) serial na 8
zoha_filmweb

Współczesna rodzina, zwyczajna rodzina z horroru :) jeden rodzic ,, traci zmysły", drugi mu nie wierzy. Wątek homoseksualny, który mógłby być bardziej rozwinięty - skoro już jest. No i najmłodsza córka - naiwna, nie widząca nic złego. Ogólnie myślę, że wątek współczesnej rodziny można by lepiej rozpisać, bardziej po prostu. 
Jest trochę zachowań nielogicznych ale myślę, że nie ma co doszukiwać się niedoskonałości na siłę. 
Serial broni się pomysłem, historią i wykonaniem. Myślę, że warty obejrzenia zwłaszcza, że to serial na jeden weekend