Chirurdzy

Grey's Anatomy
2005 -
7,9 123 tys. ocen
7,9 10 1 123322
6,6 7 krytyków
Chirurdzy
powrót do forum serialu Chirurdzy

Aktorzy

ocenił(a) serial na 10

W tym temacie przedstawiamy swoich ulubionych aktorów z chirurgów. Według mnie 1 miejsce powinna dostać Addison która niestety wyjechała, no ale że już jej niema to miejsce przyznaje Izzie.
2 miejsce: Christina Yang
3 miejsce: Miranda Bailey
4. Meredith
5. Derek

tomekhk

Jak dla mnie to:
1. (bezapelacyjnie) Derek - Patrick Dempsey,
2. Bailey - Chandra Wilson
3. Addison - Kate Walsh
4. Alex - Justin Chambers
5. Christina - Sandra Oh;-)

Mino

1. Derek - Patrick Dempsey
2. Meredith - Ellen Pompeo
3. Christina - Sandra Oh

Kreseczka

Ja uwielbiam Dereka ( Patrick Dempsey ), Meredith ( Ellen Pompeo ), Izzie ( Katherine Heigl ) i bardzo lubię Addison ( Kate Walsh )

laura16

a Mark? a Callie? a Erica?

a do tego oczywiście Meredith, Izzie, Christina, Alex, Miranda, Addison, Derek....

dla mnie takie rankingi nie mają miejsca bytu - po prostu nie potrafię wybrać ;)

użytkownik usunięty
finka_3

1.Mark - eric dane
2.Addison - kate walsh
3.Cristina - sandra oh
4.Alex - justin chambers
5.Izzie - katherine heigl

Fajnie zagrał też (chociaz krótko) ten saper Dylan. nie pamietam jak sie naprawde nazywa ale mi sie spodobal jak opierniczal cristine i meredith a pozniej klocil sie z dennym w "niebie" ;P

1. Addison Montgomery - Kate Walsh
2. Preston Burke - Isaiah Washington (czemu go nikt nie wymienił??? ;)
3. Christina Yang - Sandra Oh
4. Miranda Bailey - Chandra Wilson
5. Derek Shepherd - Patrick Dempsey
6. Meredith Grey - Ellen Pompeo

tomekhk

Wg mnie:
1. Miranda Bailey
2. Christina Yang
3. Alex Karev
4. George O'Malley
5. Izzie Stevens

ocenił(a) serial na 8
ailian44

Ja uważam, że

1. Kate Walsh- Addison Motgomery
2. Patric Dempsey- Derek Shepherd
3. Ellen Pompeo- Dr Meredith Grey
4. Justin Chambers- Dr Alex Karev
5. Katherine Heigl- Dr Isobel "Izzie" Stevens
6. A Dalej to już sa wszyscy pozostali ;).

ailian44

Dokładnie tak samo ;D

użytkownik usunięty
tomekhk

Zapraszam na nowe forum serialowe, na ktorym mozna podyskutowac z ludzmi miedzy innymi o GA:) Jest tam tez baza seriali polskich jak i zagranicznych

www.serialeforever.fora.pl

ocenił(a) serial na 10

a ja uwielbiam w serialu Sandre Oh, Kate Walsh, Chandre willson, Ellen Pompeo oraz jakże bym mogła zapomnieć o Patricku Dempsey. w serialu denerwuje mnie Katherine Heigl, nie weim czemu, ale jakoś tam mam do niej potworną awersje zwłaszcza w 4 serii.

tomekhk

Nie umiem wybrać najlepszego, wszyscy są świetni. Ze szczególnym wyróżnieniem dla Christiny i Georga. ( ;

ocenił(a) serial na 7
tomekhk

1. Miranda Bailey
2. Christina Yang
3. Meredith Grey
4. Alex Karev
5. Addison, której już niestety nie ma. Więc... Derek

Tak... chyba :)

ocenił(a) serial na 10
tomekhk

Bailey i O'Malley :)
Wszyscy są świetni.

ocenił(a) serial na 10
tomekhk

Oczywiście i bezapelacyjnie Izzie Stevens (Katherine Heigl), Meredith Grey (Ellen Pompeo), Cristina Yang (Sandra Oh), ... , ... , ... , (wszyscy są świetni, tylko Adele i Mark mnie trochę wkurzają).

tomekhk

Ja nie potrafię wybrać moich faworytów, każdy z nich gra na swój sposób i to mi się podoba. Nie ma tu dwóch takich samych charakterów. Każdy jest 'oryginalny' i to najbardziej lubię w Chirurgach.

ocenił(a) serial na 8
tomekhk

Dla mnie najlepszą aktorką w chirurgach jest Ellen Pompeo:):)

tomekhk

1.George O'Malley
2.Izzy Stevens
3.Maredith
4.Christina Yang

ocenił(a) serial na 8
tomekhk

1. McSexy. <3
2. Addison.
3. Christina
4. Bailey
5. Hahn.

tomekhk

ja tam lubię każdego =D Ale chyba najbardziej Izzie i Bailey. Pozdrawiam :-)

ocenił(a) serial na 9
tomekhk

1. Derek Shepherd - Patrick Dempsey
1. Meredith Grey - Ellen Pompeo

Dwie główne role wg mnie najlepsi aktorzy w tym serialu razem zajęli pierwsze miejsce. Jeden bez drugiego by nie istniał i na odwrót. Tylko niech na reszcie będą szczęśliwi :)

3. Christina Yang - Sandra Oh

Od początku jedna z moich ulubionych postaci, która na początku zimna i obojętna nabrała dystansu do samej siebie i w końcu stała się jak to powiedział szef w odcinku 27 serii 2 bardziej ludzka

4. Miranda Bailey - Chandra Wilson

Świetna nauczycielka, która twardą ręką trzyma stażystów. Bez niej ten serial nie miałby takiego charakteru. Poza tym na początku to była kobieta lodowiec a z biegiem czasu trochę jej serduszko stopniało :)

5. Addison Montgomery - Kate Walsh

Na początku znienawidzona przez wszystkich jako że była przyczyną rozpadu związku Meredith i Dereka Po jakimś czasie stała się ukochaną Panią Doktor wielu z nas. Dzięki jej specjalizacji pokazała się jako czuła, troskliwa i pomocna Kobieta, która walczy o swoje szczęście. Szkoda że jej nie ma :(

użytkownik usunięty
gosia_g211

pytanie do autora. chodzilo ci o naszych ulubionych bohaterow (czyli postaci serialowe) czy aktorów (realnych ludzi)?? i mielismy oceniac tych serialowych ludzi czy ludzi prawdziwych pod katem tego czy dobrze graja?? bo wydaje mi sie ze chyba wszyscy (łacznie ze mna) wypisalismy swoje ulubione postaci a nie ludzi ktorzy je graja ;P

ocenił(a) serial na 10
tomekhk

1. Addison Montgomery
2. Izzie Stevens
3. Alex Karev
4. Miranda Bailey
5. Richard Webber
6. Christina Yang

ocenił(a) serial na 10
tomekhk

1 miejsce - zdecydowanie i bezapelacyjnie Derek.
2 miejsce - "bad and dirty" McSteamy xd
3 miejsce - Alex
4 miejsce - dr Bailey
5 miejsce - Meredith i Addison.

strawberryfields_

Jak dla mnie żaden aktor nie zasługuje na 1 miejsce no może Jeffrey Dean Morgan

ocenił(a) serial na 8
tomekhk

1. Bailey
2. Arizona
3. Meredith
4. Christina
5. Callie

Izzie mnie wkurzyła ostatnio tym swoim zachowaniem, ale ogólnie to ją lubię. Reszta aktorów też mi się bardzo podoba i szkoda, że Georga już nie ma.

rock_n_roll

Hmm..

Ja uważam, że bez Mer i Der nie byłoby tego serialu ;];] To pomiędzy nimi jest ta chemia .. ;];] Chyba dla nich oglądam ten serial ;] Dla mega przystojnego Patricka Dempsey'a <3 hahaha xdd Ellen Pompeo ma mega głos <hahaha> Niektórzy się czepiają, że jest za stara na tą rolę itp. Moim zdaniem jest idealna do tej roli, to nie chodzi o wiek.. ;];] Gra wspaniale chociaż nie jest sławną, nagradzaną aktorką!<3 Dzięki niej Mer jest taka Dark&Twisty ;P

Więc moja lista to:
1 Meredith Grey i Derek Shepard<3 ["Postaram ci się zaufać, bo razem możemy być wyjątkowi, a osobno zwyczajni."]
2 .. Addie Montgomery [Każdy chyba wie dlaczego tu jest]
3 .. Miranda Bailey [Nie lubie jej prywatnych spraw, ale bez jej chrakterru nie byłoby tak śmiesznie i fajnie ;P]

..

Izzie była fajna w pierwszych 3 sezonach poteem jej troche odbiło i wgl ;P George .. był śmieszny taki bambi ;P Alex .. teraz mi go szkoda, przez to co zrobiła mu Izzie, ale pamiętam go jako drania ;P
MSteamy .. momentami zabawny ;P Lexie taka grzeczna dziewczynka i wgl .. No i zaczynam lubić tą laskę z Mercy West, Reed.
To chybaa tyle mojego zdania ;];]

użytkownik usunięty
waniliowo

1. Mer&Der - tak, jak wczesniejsze wypowiedzi - bez nich nie byloby tego serialu.
2. Cristina - jej wola walki, "agresja" i obojetnosc, co troche zaniklo, kiedy pojawil sie Owen sa piekne.
3. Bailey - zwlaszcza kiedy jeszcze byla "kapo", kiedy urodzuila dziecko i zajela sie chirurgia dzieciaca troche stala sie miekka, ale i tak ja uwielbiam.
4. Mark - za charakter, osobowosc.
5. Lexie - za caloksztalt, pozytywne zakrecenie.
6. Addison - kiedy juz zrozumiala, ze nie bedzie z Derekiem okazalo sie, ze jest fajna(dla mnie przynajmniej^^)
7. Callie - nie wiem dlaczego, ale u mnie zyskala sympatie:)
8. Burke - brakuje mi jego pewnosci siebie no i roznych dziwnych sytuacji :)
9. Alex - ale wolalam, kiedy sie nie rozczulal nad Izzie.

Jej ;];]

Jakk ja bym chciała żeby Burke wrócił byłoby zabawnie! Nigdy jakoś nie lubiłam Burke'a alee tak niecierpie dr Hunt'a, że aż mnie ciarki przechodzą [Moim zdaniem jest okropny ;P] Ale wtedy mogłyby być zabawne sytuacje ;D I strasznie się cieszę, że Addie wróci ! Mogłaby odbić McSteamy'ego Lexie ;P;P hahahaah xdd Faajniee by było ;];]

Grey's <3

waniliowo

Trudno wybrac tak każdego pokolei,bo każd postac ma w sobie coś fajnego,ale spróbuje ;)

1.Cristina-bezapelacyjnie najlepsza dla mnie!
2.Mark-przyznaje,że go kiedyś nienawidziłam,ale teraz to dla mnie jedna z najbarwniejszych i najlepszych postaci.I wcale nie mówie tu o tym,że jest zabójczo przystojny ;))
3.Ericka-dośc specyficzna i dlatego ją lubię,chociaż czasem mnie przerażała!Taka bardziej doświadczona Cristina ;)

Reszta dla mnie na równi,chyba nie ma postaci której bym nie lubiła.

Pozdrowiam wszystkich Grey'somaniaków :)

tomekhk

Callie, Mark, Derek, Meredith, Cristina, Arizona i caaała reszta...
wszystkich ich lubię bo bez chociażby jednego z nich nie byłby to ten
serial. :>

ocenił(a) serial na 8
sorbinian_potasu

1. Erica Hahn
2. Addison Shepherd
3. Christina Yang

ocenił(a) serial na 9
zupapl

Moją ulubienicą jest Christina, zdecydowanie; rozwqla mnie w każdym odcinku, swoją szorstkością (na szczęście tylko z pozoru) i sposobm patrzenia na świat strasznie się wyróżnia. Jest moim pierwowzorem kobiety twardej, dążącej do dskonałości, poza tym ma jaja i jest niesamowicie śmieszna w swoim obyciu ;D uwielbiam ją!

Potem może być Izzie Stevens- jest ładna, mądra, dobra i pomimo sprzeciwów Alexa podoba mi się, kiedy ingeruje w sprawy pacjentów.
Jest cudowna- oczywiście kibicuję jej i Carevowi ;*

Na trzecim miejscu jest Miranda Bailey- dla mnie jest hardcorem w każdym calu. Potrafi obronną reką wychodzić z trudnych sytuacji, świetnie dyryguje rezydentami i ma słodkiego synka ;D

Czwarte miejsce zajmuje Mark Sloan- nie wiem, dlaczego, bo jest gorszącym dziwkarzem, ale jakoś można się do tego przyzwyczaić. Daje w miarę ludzkie rady Derekowi, pomaga mu w trudnych chwilach, pomaga także na swój sposób Callie ;P ogólnie jest taaki dobry we wszystkim i na jego widok na mojej twarzy pojawia się grymas xD

5. miejsce zajmuje Lexie, drobna, niepozorna, ale ostatnio się stawia swoim przełożonym ;P po prostu cieszy mnie wizja jej związku z Markiem i jej metamorfozy, ne wiedziałam, kogo wybrać xD

ocenił(a) serial na 8
karmik14

Christina, Bailey, Mark, George, Erica. no i z ulubionych to chyba tyle. chociaż każdy z nich ma w sobie coś wyjątkowego i to własnie mi się podoba.
chociaz i tak uważam że ich rozmowy są najbardziej genialne XD

ocenił(a) serial na 8
tomekhk

dokładnie Izzie najlepsza. nie lubie Christiny lubię jeszcze Dr.Hann.[niewiem czy dobrze napisalam] natomiast z facetów to szefa i O'Malley'a.

ocenił(a) serial na 7
tomekhk

1.Izzie
2.Torres
3.Christina

ocenił(a) serial na 10
DALIA_22

1. George
2. Bailey
3. Izzie
4. Addison
5. Callie

Wkurza mnie Meredith i szef, ale ten drugi to tylko ostatnio, bo w pierwszych sezonach był świetny!

tomekhk

1. kate walsh , addison
2. eric dane, mark
3. katherine heigl, izzie
4. sara ramirez , callie