ehhh tak to jest jak się dziecku daje komputer.
podaj powód dlaczego gniot , chaotyczny itd:
a jeżeli nie masz to lepiej nie pisz.
Jak oceniłeś Świat Według Kiepskich i Miodowe Lata na 10/10 to znamy już Twoje poczucie humoru :P. Pewnie Chucka nie zrozumiałeś, stąd ta niska ocena...
Arthaniel:
w chucku nie ma co rozumieć tylko trzeba podziwiać :D
dominik32:
oglądnij LOST wtedy będziesz mógł się wykazać słownictwem , bo to jest jedyny serial który zmusza do myślenia :D
co do Arthaniel jak taki ktoś kto ogląda te idiotyczne seriale komediowe z ameryki może znać się na filmach? "Jak poznałem waszą matkę"?, "Glee "? czy ty jesteś niedorozwinięty? te seriale są żałosne,ten humor (jeśli można tak to nazwać).....szkoda gadać z wami.
Jesli ty tak głupim serialom jak 'Miodowe lata' dajesz 10/10, a 'Pasji' 3/10 to widze jakim jestes znakomitym krytykiem filmowym.
Oglądałes to kolo chociaz ? Czy chcesz zabłysnąc?
Btw ; Czy ten twoj komentarz to nie przypadkiem opis własnej osoby?
Chaotyczny i głupi ? To może i ja coś na ten temat powiem...
'Głupi' takiego słowa używają tylko i wyłącznie dzieci, które nie mają dobrze rozwiniętej mowy. Widać na jakim poziomie jesteś.
'Chaotyczny' mówisz... chaotyczny to jest prawie KAŻDY serial z udziałem Polaków. Nawet takie 'Miodowe lata' może na początku są śmieszne, ale później już nie mają co wymyślać, a z Chuckiem każdy kolejny odcinek czy sezon jest niesamowity.
' Nie śmieszny ' A co Twoim zdaniem jest śmieszne ? Seriale gdzie co drugie słowo to seks czy wulgaryzmy ?
Obejrzałeś wszystkie sezony ? Każdy odcinek ze szczegółem ?
Jest taka zasada, że nie ocenia się czegoś po 'okładce', Ty to jednak zrobiłeś. Widzę, że jesteś świetnym krytykiem filmowym. Naprawdę gratuluje.
ten wasz chuck prezentuje typowy amerykański humor. beznadzieja. a aktor grający chucka jest daremny.....(teraz do Nataliia64) a co do pasji...po prostu mnie nie porwała historyjka o jezusku i tyle. nie każdy wieży w te bzdury.
Rozumie, ze mozesz byc niewierzącym ...
Ale czy nie powinienes oceniac przypadkiem gry aktorskiej, efektów, włożonej w to pracy itp.? W swojej opinii powinienes byc obiektywny, a twoja wiara, moim przynajmniej zdaniem nie powinna wpływac na ocene.
Btw : Nie lubie poprawiac, ale nie 'wieży' tylko ' wierzy' .
Typowy amerykański humor to masz w 'Świat według Bundych' , a w Chucku humor jest jak najbardziej odpowiedni. A aktor grający głównego bohatera pasuje znakomicie do tej roli, pokazuje i gra bardzo dobrze. Ma jakiś poziom i klasę. W porównaniu do innych.
A do Jezusa mógłbyś mieć jakiś szacunek.
Zgadza się, prowokacja...
Jeśli jestes taki przekonany, to zaprzecz w jego istnienie.
Prawda jest taka, ze nie mozna jednoznacznie powiedziec czy Bóg istnieje, czy też nie.
Gdzies czytałam cos typu ' Fakt, ze ludzie tak bardzo zaprzeczają w istnienie Boga, dowodzi tego, ze Bóg istnieje . '
Jezeli nie rozumiesz tego cytatu, z chęcią Ci go wyjasnie, ale nie teraz.
Zresztą temat nie jest od tego.
1. Nie karmcie trolla
2. Serial świetny - Casey rządzi
Btw:
Teoretycznie trzeba udowodnić, że coś istnieje ;) - wątpię, że można znaleźć dowody nieistnienia czegoś skoro to nie istnieje :P
Z tego co wiem to te amerykańskie produkcje są najlepsze:
House M.D
LOST
Prison break
i jeszcze więcej ale nie chce mi się już pisać xD
A Polska czym sie pochwali? serialami które maja już 1000 lub więcej odcinków?
jedynie ranczo było na miarę tych HOLLYWOODZKICH produkcji.
a wracając do tematu miodowe lata i świat według kiepskich to dla mnie jedno wielkie g.....
Nanaki:
morgan też czasami wymiata ^^
Dobra, wszyscy tam wymiatają :)
House M.D i Prison Break - nie przepadam za tymi serialami. Wole już sobie obejrzeć LOST.
A z tymi odcinkami po 1000 i więcej to prawda. Niedługo M jak miłość dorobi się jak Moda na sukces (5113 odc) ;)
@up
1.Żałosny, nieudany plagiat Świata według Bundych.
2.Idiotyzm grany przez aktorów.
3.Ten waldus totalny kretyn
4. Beznadziejny!!
5.dominik32 zamiast oglądać te "niby seriale" wyjdź gdzieś zabaw się i poszukaj dziewczyny, bo od seriali i inny pierdo... jest lepsza zabawa z dziewczyną :P
@down
ta ładna Pani blondynka jest jedną z najlepszy aktorek która ma zdolność przekazania skomplikowanej postaci.(nie oglądałeś i nie wiesz)
Ten Walduś ma taką rolę.Bartek żukowski to najlepszy aktor z serialu. Nie wiem dlaczego go nie doceniasz. Dlaczego idiotyzm? wytłumacz mi to...bo jakoś cię nie rozumiem....
jedyną mocną stroną tego serialu jest ta ładna pani blondynka. Tylko ona daje jakoś rade. Reszta jest do kitu. a ten Morgan to już wogóle kretyn. denerwuje jak tylko się na niego patrzy. nie wiem czy on ma być śmieszny czy co ,bo za cholerę mu to nie wychodzi.
Jakoś daje radę ? Według mnie znakomicie oddaje to co ma do przekazania widzom. I zgadzam się z Krzychem - jest jedną z najlepszym aktorek jakie w tej chwili żyją na tym świecie. A Morgan wcale nie jest taki zły. Gra trochę takiego głupka o wielkim sercu i spisuje się nawet dobrze. I nie mów, że jest kretynem, bo to nie od niego zależała ta rola, a aktora grającego Morgana nie znasz osobiście.
Dobrze, że chociaż Yvonne doceniłeś.
Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon i muszę powiedzieć, że jest to (oczywiście moim subiektywnym zdaniem) najlepszy serial jaki powstał. Jest tam praktycznie wszystko, co powinno być w dobrym filmie. Fabuła, humor i oczywiście obsada. @dominik32 Yvonne nie jest ładna. Jest piękna, utalentowana i świetnie wczuwa się w swoją rolę. @Nanaki Masz rację. Casey jest świetny. Jego czarny humor i teksty są rozbrajające. To jest tylko moje zdanie. Nie wszyscy muszą się z tym zgadzać. Szanuje to. @dominik32 Jestem ciekawy jaki ty nakręciłbyś serial, albo jak zagrałbyś w takiej produkcji. W tym momencie nasuwa mi się zdanie wypowiedziane w filmie "Święci z Bostonu 2 Dzień Wszystkich Świętych". "Ludzi z grubsza można podzielić na dwie kategorie. Jedni mówią, a drudzy robią. Więcej jest tych pierwszych. Tylko gadają. Nic z tego nie wynika. Świat zmieniają ci drudzy. (...) Uwierzcie, to całe gadanie można o kant d**y potłuc." Dziękuje za uwagę.
Nie rozumiem jak można uważać, że Morgan jest denerwującym kretynem a jednocześnie być w stanie patrzeć na wyczyny Waldusia Kiepskiego :). Wiem, że nie wszystkim serial musi się podobać, ale dać mu ocenę 1 to strasznie krzywdzące jakby nie patrzeć, zwłaszcza, że jak sam zauważyłeś "ładna pani blondynka" daje radę i choćby za to należy się coś więcej (według mnie nie tylko daje radę, ale wymiata, tak jak reszta załogi).
może dla niego walduś to wzór do naśladowania!?
albo może chłopak nie umie się pogodzić z tym że USA tworzy dobre seriale, filmy, muzykę i gry ^^
edit: Chuck jest na miejscu 47 przegonił nawet The o.c!!! kto wie może kiedyś będzie w top10 :D
Nie liczyłbym na to, ten serial ma kiepską promocję nawet w Stanach. Ja się o nim dowiedziałem tylko dzięki rekomendacjom na tym nowym filmwebie a i tak nie zainteresował mnie od razu i trzeba było nudy, żebym zrozumiał jaki wielki błąd popełniłem nie oglądając go od dawna :).
nie wiem dlaczego tak kochacie tą amerykę. nie wszystko co z hollywood jest najlepsze. no ale jeśli wy tak uważacie.....
aha bo polskie seriale które mają już ponad 1000 odcinków są lepsze od tych co maja 3 sezony po 22odcinki i lepsza fabułę?
a ta jedynka to właśnie za tą ładna panią blondynkę. Nataliia64 wcześniej powiedziała że jak oceniam miodowe lata na 9/10 a pasje na 3/10 to się nie znam na filmach. Powiedz mi jedno złociutka, dlaczego porównujesz serial komediowy do dramatu? przecież to zupełnie co innego....dla mnie pasja to kolejna historyjka o jezusku ubrana w bardziej brutalna szatę. oczywiście pod względem techniczny nie jest najgorsza, dlatego dostała 3. Wy wogóle jesteście jacyś nietolerancyjni. ja po prostu wyrażiłem swoje zdane na temat tego kiepskiego serialu a wy na nie jedziecie jakby nie wiadomo co zrobił....Tak się zachowują pryszczate nastolatki które nie maja co robić tylko oglądać dniami i nocami seriale. Nie wiem co jest ciekawego w tym serialu. Wczoraj obejrzałem odcinek i muszę potwierdzić moje słowa że jest po prostu kiepski.... on się w niej podkochuje ona mu mówi że go nie kocha, ale tak naprawdę się w nim buja. czy to jest takie ciekawe? Są setki takich seriali. Kunsztem to to się ociera o mode na sukces. tyle że dodano tam trochę akcji i kiepskiego humoru (np ten żółtek który oglądał ten filmik kilkanaście razy, czy to było śmieszne?).
Jednak Nataliia64 ma rację nie znasz się na serialach.
"a ta jedynka to właśnie za tą ładna panią blondynkę" dlatego że za dobrze wczuwa się w rolę?
Yvonne Strahovski poprostu ma zdolność przekazania skomplikowanej postaci i właśnie to 1 z wielu powodów dla których lubię ten serial.
Krisowski też lubie ranczo , chyba jedyna produkcja ktora sie udała
Pasji też nie cenię i preferuję Miodowe lata od tego filmu. Zwyczajnie mnie wynudził a ocenę dałem jaką dałem, bo od strony technicznej to dobrze zrobione kino. Z tego samego powodu uważam, że 1 dla Chucka to lekka przesada, bo serial technicznie jest zrobiony nieźle i aktorzy też grają dobrze (sam to przyznałeś w przypadku Yvonne Strahowski). Zgadzam się też, że fabuła jest na ogół bardzo prosta, ale do mnie trafiła, co wcale nie oznacza, że musi trafić do każdego.
No chyba, że serial tak kompletnie cię odrzucił, że patrzenie na niego jest dla ciebie agonią. Zdarzyło mi się obejrzeć kilka takich tytułów i tym właśnie dawałem 1 :).
Teraz jestem pryszczatą nastolatką, wow pojechałes mi .
Koles naucz sie czytac gdzie ja niby porownałam te dwa filmy ?
Chodzi mi o wykonane.
Boze miodowe lata jest takim dennym serialem, ze szkoda gadac.
Sam fakt, ze przy jakims 'smiesznym ' tekscie podkladany jest smiech, zeby wiedziec kiedy cos jest smieszne (tak wiem sensowne zdanie ) jest jak dla mnie idiotyzmem.
A i gratulacje obejzenia jednego odcinka - jestes teraz oficjalnym znawcom tego serialu.
I tak - nie jestem ani troche tolerancyjna .
Jak pisałem wcześniej ja jestem tylko "zjadaczem". Nie mam jakiegoś super wyrafinowanego gustu i prawda jest taka, że do mnie najbardziej trafiają produkcje z Hollywood. Oczywiście są filmy i seriale które lubię, i które nie mają nic wspólnego z USA ale większość niestety jest stamtąd a do tego, te które nie są, w mojej ocenie, odbiegają jakością od produkcji amerykańskich. Za przykład podam nasze rodzime Ranczo, które uważam, za całkiem dobry serial, ale mimo to niektóre "efekty" pozostawiają wiele do życzenia (nigdy nie zapomnę latających krzeseł, które sam zrobiłbym na takim poziomie używając jakiegokolwiek programu do tworzenia grafiki 3D a na grafice to ja się słabo znam :)).
nie znam się na serialach? bo co? bo nie oglądam chucka? a może dlatego że oglądam kiepskich? wiesz ,jakby ci się chciało zajrzeć do mojego profilu to byś zobaczył co oglądam. ale ty i tak byś mnie zgnoił bo uważam że chuck jest kiepski...no nie?
haha a jaka polska jest?
najlepszy przykład to nasze super nowoczesne drogi nic tylko kupić samochód z niskim zawieszeniem i jeździć.
Może dlatego polubiłem Ranczo bo pokazuje prawdziwą polskę
Wiecie co ? Nie warto kłócić się z kimś kto obejrzał jeden odcinek jak to napisałeś
'Wczoraj obejrzałem odcinek i muszę potwierdzić moje słowa że jest po prostu kiepski.... on się w niej podkochuje ona mu mówi że go nie kocha, ale tak naprawdę się w nim buja. czy to jest takie ciekawe? Są setki takich seriali. Kunsztem to to się ociera o mode na sukces'
Wow, porównanie Chucka do Mody na sukces to jest naprawdę dobre podejście.
Po pierwsze :
Cała fabuła serialu nie opiera się tylko na tym, że oni coś do siebie czują.
Po drugie :
Tak, to jest ciekawe, powiem Ci więcej - z zainteresowaniem patrzyłam jak jakaś niewidzialna linka przyciągała ich do siebie cały czas.
Po trzecie :
Setki seriali ? No to może znajdź mi serial gdzie facet ma intersekta w głowie i chronią go agencia cia i nsa. Znajdź taki serial gdzie na początku fajtłapa jest komputerowcem pracującym w Buy More.
Po czwarte :
Moda na sukces ? To mnie rozbawiłeś. MODA NA SUKCES to telenowela. No chyba, że dla Ciebie wszystkie seriale oprócz Kiepskich i Miodowych lat to szmira i chłam.
A ranczo jest jednym polskim serialem, który mogę oglądać.
czy ja twierdze że obejrzałem tylko jeden odcinek? Mówiłem że wczoraj obejrzałem jeden odcinek ale jak ktoś nie rozumie co czyta to już nie moja wina.
"z zainteresowaniem patrzyłam jak jakaś niewidzialna linka przyciągała ich do siebie cały czas."
no tak, tylko kobieta może zachwycać się takim mdłym ścierwem....
A zachwycac się dwoma kolesiami (którzy nie mogą bez siebie życ) ;
Motorniczym i kolesiem pracującym w ' branzy' kanalizacyjnej potrafi tylko facet.
I przepraszam bardzo, ale jesli Chuck ma oklepaną fabułe, to jak mam nazwac 'miodowe lata' ?
I zeby nie było, nie czepiam się tylko tego, po prostu pisze;)
Nie tylko kobieta może zachwycać się takim "mdłym ścierwem". Mi osobiście taki wątek nie przeszkadza i nie mam nic przeciwko zamieszczaniu tego typu treści i relacji między bohaterami. To buduje nastrój i daje reżyserowi nowe, często zaskakujące możliwości na zawiązanie akcji (mnie osobiście powrót Bryca bardzo zdziwił). @tasha_2 Chłopak porównuje Chucka do Mody na Sukces. Skoro to robi musiał oglądać ten drugi serial :). Pewnie mu się podobał :P tylko teraz się nie chce przyznać. Widzę, że dominik32 ogląda bardzo inteligentne i pouczające seriale.;)
A twój Świat Według Kiepskich pokazuje Polską rodzinę idiotów z równie idiotycznymi sąsiadami. I potem siedzi taki gówniarz przed telewizorem i ma radochę ,że ojciec mówi do syna ,,cycu" lub jeszcze inaczej. Czytając twoje poprzednie posty radzę ci odstawić filmy i usiąść nad słownikiem...
"beznadziejny humor, mdłą historyjką miłosną i kiepską akcje... "
beznadziejny humor? nie zauważyłem czegoś takiego
mdłą historyjką miłosną ? jest taka tylko gdy jadą pociągiem
kiepską akcje? ehhh
'Ścierwem dla tępych nastolatków, którzy łykają beznadziejny humor, mdłą historyjką miłosną i kiepską akcje...'
Sądząc po Twoim dorobku słownictwa na pewno masz bardzo dużo czasu na oglądanie Kiepskich.
Najpierw, tak jak to napisał Altec usiądź nad słownikiem lub przeczytaj jakąś ciekawą książkę, może wtedy będziemy mogli porozmawiać z Tobą na odpowiednim poziomie.
Mdłe ścierwo ? Wybacz, tylko facet może podniecać się oglądaniem napitego faceta przed telewizorem i śmiać się z jego monotonnych i powtarzających się pomysłów typu 'Śpiewające świnki i kapusty' .
Chłopak ma bardzo bogaty zasób słów. lol @dominik32 Co się czepiasz ludzi? Każdy ma inny gust. Ocenia filmy wg. swojego subiektywnego zdania. Nie każdego kręcą flaki, krew i pourywane kończyny.
ja nie twierdzę że masakra na ekranie to to co powinien mieć dobry film....po prostu nie kręci mnie ten chuck i tyle.