PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10041113}

Ciała

Bodies
2023
6,9 16 tys. ocen
6,9 10 1 16349
7,2 12 krytyków
Ciała
powrót do forum serialu Ciała

Świetny!!

ocenił(a) serial na 9

Czy ktoś mi wysunie swoją teorie zakończenia ?? Jak ta młoda znalazła się w tej taksówce w roku 2023 w wieku który miała w 2053?? Czy to zapowiedź drugiego sezonu?

ocenił(a) serial na 9
Marzeniaxx

Wydaje mi się że po przejściu przez portal oni wszyscy znaleźli się w każdym punkcie czasowym? Tak jak ciało było znajdywane w czterech różnych czasach? A tak na marginesie to na samym końcu jak jadą taksówką to widać budynek tej sekty w centrum Londynu?

ocenił(a) serial na 10
dawidzior18

Pewnie zapowiedź drugiego sezonu, aczkolwiek jeżeli chodzi o rok 2053 to porządek czasu do tego roku mógłbyć "zachwiany" jeżeli bomba koniec końców nie wybuchła tak jak działo sie to pierwotnie za każdym razem

ocenił(a) serial na 9
Joker__filmaniak

Też odnoszę takie wrażanie, na samym końcu są pokazane urywki z życia inspektorów po przerwaniu pętli czasowej ale nie pokazali tego co stało się z Iris dopiero w urywku w samochodzie jak prowadzi taksówkę w 2023 także mam nadzieję że będzie następny sezon

ocenił(a) serial na 10
dawidzior18

Czekamy z niecierpliwością w takim razie, bo w końcu ktoś mi przypomniał dlaczego sci-fi to mój ulubiony gatunek!

ocenił(a) serial na 8
dawidzior18

*tak że

ocenił(a) serial na 9
dawidzior18

No ale jeżeli bomba nie wybuchła i bieg wydarzeń się zmienił i nie wydarzyły się różne rzeczy i wszyscy jakby wrócili na swoje miejsce to ta dziewczyna w 2023 była mała , a w postaci w jakiej była na koniec sceny w taksówce była dopiero w 2053 ! Wiec coś poszło chyba nie tak gdzieś właśnie tylko gdzie? Ze jednak znalazła się w tej formę w czasie gdy powinna być mała dziewczynka :)
No tak zakręcili ze nie mogę przestać myśleć :)

Marzeniaxx

Cialo Defoe w 2053 roku przenioslo sie o 4 dni wstecz a potem wrocilo 4 dni do przodu od datywyjsciowej.Iris przeniosla sie 153 lata wstecz czyli jednoczesnie powinna przeniesc sie 153 lata do przedu do roku 2206 Zapewne dalej podrozowala w czasie

ocenił(a) serial na 7
Jola1220

Ciało Defoe znalazło się w 2053, 2023, 1941 i 1890. Dlaczego więc pozostali, jak Maplewood, Shakira i Elias nie zostali także przeniesieni w te różne lata, a jeśli jednak to był błąd fizyka (bo go postrzeliła czy cokolwiek), nadal ta wymieniona trójka powinna przenieść się o odpowienią liczbę lat do przodu.

Freeman_10

Cialo Dafoe ktore wyladowalo w 2053 kilka dni w przeszlosc pojawilo sie tyle samo dni od skoku w przyszlosci dlatego Iris go uratowala.Dafoe powiedzial ze obiekt sie rozdziela podrozuje jednoczesnie w przeszlosc i przyszlosc a to co stalo sie z jego cialem bylo anomalia najprawdopodobniej od postrzalu.Wychodzilo by na to ze ciala moga sie pojawic w przyszlosci w proporcionalnyh odstepach czasu jak londowaly w przeszlosci.Nigdzie nie jest powiedziane ze pozostali nie przeniesli sie w przyszlosc.Elias skaczac w przeszlosc powinnien wedlog tego byc tez w przyszlosci.Takuaz wskazuje na pprzecinajace sie linie przeszlosci terazniejszosci i przyszlosci.Takie tam moje teorie..Przekonamy sie w drugim sezonie,jesli bedzie.

Jola1220

Ladowaly*

ocenił(a) serial na 7
Jola1220

Tak, oglądając też uważałem, że powinno go wywalić te sto parę lat w przód.
Nie będzie drugiego sezonu, to spójna historia, miniserial. Twórcy sami tak powiedzieli.

Freeman_10

Tak powiedzieli ze serial to spojna calosc,zostaly wyjasnione wszystkie watki.Ale pojawienie sie na koncu Iris i sekty KYAL pozostawia widzow w niepewnosci i otwiera nowy watek.Serial odnosi sukces wiec moze nic straconego.

ocenił(a) serial na 7
Jola1220

Nie, to tylko takie głupotki dla samych głupotek, na sam koniec. Nie będzie kolejnego sezonu, bo to na podstawie komiksu i wyczerpali źródło. Jeśli zabiorą się za sezon 2, to tylko że swoimi pomysłami. Ale tu nie ma co dodawać. Historia jest już zamknięta.

ocenił(a) serial na 8
Jola1220

*lądowały

Tymoteusz_Baczynski

Sama sie poprawilam jak bys zauwazyl

Marzeniaxx

Myśle, że zakłócona została podróż w czasie przez ciało obce. Tak jak w przypadku Defoe, który przeniósł się z kulą w glowie ktorej nie było w ciele z zadnej z epok Ale za to bylo ciało, które tak w przypadku Iris ktora miala rdzeń na plecach i również znalazla się w kazdej z epok ale juz bez rdzenia. Także jej widok w taksówce w 2023 jest wg mnie tylko tak wytlumaczalny.

ocenił(a) serial na 7
Wielkiptak

Elias też został postrzelony, a wylądował tylko w 1889r.

Jezus13

No tak, Elias dostał w noge, ale zanim sie przeniósł przez portal i kula mogla go drasnąć lub przejść na wylot. Defoe dostał kulke w głowę w trakcie przenoszenia. Takie tam teorie nie do potwierdzenia...

Wielkiptak

Ooo, podoba mi się ta teoria. Jej rdzeń zadziałał jak kulka Defoe, rozbił ją na więcej niż tylko 2 ciała (przód i tył) i trafiła do co najmniej 1890 i 2023. Wydaje mi się też, że nie zniknęła, bo była podstawą nowej rzeczywistości. Więc w 1890 żyła jako kaleka i nie wiadomo co się z nią stało, a w 2023 została złotówą. Do tego żyją wersje w 2083 i 2216. I żyje niczego nieświadoma dziewczynka w 2023. Bardzo mnie ciekawi o co chodzi z tym KYAL na budynku w 2023. Tak sobie myślę. Iris wychowała się w tej ideologii i bardzo ja sobie ceniła. Owszem, ideologia powstała na bombie atomowej, co ją zdyskwalifikowało w tej formie, ale być może Iris w 1890 postanowiła ją zbudować na swoich zasadach. Może robiła to samo, co Harker - zbudowała kult na podstawie duchów - doradców inwestycyjnych :D I Hasan o tym jeszcze nie wie, ale żyje teraz w rzeczywistości, w której rządzi ten kult?