Czy ktoś mi wysunie swoją teorie zakończenia ?? Jak ta młoda znalazła się w tej taksówce w roku 2023 w wieku który miała w 2053?? Czy to zapowiedź drugiego sezonu?
Wydaje mi się że po przejściu przez portal oni wszyscy znaleźli się w każdym punkcie czasowym? Tak jak ciało było znajdywane w czterech różnych czasach? A tak na marginesie to na samym końcu jak jadą taksówką to widać budynek tej sekty w centrum Londynu?
Pewnie zapowiedź drugiego sezonu, aczkolwiek jeżeli chodzi o rok 2053 to porządek czasu do tego roku mógłbyć "zachwiany" jeżeli bomba koniec końców nie wybuchła tak jak działo sie to pierwotnie za każdym razem
Też odnoszę takie wrażanie, na samym końcu są pokazane urywki z życia inspektorów po przerwaniu pętli czasowej ale nie pokazali tego co stało się z Iris dopiero w urywku w samochodzie jak prowadzi taksówkę w 2023 także mam nadzieję że będzie następny sezon
Czekamy z niecierpliwością w takim razie, bo w końcu ktoś mi przypomniał dlaczego sci-fi to mój ulubiony gatunek!
No ale jeżeli bomba nie wybuchła i bieg wydarzeń się zmienił i nie wydarzyły się różne rzeczy i wszyscy jakby wrócili na swoje miejsce to ta dziewczyna w 2023 była mała , a w postaci w jakiej była na koniec sceny w taksówce była dopiero w 2053 ! Wiec coś poszło chyba nie tak gdzieś właśnie tylko gdzie? Ze jednak znalazła się w tej formę w czasie gdy powinna być mała dziewczynka :)
No tak zakręcili ze nie mogę przestać myśleć :)
Cialo Defoe w 2053 roku przenioslo sie o 4 dni wstecz a potem wrocilo 4 dni do przodu od datywyjsciowej.Iris przeniosla sie 153 lata wstecz czyli jednoczesnie powinna przeniesc sie 153 lata do przedu do roku 2206 Zapewne dalej podrozowala w czasie
Ciało Defoe znalazło się w 2053, 2023, 1941 i 1890. Dlaczego więc pozostali, jak Maplewood, Shakira i Elias nie zostali także przeniesieni w te różne lata, a jeśli jednak to był błąd fizyka (bo go postrzeliła czy cokolwiek), nadal ta wymieniona trójka powinna przenieść się o odpowienią liczbę lat do przodu.
Cialo Dafoe ktore wyladowalo w 2053 kilka dni w przeszlosc pojawilo sie tyle samo dni od skoku w przyszlosci dlatego Iris go uratowala.Dafoe powiedzial ze obiekt sie rozdziela podrozuje jednoczesnie w przeszlosc i przyszlosc a to co stalo sie z jego cialem bylo anomalia najprawdopodobniej od postrzalu.Wychodzilo by na to ze ciala moga sie pojawic w przyszlosci w proporcionalnyh odstepach czasu jak londowaly w przeszlosci.Nigdzie nie jest powiedziane ze pozostali nie przeniesli sie w przyszlosc.Elias skaczac w przeszlosc powinnien wedlog tego byc tez w przyszlosci.Takuaz wskazuje na pprzecinajace sie linie przeszlosci terazniejszosci i przyszlosci.Takie tam moje teorie..Przekonamy sie w drugim sezonie,jesli bedzie.
Tak, oglądając też uważałem, że powinno go wywalić te sto parę lat w przód.
Nie będzie drugiego sezonu, to spójna historia, miniserial. Twórcy sami tak powiedzieli.
Tak powiedzieli ze serial to spojna calosc,zostaly wyjasnione wszystkie watki.Ale pojawienie sie na koncu Iris i sekty KYAL pozostawia widzow w niepewnosci i otwiera nowy watek.Serial odnosi sukces wiec moze nic straconego.
Nie, to tylko takie głupotki dla samych głupotek, na sam koniec. Nie będzie kolejnego sezonu, bo to na podstawie komiksu i wyczerpali źródło. Jeśli zabiorą się za sezon 2, to tylko że swoimi pomysłami. Ale tu nie ma co dodawać. Historia jest już zamknięta.
Myśle, że zakłócona została podróż w czasie przez ciało obce. Tak jak w przypadku Defoe, który przeniósł się z kulą w glowie ktorej nie było w ciele z zadnej z epok Ale za to bylo ciało, które tak w przypadku Iris ktora miala rdzeń na plecach i również znalazla się w kazdej z epok ale juz bez rdzenia. Także jej widok w taksówce w 2023 jest wg mnie tylko tak wytlumaczalny.
No tak, Elias dostał w noge, ale zanim sie przeniósł przez portal i kula mogla go drasnąć lub przejść na wylot. Defoe dostał kulke w głowę w trakcie przenoszenia. Takie tam teorie nie do potwierdzenia...
Ooo, podoba mi się ta teoria. Jej rdzeń zadziałał jak kulka Defoe, rozbił ją na więcej niż tylko 2 ciała (przód i tył) i trafiła do co najmniej 1890 i 2023. Wydaje mi się też, że nie zniknęła, bo była podstawą nowej rzeczywistości. Więc w 1890 żyła jako kaleka i nie wiadomo co się z nią stało, a w 2023 została złotówą. Do tego żyją wersje w 2083 i 2216. I żyje niczego nieświadoma dziewczynka w 2023. Bardzo mnie ciekawi o co chodzi z tym KYAL na budynku w 2023. Tak sobie myślę. Iris wychowała się w tej ideologii i bardzo ja sobie ceniła. Owszem, ideologia powstała na bombie atomowej, co ją zdyskwalifikowało w tej formie, ale być może Iris w 1890 postanowiła ją zbudować na swoich zasadach. Może robiła to samo, co Harker - zbudowała kult na podstawie duchów - doradców inwestycyjnych :D I Hasan o tym jeszcze nie wie, ale żyje teraz w rzeczywistości, w której rządzi ten kult?