Ciała (2023)
2023 Ciała 2023, odcinek 1
odcinek Ciała (2023)

Ciała | Już jesteś trupem

You're Dead Already 56m
6,9 403  oceny
6,9 10 1 403
Ciała
powrót do forum 1 odcinka

Oglądasz sobie spokojnie i kiedy myślisz, źe może zróżnicowanie etniczne będzie jedynym problemem... wyskakuje wątek LGBT.

ocenił(a) serial na 1
Maciek_2

I akurat trafił na geja erotomana, który dymie wszystko co na drzewo nie ucieka i ten policjant chce się do niego przytulić rozpłakany i naćpany... Nie, nie pomyślałem, bo to bzdura. Jak zresztą wszystkie teorie o "wrodzonym" homoseksualizmie. W pewnym sensie rola tego blondynka oddaje zresztą prawdziwe oblicze geja, który nie liczy się z innymi i wykorzystuje każdą okazję do "zaliczenia" kolejnego faceta. Nie pomyślał, że facet ma normalną rodzinę, tylko żeby go wydymać. Tak to wygląda w rzeczywistości, bo statystyki też o tym mówią - że geje mają średnio 200 partnerów w życiu. Pomyślałeś o tym? Że każdy ma rozmaite skłonności erotyczne, nawet rozmaite dewiacje, jakieś fantazje, ale potrafi zachowywać się odpowiedzialnie i prospołecznie, a nie folgować wszystkiemu jak mu stanie. Zachęcany przez libertyńską, dekadencką, aspołeczną modę propagowaną przez Netflix i HBO. Sam znam przypadek pary znajomych hetero, którzy zamieszkali za granicą i kiedy ich odwiedziłem oni mieszkali osobno. Okazało się, że oboje chcieli po prostu sobie spróbować życia homoseksualnego i każde znalazło sobie innego partnera. Ot tak, bo taka moda, trendy. To na czym libertyni opierają swoje związki? Bo jak widać na pewno nie na miłości ani odpowiedzialności.

ocenił(a) serial na 7
mordachamordasinski

" I akurat trafił na geja erotomana, który dymie wszystko co na drzewo nie ucieka i ten policjant chce się do niego przytulić rozpłakany " znam facetów hetero co na imprezie nie przepuszczą żadnej i dymają się co tydzień z inną kobietą. Nie trzeba daleko szukać takich ludzi. O narkotykach nie wspominając. "Nie pomyślał, że facet ma normalną rodzinę, tylko żeby go wydymać. Tak to wygląda w rzeczywistości, bo statystyki też o tym mówią - że geje mają średnio 200 partnerów w życiu. Pomyślałeś o tym?" Czyli Pan żonaty to ofiara ? Został zgwałcony ? Na siłę poszedł z nim do łóżka ? 200 partnerów :) Przestań wierzyć w bajeczki. "Okazało się, że oboje chcieli po prostu sobie spróbować życia homoseksualnego i każde znalazło sobie innego partnera. Ot tak, bo taka moda, trendy. " Rozumiem że jesteś w stanie dla mody zrobić to samo ? Dasz radę ? Bo ja nie potrafię zmienić swojej orientacji na kilka dni. Dam sobie reke odjąć że przytoczeni znajomi sa po prostu biseksualni i tyle. "Bo jak widać na pewno nie na miłości ani odpowiedzialności." Wystarczy zdjąc klapki z oczu i się rrozejrzeć. Moja mama mogłaby ci opowiedzieć o historii dwóch Panów z lat 70-80 którzy byli ze sobą 30 lat do śmierci jednego z nich. Żyli razem, wspierali się, wszscy o tym wiedzieli i darzyli ich w kamienicy wielkim szacunkiem bo byli zwyczajnie dobrymi ludźmi. Nikt w nich nie widział zagrożenia.

ocenił(a) serial na 1
Maciek_2

Odpowiem Ci krótko, bo widzę, że masz gejomanię. Tworzenie mitu o wyższości gejów nad heteroseksualnymi ("dobrzy ludzie", w domyśle "lepsi") to jest nic innego jak budowanie rasy. Rasy nadludzi. Lepszych pod każdym względem. Dokładnie ta sama idea przyświecała twórcom i przywódcom NSDAP - czyli homoseksualistom. Tak, że to tacy jak Ty fanatyczni gejofile tworzą świat fantasy, czyli oderwany od rzeczywistości. Skąd wiesz czy darzyli ich szacunkiem, czy litością? Szacunek za samo to, że jest się gejowską parą? W jakiej bajce Ty żyjesz? Życie to nie bajka, chłopie. Przecież Ty przeczysz sam sobie twierdząc, że nie ma mody na LGBT. I przeczą temu fakty.

ocenił(a) serial na 7
mordachamordasinski

Weź czytaj ze zrozumieniem. Mimo że wszyscy wiedzieli że są razem nie byli traktowani z tego powodu gorzej, funkcjonowali z sąsiadami w przyjaźni. Sugerujes że moja mama mnie okłamała :) Wymyslasz cuda na kiju. Gejofil ? Dla człowiek to człowiek nie dziele na hetero i gejów i z nikogo nie robię gorszego z żadnego powodu. Mam żonę i trójkę dzieci i jeżeli któreś z nich kiedyś mi oznajmi że jest gejem nie zawali mi się świat, nie wyrzuce syna z domu, nie pobije i nie bede mu mówił że jest nienormalny. To jest właśnie szacunek. Dużo się jeszcze musisz nauczyć.

ocenił(a) serial na 1
Maciek_2

No to musisz mnie "nauczyć" jak chciał Biedroń krzycząc "Idziemy po was". Albo jego "żona", która zapowiadała więzienia dla "homofobów". Bo inaczej, to ja LGBT nie będę tolerował i już. Równo to można traktować człowieka jako człowieka. A nie czubów z LGBT. Jestem pewien, że znałem lub znam więcej gejów niż Ty. Moi znajomi z tą orientacja nigdy się z nią nie obnosili. Tak jak robi to ideologia LGBT. Natomiast większość gejów z którymi miałem do czynienia, jeszcze jako nieletni - to niestety klasyczni pedofile. Na Dworcu Centralnym w Warszawie chociażby. Ty mnie dzieciaku nie ucz życia, bo go zwyczajnie nie znasz skoro upierasz się, że nie ma ciemnej strony LGBT i p...isz mi coś o parce starych homo. I co? Ktoś ich gnębił, zabił, pobił? Sam sobie przeczysz, chłopie. Nie mam zamiaru szanować ludzi, którzy sami się nie szanują. Organizują parady w lateksach z gołymi d...mi i na czworakach szczekają jak psy. Nie będę udawał, że podoba mi się jak dwóch facetów się liże. Ty potrafisz, bo moda pozbawiła Cię zwyczajnych naturalnych reakcji. To jest fałsz, zakłamanie, jeżeli ktoś twierdzi, że to jest normalne i jako faceta go nie brzydzi, bo ludzka natura temu przeczy. Na koniec samo obnoszenie się ze swoim "homoseksualizmem". Co to w ogóle jest? Nie ma innych ludzkich cech tylko jego "seksualizm"? Przecież to LGBT toczy ten chory libertynizm, bo skoro każdy jest człowiekiem, to dlaczego najważniejsze, że jest homoseksualistą? A nie na przykład dobrym kuśfa mechanikiem? Więc mi tu nie ściemniej, bo nie wierzę w ogóle w ani jedno słowo gejofilom owładniętych tęczową ideologią.

ocenił(a) serial na 7
mordachamordasinski

potwierdza sie ze jestes zwyczajnie głupi :) no ale cóż życze ci dzieciaka geja lub les :) będziesz miał szkołę życia wtedy :)

Maciek_2

"potwierdza sie ze jestes zwyczajnie głupi :) no ale cóż życze ci dzieciaka geja lub les :) będziesz miał szkołę życia wtedy :)"

E tam, wyleczy dzieciaka egzorcyzmami i szlabanem na deser. ;)

mordachamordasinski

Podziwiam prowadzenie dyskusji z takimi hipokrytami jak Maciek_2. Serio,. Moim zdaniem szkoda czasu na to.

ocenił(a) serial na 7
baarmi79

Ja podziwiam takich jak ty i mordachamordasinski. Za nic nie da się wam nic do głowy wbić, że takie sytuacje się zdarzają i to nie jest nic nienormalnego. No bo jak to ktoś może być inny niż moje wyobrażenia.

Gartosz

Co ty chcesz wbijać do głowy? Jakie sytuacje? jakie wyobrażenia? coś ci się miesza bo nie wiadomo na jaki temat piszesz

ocenił(a) serial na 7
baarmi79

ochłoń :) tobie też życzymy homo dzieci :) to cie nauczy życia :)

Maciek_2

Nie miałbym problemu z tym gdyby któraś z moich córek była homo. tobie życzę abyś po puknięciu w głowę bardziej logicznie myślał. Na razie jest słabo.

Dramat

No niestety. Ja dopiero 1 odcinek obejrzałem i się zastanawiam, czy jest sens dalej to oglądać. Co prawda niczego innego po Netflixie się nie spodziewałem, ale myślałem, że nie będzie to aż tak uderzające od samego początku. Zwłaszcza biorąc pod uwagę, że wydawało mi się, że to nie miał być głupiutki serial dla mas. Na początku muzułmanka w policji i oczywiście przedstawienie białych mężczyzn jako radykalnych rasistów, bo jakże by inaczej. Później czasy II wś i oczywiście bohaterem jest żyd. Już na wstępie pokazane jak to bardzo żydów nie lubili. No i trzeci bohater w czasach końcówki XIX wieku. Wszystko zapowiada się normalnie, ale nieee, tak być nie może. Bohater musi być homo. Zastanawia mnie jeszcze ostatnia bohaterka z przyszłości. Przecież nie może to być zwykła, biała kobieta. Zapewne w 2 odcinku okaże się, że jest lesbijką z żoną i dziećmi albo facetem, który przerobił się na babę. Tak czy inaczej raczej już się tego nie dowiem, bo brak mi chęci na kolejny serial wciskający ideologię, tam gdzie powinna być najmniej istotna.

ocenił(a) serial na 7
Krexx

To jest tylko jeden z wątków tego serialu. W życiu prywatnym nie znasz żadnego geja ? Czujesz się zaskoczony jak zobaczysz w sklepie osobe o innym kolorze skóry ? Może zwyczajnie trzeba dorosnąć.

ocenił(a) serial na 7
Dramat

No niebywałe: homoseksualiści w serialu. W ogóle skąd oni się biorą jak w rzeczywistości ich nie ma?
Tyle pytań, tak mało odpowiedzi.

Dramat

Ależ masz ciezkie życie.
I co, doprały sie?

ocenił(a) serial na 7
maarek_pl

Jestem fanem

Dramat

Zróżnicowanie etniczne jest dla Ciebie problemem ? Smutne.

Dramat

Jedna z wielu postaci, w dodatku drugoplanowa, czy nawet trzecioplanowa, okazuje się być nieheteronormatywna. Straszne rzeczy, naprawdę.

mysl_o_vitz

Homoseksualna. Jak urządzicie świat po swojemu, kiedy zasiedlicie go swoimi 53 płciami to będziecie używać swojej nowomowy.

ocenił(a) serial na 8
Dramat

Dobrze, że to można przewijać. Oni naprawdę sądzą, że takie sceny spodobają się każdemu widzowi? Częściej ostatnio widuję na ekranie, bez przyjemności, seks homo niż seks miedzy kobietą a mężczyzną. Sytuacje damsko męskie pokazywane są jako patologiczne a homoseksualne jako wielkie uczucia....

ocenił(a) serial na 7
hiperartur

To nowa świadomość i światopogląd. Obowiązkowa. Sex i miłość nieheteroseksualna musi być wałkowana 24h na dobę i 7 dni w tygodniu. Aby zamazać tradycyjną moralność, rodzinę. Pamiętam czasy sprzed 2 dekad - homoseksualizm nie antagonizował. Teraz coraz częściej ludzie mają dość tej nachalnej promocji. Spróbuj mieć inne poglądy lub oceny. Cenzura, krzyk.

Dramat

Skoro zróżnicowanie etniczne w XXI-wiecznym Londynie to już jest "problem", to nie wiem jak ty sobie radzisz w dzisiejszym świecie. Nawet w mojej pipidówie są ludzie nie-biali i nie-hetero, ale w multikulti stolicy dawnego imperium będą się toczyć tylko historie poprawnych, białych, heteroseksualnych, katolickich rodzin.

pin_

Anglikańskich :) Chodzi o to, że z jednej strony istnieje normalny, naturalny, niewymuszony casting, a z drugiej politycznie poprawne zróżnicowanie na siłę. Osobiście lubię Hindusów czy Pakistańczyków w angielskich filmach, bo mam słabość do tych nacji.

ocenił(a) serial na 7
Dramat

To jest nachalnie męczące.

Dramat

Całe szczęście, że nie musisz tego oglądać - nikt cie nie zmusza :) więc po co ten wysryw?

ocenił(a) serial na 6
Dramat

Serio? A wiesz, że związki homoseksualne były, są i będą?