Ciała (2023)
2023 Ciała 2023, odcinek 1
odcinek Ciała (2023)

Ciała | Już jesteś trupem

You're Dead Already 56m
6,9 403  oceny
6,9 10 1 403
Ciała
powrót do forum 1 odcinka

Oglądasz sobie spokojnie i kiedy myślisz, źe może zróżnicowanie etniczne będzie jedynym problemem... wyskakuje wątek LGBT.

ocenił(a) serial na 4
Dramat

Jeszcze nie dobrnąłem do tego wątku, ale to jest chyba "standard" w tej platformie, wciskanie na "siłę" LGBT, tak jakby to było "naturalne i co gorsza normalne". Mnie "bije" po oczach "wizja przyszłości Jetsonów" jak z bajki HB(bo oglądając netfilixa jest wręcz pewne że natkniesz się na watek LGBT to chyba prawie każdy film, czy serial ma z góry narzucone w umowie), grzywa równo "uwalona" pod "miskę", a "facet" jak "Ken z grzyweczką" uniesioną do góry na lakier. Ogólnie słabo to się ogląda, bo wątek "skacze i sztucznie tworzy napięcie" między czterema "czasoprzestrzeniami", co jest mocno irytujące, a szkoda bo pomysł fajny...

ocenił(a) serial na 3
remek002

A nie jest?

ocenił(a) serial na 4
lovelukasz

A jest? Jakby tak było prawdopodobnie nie było by Ciebie na świecie, bo natura chyba wie lepiej jak masz się rozmnażać, bo raczej jest niemożliwe by facet zaszedł w ciąże, a kobiety raczej nie są wiatropylne... Jak są anomalie, czyli coś się popieprzyło w genach, to się rożnie możne objawiać np. innym kolorem oczu, innym kolorem skóry, chorobą, a jeszcze innym np. tym, że czują pociąg do tej samej płci, i raczej jakby tak wszystkich dopadło, to ludzkość momentalnie by wyginęła, choć może już nie w dzisiejszych czasach, bo jako cywilizacja jesteśmy wstanie już rozmnażać się bez facetów, czyli Seksmisja jest jak najbardziej możliwa xD i nie żebym miał coś przeciwko LGBT itp., to jest prywatna sprawa kto co lubi, ale czasami po prostu jest, to już meczące dla kogoś kto jest hetero, takie dziwne wciskanie ma silę wszędzie coś co raczej jest nienaturalne i wmawianie wszystkim, że to jest OK. Równie dobrze możemy uprawiać seks wszędzie w miejscach publicznych na oczach wszystkich, bo przecież to też jest naturalne i chyba normalne, bo wszyscy chyba to robią, tak samo onanizować się publicznie, bo mam taką ochotę i jest to normalne?

remek002

Inny kolor oczu czy skóry to anomalia? Jesteś walnięty człowieku... Komu wciskasz kit, że onanizowanie czy seks w miejscu publicznym jest naturalny i normalny? Ludziom pierwotnym? Wróć do jaskini, z której wylazłeś...

ocenił(a) serial na 4
pawel_naskret

Walnięty? Hmm, chyba Ty jesteś walnięty... Sprawdź skąd się wziął niebieski kolor oczu u ludzi, i sam wróć do swojej "zacofanej" jaskini...

remek002

No super przykład... O ewolucji i przystosowaniu do środowiska życia słyszałeś? A co do oczu, do przeczytałem, że są to przypuszczenia. Nie martw się, ludzkość nie wyginie z powodu homoseksualizmu, ale lepiej, żeby takie ograniczone typy jak ty nie przekazywały swojego materiału genetycznego dalej...

ocenił(a) serial na 4
pawel_naskret

Kolor oczu jest przystosowaniem do środowisk, i życia hmm, zrobiłeś mi dzień jak nic xD Rozumiem kolor skóry, bo "promienie słoneczne", które mają związek z wytwarzaniem witaminy D, ale kolor tęczówki, w czym ma przystosować do środowiska, i życia hmm, hahahahahaha....

remek002

Mało wiesz, siadaj, pała!
Cyt. "kolor oczu jest jednym z wytworzonych w procesie ewolucji elementów przystosowania się człowieka do warunków środowiska. W rejonach kuli ziemskiej o dużym nasłonecznieniu ludzie mają ciemne tęczówki, jasne natomiast tam, gdzie jest mało słońca.

Stwierdzono, iż osoby o jasnych oczach, które przeniosły się z Europy do Ameryki Południowej częściej chorowały na nowotwory skóry. Z kolei osoby o ciemnych tęczówkach mieszkające w Skandynawii częściej zapadały na gruźlicę, infekcje, zaburzenia immunologiczne i miały większą skłonność do depresji. "

ocenił(a) serial na 4
pawel_naskret

Za to Ty już więcej wiesz, dzięki mnie, i nie dziękuj... A "pałę", to możesz "stawiać swoim uczniom", nie mi xD

ocenił(a) serial na 4
pawel_naskret

A i co do kwestii seksu i onanizowania się, to jest jakbyś nie wiedział, hmm metafora? I jeśli nie wiesz co to znaczy, to wyjdź ze swojej jaskini i dokształć się... Bo kto ma jaką orientację, to powinno być nadal kwestą prywatną, a nie obnażać się z nią jakby, to było normalne, i naturalne, i wciskać ludziom, którzy są hetero, że to inne orientacje niż hetero są jest OK. Jakby nie było, natura chce inaczej żeby ludzie się rozmarzali, bo jak sam wyżej zauważyłeś, to napisałem, że facet nie zajdzie w ciążę, a kobieta nie jest wiatropylna, i koniec w tym temacie, i nie interesuje mnie, kto jaką ma orientacje seksualną, bo to jest każdego z nas prywatna sprawa, i koniec w tym temacie, i nie mam zamiaru więcej już psica, bo jeśli jesteś innej orientacji niż hetero, to masz swoje racji i g... mnie to obchodzi, bo masz przerąbane, bo niestety natura tak chciała, żeby ludzie się rozmnażali w taki sposób, czyli: kobieta z facetem, a nie facet z facetem, czy kobieta z kobietą, i tyle na temat "normalności i natury".

remek002

Ciekawa metafora... A może stereotyp, który siedzi w głowie takim jak ty... Kto wciska ludziom, że orientacja homo jest lepsza niż hetero? To pewna cześć ludzi hetero, uważa że homo jest nienormalna i gorsza. Wiesz co, wolę podział ludzi na dobrych i złych, bo w każdej orientacji się tacy trafiają.

ocenił(a) serial na 4
pawel_naskret

"Ciesze" się, że Ciebie zaciekawiła, "moja" metafora, i g... mnie to obchodzi kto, i co myśli, i kto jest lepszy, czy gorszy, ja już swoje zdanie wyraziłem, i niestety musisz się nauczyć z tym żyć ;)

ocenił(a) serial na 7
Dramat

Psychoprawaki jak zwykle jedyne o czym myślą to lbgt xD

deziom

A lewaki gdzie by tu wcisnąć - ideologię

ocenił(a) serial na 6
tarika68

wciskanie ideologii to wszędzie pary heteroseksualne, reklama płatków do mleka - hetero rodzina, podpaski - hetero rodzina, farma krów - hetero rodzina, to jest dopiero skrzywiona psychika: włazić ludziom z buciorami do łóżka, i jeszcze narzekać że na 1027352820102736 bohaterów jeden nie był hetero jak sie jest ćwierć inteligentem to się lepiej tym nie chwalić w internecie. idź kraść zasiłki na swoje chodzące beneficiątka i żonę patuskę - standard NORMALNEJ hetero rodziny w polsce.

ml_Leake

Taaak. Wasze postrzeganie rzeczywistosci, czyli tego co normalne, jako nienormalne i tego co jest anomalią, jako normalność wychodzi już większości ludzi bokiem.. I nie będę tu bronil nikogo. Żadnej prawicy ani kościoła itd.. Po prostu to moje obiektywne spojrzenie na to, gdzie spotykam się z obrzydliwym atakiem na normalną rodzine, pluciem na wartosci i cywilizacje z której pochodzimy itd. Hipokryzja lgbt i tego calego lewactwa przeraza po prostu.. Krytykują i obrażają rodziny i ludzi hetero.. Nie oszczędzając w wlasnej wylgarnosci nawet dzieci, nazywajac je "benefitami" Przy jednoczesnym robieniu z siebie ofiar w swiecie zdominowanym przez meszczyzn i kobiety samemu bedac jedną z setek płci .. Walczą o prawa kobiet ale co do muzułmanów, ktorych przeciez wspieraja i toleruja.. .... Cisza.. Przeciez tam homo nie maja racji bytu a kobiety muszą i sa podporzadkowane mężczyznom .... Z resztą .. O czym tu dyskutowac z kimś, kto ma wybiorcze spojrzenie i widzi to, co chce widzieć w spojej paranoi.. Kiedyś takie cos leczono.. Dzisiaj uważa sie za normalność i to jaką normalność.. Tragedia po prostu..

maaaniek

Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak obiektywne spojrzenie, skoro zajmujesz w określonej sprawie ewidentnie subiektywne stanowisko. Obiektywizm to bezstronność wolna wolna od przesądów i uprzedzeń, a nic takiego nie wynika z twojego wpisu. Już pierwsze z brzegu określenie jakie byłeś łaskaw użyć "lewactwo", jest naznaczone pejoratywnym wydźwiękiem. A nadużywanie słów typu: obrzydliwy, atak, plucie na wartości to jak najbardziej są mi to znane zwroty, które używane są nie od wczoraj. Szafowała nimi w latach 30-tych ideologia faszystowska, a w obecnej dobie, nie kto inny jak znana, rządząca( a właściwe schodząca z parkietu) elita wybrańców, stojących na straży moralności polskich rodzin. Zmień człowieku płytę, a będzie ci dane.

izasmola

Jesli chodzi o tzw "obiektywizm" to juz zostslem zaszufladowany przez ciebie widac.. Powiem tak.. Nie zmienisz nigdy ty i twoje srodowisko normarlnosci w nienormalnosc i na odwrot.. Wcześniej czy później porządek i natura sie o swoje dopomni.. Nie zmienisz zimy w lato, czerwonego w zielone czlowieka w prz3dmiot czy innego zwierzecie tylko dlatego, ze takim sie czujesz w swojej chorobie, oraz tego, ze zycie jest ludziom i zwierzetom dane z tylko i wylacznie dwoch, roznych od siebie plci a nie jakis innych, wymyslonych w chorych umyslach ludzi tzw "nowoczesnych" Wasza neomarksistowska ideologia unicestwi sie sama z prostego powodu.. Z naturą nie wygrasz a przegrasz sromotnie.. To tyle ode mnie..

ocenił(a) serial na 7
maaaniek

Skad ty wiesz co jest normalne a co nie jest normalne ? Homoseksualizm wystepuje w naturze u co najmniej półtora tysiąca gatunków zwierząt wiec jest jak najbardziej naturalny. Skoro dla Ciebie seks to tylko prokreacja to spoko, uwazaj tak sobie i zyj po swojemu, ale przy okazji nie mow innym ludziom jak maja zyc i kochac. Dla wielu osób seks, bliskość, okazywaniie sobie uczuć pocałunkami jest tak bardzo ważne, spaja ich więź. Nie masz do tego prawa aby mówić im że są zboczeni albo chorzy bo tobie się coś nie podoba. Normą jest wszystko to, na co zgadzają się obydwaj partnerzy, partnerki nie zależnie od płci. " Wychowanie, społeczeństwo nie ma na to wpływu i tak masz rację z naturą nie wygrasz a przegrasz sromotnie bo natura jest mądrzejsza od Ciebie i wie co robi :) Będziesz miał syna który okaże się gejem i co zrobisz ? Wyrzucisz z domu ? Zabijesz ? A moze zaszczujesz i każesz mu życ jak hetero żeby założył rodzine i zniszczył zycie sobie i innym ? Uważaj słowa i pomyśl bo gej nie jest dla Ciebie żadnym zagrożeniem. To jakieś urojenie w Twojej głowie nic więcej. Taką postawa tworzysz wrogie i stresujące środowisko, czyta to młodzież, dzieci i jak sie maja czuc w takim swiecie ? Malo kto bierze odpowiedzialnosc za swoje slowa, nie mysli ze moze durnym wpisem na portalu filmowym zniszczyc komus zycie. To jest dopiero chore.

Maciek_2

Ja rozumiem ze jestem stsroswiecki i również wszystko przed 1973r bylo zacofane i staroświeckie.. Przed rokiem kiedy homoseksualizm był uznawany za chorobę, bo takową jest. Tak, zgadzam się ze ta anomalia wystepuje wśród zwierząt , podobnie jak wiele innych schorzen występujących u ludzi i zwierząt. Więc nie wiem co chcesz tym udowodnić. Źle zrozumiałeś to co napisałem o naturze widać .. Podpowiem ze3 natura nie jest kompromisowa i nie pozwala na prokreację z tych samych płci a tym samym przetrwania gatunku.
Ja nic nie mam do ludzi homo.. I zeby to bylo jasne. Sam mam znajomych homo i sa to ludzie ktorzy zdaja sobie sprawe z tej anomalii.. Prawdziwy homoseksualista ma gdzies lgbt a nawet potepia poniewaz ten lewacki ruch doprowadza do konfliktów miedzy ludzmi różnicach się od siebie orientacji.. Na pewno nie pomaga szkodzi. Mówicie często o wchodzeniu ksenofobow do waszych łóżek, jednak wy wchodzicie z buciorami i wibratorami do szkół i chcecie uczyć dewiacji nasze dzieci.. Robicie tzw parady gdzie upodlenie czlowieka siega zenitu.. Wymagacie na siłę tzw tolerancji samemu jej za grosz nie mając dla wszystkiego co nie lgbt! Wasza hipokryzja powala po prostu . Plujecie na wszystko co konsrwatywne, tradycyjne, normalne w imię chorej neomarksistowskiej ideologii lgbt. Kto tu komu w życie wchodzi, się pytam? jeśli wymagasz szacunku od innych, najpierw sam innych szanuj..

ocenił(a) serial na 7
maaaniek

Tak uwazaj bo tobie uwierze ze masz znajomych homo z ktorymi sobie rozmawiasz o tym ze sa anomalią :) Prosze bez bajeczek. Widac po twoich wpisach ze nie liczy sie nic powyzej czubka twojego nosa. Pracowalem swego czasu na tzw telefonie zaufania i polecam kazdemu aby sie prrzekonal z czym mierza sie ludzie a przedewszystkim nastolatkowie np. chlopak ktory blagal o pomoc bo ojciec grozil smiercia bo przeczytal w pamietniku ze syn chyba jest homo. A to tylko wierzchołek spraw z którymi się mierzyliśmy. Zaden gej nie zagraza twojemu tradycyjnemu stylowi zycia. Zyj sobie tradycyjnie. Problem jest w Tobie nie w ludziach innej orientacji. To ty nie chcesz zeby oni zaburzali twoj tradycyjny swiat i wpychasz ich do szafy aby z niej nie wychodzili zebys nie musiał ich oglądać. Każdy jest inny, zycie jest kolorowe a nie czarno białe i każdy ma prawo je przeyżyc jak chce i z kim chce. Piszesz o szacunku a nazywasz ludzi anomalią. Anomaia ? Skąd możesz wiedziec jaki natura ma interes w tym że osobniki homo na tym się świecie się pojawiły ? Szanuj ludzi. Mi parady równości nie przeszkadzają. Tak samo jak nie przeszkadza mi marsz niepodegłości czy coroczne procesje religijne. Demokracja oznacza że każdy ma prawo być widoczny, wołać że mu jest źle. Więc tak szanuj inność.

maaaniek

Halo, halo! Przypomne tylko, że mamy XXI wiek i homoseksualizm został wypisany z listy chorób. Przez dużo inteligentniejszych specjalistów niż Ty. Podważanie tego, albo odnoszenie się do przestarzałych wniosków jest ignorancją i świadczy wyłącznie o Tobie. Kiedyś wierzono, że ziemia jest płaska i palono kobiety na stosie, upierając się że to wiedzmy. Skoro sięgasz po takie stare argumentu, czemu nie użyjesz i tych?

Proponuję jednak skupić się na fabule i na wielu zaletach tego serialu, a nie koncentrować całą swoją uwagę na jednym z wielu wątków, które zapewniam Cie wielu widzów potraktowało jako składową serialu.

ocenił(a) serial na 1
Maciek_2

To zrób film o tym jak pies dymie psa. A nie zrównujesz człowieka ze zwierzęciem. Albo seks, albo miłość. Zwierzęta nie dymią się z miłości, tylko dla prokreacji i stymulacji popędu płciowego niezbędnego do przedłużenia gatunku. Albo chcesz rozwijać ludzką cywilizację, albo cofać człowieka do poziomu darwinowskiej małpy. Inaczej zwierzęcy instynkt usprawiedliwia też kazirodztwo, dzieciobójstwo i każde morderstwo.

ocenił(a) serial na 7
mordachamordasinski

O czym ty wogóle piszesz ? W jaki sposób gej zagraża cywiliacji ? To już jest jakas obsesja. Żaden gej czy lesbijka nie sprawi że Ja stane się gejem. Mało tego geje i lesbijki rodzą się w hetero rodzinach. Nie powstaja z powietrza, nie sa wirusem który przemienia ludzi w homo. Sam porównałeś człowieka do zwierzęcia bo ja tego nie zrobiłem. Zwierze zabija by przeżyć, człowiek nie. Po co wogóle teksty o kazirodztwie i dzieciobójstwie ? Skąd ta potrzeba przypisywania tych wszystkich złych rzeczy ludziom homo ? "Albo chcesz rozwijać ludzką cywilizację, albo cofać człowieka do poziomu darwinowskiej małpy." i geje to robią ? Zagrażają naszej populacji ? Myslę że świat nie cierpi na brak populacji. Za to Ty cierpisz na homofobię.

ocenił(a) serial na 1
Maciek_2

Widocznie sam nie wiesz co piszesz, bo dopiero co uzasadniałeś homoseksualizm u ludzi rzekomym homoseksualizmem u zwierząt - co jest typową antropomorfizacją, a w Twoim przypadku jeszcze już chyba chorobliwą gejofilią. Nie rozumiesz nawet pewnych pojęć socjologicznych, a chcesz uchodzić za znawcę tematu.

ocenił(a) serial na 7
ocenił(a) serial na 8
ml_Leake

Typowy zaślepiony lewaktywista. Zamiast dyskutować wjeżdża na personalia.

piotrekkozik

Nie uwierzysz, ale są ciekawsze rzeczy od dyskutowania z betonem. Od edukowania są szkoły, nie mam też zwyczaju grywać w szachy z gołębiem.

ocenił(a) serial na 3
ml_Leake

Brawo

ocenił(a) serial na 6
deziom

dokładnie im tylko jedno w głowie i nawet oglądając dokument o grzybobraniu się tego dopatrzą XD zryta bania od katopropagandy bazującej na książce sprzed kilku tysięcy lat - dobre wzorce, tam narzucali np mord na własnych dzieciach, może to w końcu wcielą w życie :D

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Bad_Maestro

Uuuuu, hetero mężczyzna "dupa jest od srania, a nie od dupcenia" a wieczorkiem z żoną "może analek?"

ocenił(a) serial na 7
ml_Leake

bronisz jednej grupy drwiąc i obrażając drugą. jesteś tym samym co homofoby, których tak bardzo nienawidzisz.

deziom

Nie wiem, co myślą prawaki. Ja odróżniam normalne filmy o homoseksualistach oraz normalne filmy z czarnymi aktorami od odgórnie narzuconego zróżnicowania na które mam alergię.

Dramat

a kto ustala to oddolne zróżnicowanie? Jakieś głosowanie? serio pytam

v0jtek

Oddolnego zróźnicowania nikt nie ustala. To się dzieje naturalnie. Problemem jest to odgórne zróźnicowanie, które się pojawia, bo tak wypada, bo tak jest nowocześnie, bo nie można nikogo pominąć, bo nie można nikogo urazić. Wkracza parytet etniczny, płciowy itd.

Dramat

W sensie jak to działą w filmach? Natura ustala obsadę?

v0jtek

Sztuka ustala obsadę, a nie ideologia.

v0jtek

Twój rozmówca nie przyswaja faktu, że brytyjska produkcja może odzwierciedlać przekrój etniczny brytyjskiego społeczeństwa i jest mu bardzo przykro, że serial nie został nakręcony z uwzględnieniem upodobań mieszkańca przysłowiowego Pcimia, dla którego "murzynek Bambo w Afryce mieszka" i poluje na słonie, a gej to taki wredny typek, który gotów jest mu ukraść telewizor ze ściany, zbałamucić córkę, uwieść księdza, zabrać dziecku ulubioną zabawkę, wypić mleko kotu, a w nocy jeździ czarną wołgą i porywa ludzi na organy. ;) Twój rozmówca, przy całym swoim rozczarowaniu niegodziwym zachowaniem Netflixa, nadal będzie dobrowolnie opłacał abonament, aby móc regularnie dzielić się swoim rozczarowaniem oraz tym, co -o zgrozo!- pomyślała głowa. :)

ocenił(a) serial na 1
deziom

Tylko, że to nie prawaki robią filmy pełne "norm" społecznych, w wymyślonych światach, gdzie co drugi to gej lub inny "nienormatywny". Takie filmy robią geje na zapotrzebowanie gejów z Netflixa dla gejów i gejofilów w celach propagandowych. Treść filmów jest dla nich drugoplanowa, liczy się stworzenie wrażenia świata przepełnionego Sodomią jako normą. W tym kontekście takie filmy są wytoczeniem wojny przeciw ludziom nie akceptującym Sodomii jako normy społecznej. A nie jak chcą tęczowi - że to "homofob" ich gnębi.

ocenił(a) serial na 7
mordachamordasinski

J E D N A para homoseksualna została przedstawiona w serialu, a wy się zachowujecie jakby tam wszyscy tacy byli. Gdyby nie to to Hillinghead nie przyznał by się i sprzeciwiał się zamążpójścia Polly z Harkerem.

mordachamordasinski

Ty tak serio? :D Obsesyjnie myślisz o sodomii i sodomitach? Może już czas, żeby wyjść z szafy, zrobić coming out i zacząć żyć pełnią życia? xD

deziom

"Psychoprawaki jak zwykle jedyne o czym myślą to lbgt xD"
...ale oglądają z wywieszonymi jęzorami. xD I co miesiąc dobrowolnie płacą za to abonament. xD

ocenił(a) serial na 2
Dramat

lewactwo tfu

ocenił(a) serial na 6
Dramat

Olaboga :(

Dramat

albo coś jest dobre albo jest do dupy a wątek lgbt czy jakikolwiek inny nie ma nic do rzeczy!

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
Dramat

Dlatego przerwałem w połowie trzeciego odcinka

ocenił(a) serial na 1
Dramat

Jeszcze gej dziennikarz od razu prezentuje się jako napalony erotoman, a potem "rozkochuje" w sobie żonatego i dzieciatego faceta. I to jest dla Netflixa "normalne".

ocenił(a) serial na 7
mordachamordasinski

A nie pomyslałeś że ten żonaty facet tkwił w roli społecznej jaką mu narzucono w tamtych czasach ? "Masz się ożenić, spłodzić dzieci, chodzić do kościoła, pracować". Ja znam taką historię z otoczenia gdzie facet w zasadzie zmuszony został do ożenku mimo że rodzina wiedziała lub przynajmniej podejrzewała że jest gejem ale zrobili wszystko żeby było cicho w tym temacie bo to znana rodzina co niedziele w kościele w pierwszym rzędzie co dużo na tace łożyła. Po kilku latach gdy było już dwoje dzieci na świecie facet nie wytrzymał i małżeństwo się rozpadło. Wyjechał i zgadnij ma partnera, na szczescie z była żoną się dogadał i pomaga w wychowaniu dzieci. Nie było by tego dramatu gdyby nie kochana rodzina która lepiej wiedziała jak syn ma życ niż on. Są sytuacje że takie małzeństwa rozpadają się po 20 latach to dopiero jest dramat. "I to jest dla Netflixa "normalne" - nie nie jest to dla nich normalne, po prostu ładnie pokazali z jakimi rozterkami mierzą się tacy ludzie, wciśnięci na siłę w schemacik.