PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31904}

Cień anioła

Dark Angel
2000 - 2002
7,5 13 tys. ocen
7,5 10 1 12953
Cień anioła
powrót do forum serialu Cień anioła

Zastanawialem sie ostatnio dlaczego wlasciwie nie nakrecili 3 sezonu tego swietnego serialu?? Czyzby spadek popularnosci??? Czy moze aktorzy sie wycofali?? Mogli chociaz nakrecic jakis krotki, powiedzmy 6 odcinkowy 3ci sezon.

lw23ster

Cóż, wersji jest kilka. Stacja Fox twierdzi, że zakończyli krecenie serialu z powodu ogladalności. Stacje telewizyjne w USA zawsze gdzieś tak w maju ogłaszają, które produkcje (seriale itd.) będą miały kolejny sezon i zawsze jakieś wypadają z ramówki, zwykle z powodu słabej oglądalności. Drugi sezon Dark Angel nie był pod tym względem tak dobry jak pierwszy, a Fox zdaje się przeprowadzał wtedy sporo cięć w budżecie i podobno nie tylko Anioł poszedł do kosza. Poza tym, jest taką małą tajemnicą poliszynela, że zaistniał konflikt między obsadą a producentami. Nie jest to oczywiście nigdzie potwierdzone, ale w paru żródłach wyczytałam, że Jessica Alba nie zgadzała się na scenariusz, który zakładał ograniczenie (albo wręcz wykluczenie) roli Logana (którego grał jej ówczesny chłopak). Podobno mieli Logana uśmiercić albo cos, nie wiem dokładnie. W każdym razie, JA zagroziła odejściem z serialu czy coś w tym stylu. Poza tym, już w czasie trwania drugiego sezonu oboje (Jesica i Michael Jak-mu-tam) nieźle się wtrącali do scenariusza, wymuszali na scenarzystach i reżyserach zmiany albo wycinanie niektórych scen (zwłaszcza Aleca, we Freak Nation zostawili tylko ok.40% scen z jego udziałem).
Jak widać, troche tego było. A że oszczędności były konieczne, to właściciele Foxa stwierdzili, że oszczędzą sobie kłopotów i zakończyli serial. Strasznie dużo sie tu napisałam, mam nadzieję, że otrzymałeś odpowiedzi na swoje pytania. Pozdrawiam.