To anime, jak zresztą inne od studia Key zaskoczyło mnie niesamowicie! Od pierwszego odcinka oglądałem z zapartym tchem. Grafika studia Key jest równie niesamowita i piękna co cały serial. Mam nadzieję że wyjdzie więcej takich anime. Polecam wszystkim!!!
P.S
Podajcie jakieś podobne tytuły do przeglądnięcia (pls).
Hmm, animacją zajęli się ludzie z Kyoto Animation, z Key jest tylko design postaci (bardzo mi się podoba od zawsze) no i cały soundtrack (który jest też genialny). Key stworzyli powieść wizualną na której podstawie jest to anime.
Coś podobnego? Wszystko co ma związek z Key i Junem Maedą ;) (zwłaszcza Kanon z 2006)
Prawdę mówiąc oprócz ich produkcji to mało co się choć zbliża do Clannad jako całości (obejrzałes after story mam rozumieć?)
No ale z innych świetnych tytułów :
-Ef a tale of memories (koniecznie), a potem 2 sezon - melodies, ale 2 juz nie jest aż tak rewelacyjny (jednak wciąż warty obejrzenia)
- White Album 2 (nie musisz oglądać 1 serii, bo nie ma ona totalnie żadnego związku z 2, oprócz paru nie istotnych referencji, po prostu całkiem inna historia mająca miejsce kilka lat wcześniej)
-Saikano
-Kimi ga Nozomu Eien
-Golden Time
-Gosick
-Sola
-H2o : Footsteps on sand
- Plastic Memories
-Ano natsu de Matteru (i pierwowzór - Onegai Teacher ze spin offem Onegai Twins)
- Nagi no Asukara
- Tasogare Otome x Amnesia
- Ao haru ride
- Kimi ni todoke
-Mashiro-iro Symphony
;)