PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=416317}

Clannad

2007 - 2008
7,8 4,6 tys. ocen
7,8 10 1 4577
Clannad
powrót do forum serialu Clannad

To anime, jak zresztą inne od studia Key zaskoczyło mnie niesamowicie! Od pierwszego odcinka oglądałem z zapartym tchem. Grafika studia Key jest równie niesamowita i piękna co cały serial. Mam nadzieję że wyjdzie więcej takich anime. Polecam wszystkim!!!
P.S
Podajcie jakieś podobne tytuły do przeglądnięcia (pls).

ocenił(a) serial na 10
RovkoPlayGames

Hmm, animacją zajęli się ludzie z Kyoto Animation, z Key jest tylko design postaci (bardzo mi się podoba od zawsze) no i cały soundtrack (który jest też genialny). Key stworzyli powieść wizualną na której podstawie jest to anime.

Coś podobnego? Wszystko co ma związek z Key i Junem Maedą ;) (zwłaszcza Kanon z 2006)
Prawdę mówiąc oprócz ich produkcji to mało co się choć zbliża do Clannad jako całości (obejrzałes after story mam rozumieć?)

No ale z innych świetnych tytułów :
-Ef a tale of memories (koniecznie), a potem 2 sezon - melodies, ale 2 juz nie jest aż tak rewelacyjny (jednak wciąż warty obejrzenia)
- White Album 2 (nie musisz oglądać 1 serii, bo nie ma ona totalnie żadnego związku z 2, oprócz paru nie istotnych referencji, po prostu całkiem inna historia mająca miejsce kilka lat wcześniej)
-Saikano
-Kimi ga Nozomu Eien
-Golden Time
-Gosick
-Sola
-H2o : Footsteps on sand
- Plastic Memories
-Ano natsu de Matteru (i pierwowzór - Onegai Teacher ze spin offem Onegai Twins)
- Nagi no Asukara
- Tasogare Otome x Amnesia
- Ao haru ride
- Kimi ni todoke
-Mashiro-iro Symphony

;)