PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=738303}

Colony

2016 - 2018
7,0 5,4 tys. ocen
7,0 10 1 5419
Colony
powrót do forum serialu Colony

Jakie refleksje po obejrzeniu kolejnego odcinka?

Według mnie serial wciąż trzyma poziom, choć jestem rozczarowana tym, że Will dopiero teraz zaczął podejrzewać, że Lori może mieć coś wspólnego z rebeliantami. Wydawało mi się, że już w 6. odcinku coś zaczęło mu świtać, tymczasem dopiero znalezienie w domu podejrzanego tej samej książki Verne dało Willowi do myślenia.

Dowiedzieliśmy się także w końcu więcej na temat samego Broussarda. Muszę przyznać, że facet ma łeb na karku, a ten w binoklach tak mnie wkurza, że tylko czekam, aż go sprzątną. Przyszło mi na myśl, że Lori podając Willowi adres w gruncie rzeczy dała namiary na Quayle'a. Liczyłam, że wpadnie w łapska Willa. Mam nadzieję, że co się odwlecze, to nie uciecze.

Rozbroiła mnie scena, w której blondi pokazywała Willowi foty Broussarda, które wyglądały niczym profilowe z fejsa. To była przesada. Gość był jakimś najemnikiem, tajnym agentem czy Bóg wie kim, a tymczasem wojsko ma jego profilowe foty przedstawiające go z profilu w każdej przybranej przez niego tożsamości. Jeszcze tylko brakowało,by się na nich uśmiechał ;-)

Co do siostry Lori wydaje mi się, że wpakowała się w niezłe tarapaty i napyta sobie biedy. Dla bogatego małżeństwa jest pewnie kolejną zabawką i przedmiotem rozgrywki między znudzonymi partnerami, dla niej to gra o wysoką stawkę.

ocenił(a) serial na 5
konkret_filmweb

Nie wiem, jak edytować wypowiedź, a widzę, że zaplątało się do niej trochę zbyt dużo tych określeń dot. "profilowych" ;-)

ocenił(a) serial na 7
konkret_filmweb

Nie "Lori" tylko Katie.Edytujesz za pomocą wykrzyknika u dołu z prawej strony,pod postem.Ale dział tylko 5 minut po dodaniu posta.Klikasz na to i masz tam "edytuj"
A co do tematu, serial nie jest zły, nawet ciekawy i zapewne nie wszystko jest tym, czym się wydaje, bo było by to za proste.Zobaczymy, co z tego dalej wyniknie.Quayle to rzeczywiście kawał gnoja i nie jest według mnie lepszy od Snydera, a niby walczy z reżimem.Zapewne ma swoje za uszami i jego motywy nie są do końca jasne.Być może pracuje dla kogoś, kto po prostu chce większej władzy, bo oni tam wszyscy pod sobą dołki kopią.

ocenił(a) serial na 5
mario_1981

Upsss ta babka grała Lori w The Walking Dead, stąd pomyłka ;-)

ocenił(a) serial na 4
konkret_filmweb

7 odcinek to procedural co mnie smuci, bo otwarto wiele wątków, odpowiedzi jak na lekarstwo, a do końca sezonu już tylko 3 odcinki. Ten konkretny odcinek nie daje żadnych wskazówek dotyczących obcych, czego chcą, sposobu podbicia ziemian, czym jest fabryka i w końcu dlaczego w świecie zewnętrznym nie ma żadnych ludzi i szczątków zabitych. Wydaje mi się, że podanie jednej czy dwóch dodatkowych informacji można wkomponować w każdy odcinek, a tu lipa.
Serial ma naprawdę duży potencjał, ale na samym wątku sensacyjnym raczej nie przetrwa i po tym sezonie zostanie anulowany.

ocenił(a) serial na 5
acidity

Przecież już wiadomo, że będzie drugi sezon. Już został zamówiony.

ocenił(a) serial na 4
konkret_filmweb

Jakieś oficjalne info? Jestem zaskoczony, że zamówili drugi sezon gdy pierwszy dopiero co się rozpoczął.

ocenił(a) serial na 5
acidity

Po trzech odcinkach zamówili.

http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/usa-renews-colony-second-season-86210 3