PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=738303}

Colony

2016 - 2018
7,0 5,4 tys. ocen
7,0 10 1 5419
Colony
powrót do forum serialu Colony

Nie wiem czy tylko mi się tak wydaje ale sposób przedstawienia rebelii ma być trochę niejednoznaczny. Tj. podejrzewam, że twórcy chcą przedstawić problem natury moralnej w takim mordowaniu kolaborantów i ich otoczenia.
Czy komuś się jeszcze wydaje że raczej dla nas Polaków (a przynajmniej dla minie) nie jest to jakiś większy problem, nasza historia pokazała, że najeźdźca i jego kompani muszą się bać i większość chwytów dozwolona.
Zapraszam do dyskusji.

jozz19

Najeźdźca z pewnością umiera ze strachu jak żołnierze szurnięci zabiją paru ludzi.
Widać właśnie bezsens takiej bezmyślnej walki dla satysfakcji że my jesteśmy bohaterscy patryjoci a oni zdrajcy.

ocenił(a) serial na 7
Tocibida

Nie chodzi mi o strach a o niepewność, a druga strona to umieranie z czystym sumieniem "za ojczyznę", he he oczywiście nie chodzi mi o bezmyślne wystawianie się na śmierć bo to faktycznie bezsensowne machanie szabelką.

jozz19

W ogóle scenarzyści czerpali pełnymi garściami z metod sowieckiej i faszystowskiej okupacji, równie dobrze można było akcję osadzić w Warszawie w '44. Dla przeciętnego Amerykanina pewnie skacze tętno jak to ogląda, my mieliśmy to na żywo i wciąż się borykamy z kolaborantami i ich pomiotem.