PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=706211}

Constantine

2014 - 2015
7,1 12 tys. ocen
7,1 10 1 11525
5,3 9 krytyków
Constantine
powrót do forum serialu Constantine

Wszyscy piszą że jest albo lepszy albo gorszy od Supernatural. Owszem według mnie oba seriale są bardzo podobne ale to właśnie dlatego Constantine tak mi się spodobał.
Jak dla mnie nie jest ani lepszy ani gorszy i tylko czekam aż ktoś napisze fan fiction jak to John Constantine spotyka Deana i Sama Winchester :D
Może wiele osób się ze mną nie zgadzać ale oba seriale są fajne i ja po prostu nie umiem porównać który lepszy.
I Constantine i Supernatural to świetne seriale i nie uważam żeby któryś był lepszy ale to tylko moje przemyślenia...

ocenił(a) serial na 1
Ciastka666

Bo jest podobny, jeżeli chodzi o tematykę. Poza tym wydaje mi się że Supernatural juz tak długo leci, że ludzie zaczęli go traktować jako odnośnik do innych serii o podobnej tematyce które już powstały albo dopiero zaczną być tworzone. Można tego było się spodziewać. Natomiast uważam że głupio twierdzą że jest lepszy Constatine od Supernatural bądź odwrotnie. Różnice poza okultyzmem są duże. Mnie osobiście Constatine bardzo się podoba i oby twórcy nie spieprzyli go a żeby się przyjął. Bardzo spodobała mi się arogancja głównego bohatera i moje pierwsze wrażenie po obejrzeniu pierwszego odcinka - Dr House w świecie okultyzmu :D. Po kolejnych to wrażenie narastało (hehe, nawet ekipa możliwe że będzie wyglądał podobnie, jak u Housa).

rool72

"Mnie osobiście Constantine bardzo się podoba "

To dlaczego zaniżasz i dałeś ocenę 1?

Corrolek

też mnie ciekawi.... :D skoro constatine m 1 to ciekawe jak zapunktował w Supernatural??

ocenił(a) serial na 9
Ciastka666

Porównują dlatego, że Kripke wzorował się na "Hellblazerze", kiedy tworzył "Supernatural" - stąd w Spn występują podobne stwory i wątki jak w "Constantine", i stąd choćby strój Castiela. Zdawało mi się, że to już było wielokrotnie wyjaśniane na tym forum...? Ale nie wiem, za rzadko tu bywam :P

ocenił(a) serial na 8
echidna_de_rais

Serio? Fajnie wiedzieć :) Ale chodzi mi raczej o to czemu ludzie piszą że jest od Supernatural gorszy albo że jest "ściągnięty", "Podpatrzony". To mnie już zaczyna irytować. I ciągle nie zależnie na jaką stronę wejdę żeby zobaczyć odcinek znajdzie się taki "Meh... Supernatural lepsze", "Podróbka supernatural", "Zgapione od supernatural".

A tak BTW przez serial Sherlock zaczęłam czytać książki Sherlocku Holmesie, coś czuję że przez ten serial zacznę czytać te komiksy xD

ocenił(a) serial na 8
Ciastka666

*Książki o Sherlocku Holmesie

ocenił(a) serial na 9
Ciastka666

No tak, Spn wyrobiło sobie markę i teraz wszyscy widzą wszystko przez jego pryzmat :D Mnie też to irytuje, mimo że kocham Spn.

A komiksy polecam, jeszcze nie przeczytałam wszystkich, ale są dobre. I można je przeczytać online na stronie mangaeden :)

użytkownik usunięty
echidna_de_rais

Ciekawe kto miał pierwszy płaszczyk ,a może Castiel jednak zajumał biednemu Johnowi.Dlatego on nie mógł palić bo odkładał na nowy.