PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=649928}
7,1 5,2 tys. ocen
7,1 10 1 5203
Continuum: Ocalić przyszłość
powrót do forum serialu Continuum: Ocalić przyszłość

Ci co wiedzieli ep 4, czy ja widziałem to co myślę, że widziałem? Co tam się odwala?

Z drugiej strony, zaskakujące, a może nawet ciekawe.

ocenił(a) serial na 5
Programista_filmweb

Nie. Po prostu podróżnik w czasie miał dłuższe włosy.

ocenił(a) serial na 7
Programista_filmweb

Nie wydaje mi się. Posługiwał się dziwacznym językiem i wszystko wskazuje na to, że jego historia jest prawdziwa. Być może były jakieś poślizgi w tłumaczeniach przy jego wątku, ale z nich wynikałoby, że nie przenosił się dalej niż do średniowiecza. Być może ta postać jest zainspirowana Jezusem lub do niego nawiązuje, na przykład przez Łazarza.

ocenił(a) serial na 8
Programista_filmweb

Continuum pierwotnie rozpisane było na około siedem sezonów. Gdyby nie niska oglądalność a sezony powstałyby wszystkie, zapewne po ludzku dowiedzielibyśmy się kim był ten facet. On już był pokazany na moment gdzieś w trzecim sezonie, dlatego też w czwartym na siłę go już upchali żeby to wszystko w miarę normalnie skończyć.
Tak to niestety jest, gdy seriale chce się ciągnąć nie wiadomo ile. Wiele z nich kończy właśnie tak jak Continuum, a nawet gorzej, bez zakończenia. Według mnie, im serial krótszy, tym lepszy i spójniejszy. Całość rozpisana na trzy do pięciu sezonów w zupełności wystarcza.

ocenił(a) serial na 9
SandraElbe

A ja właśnie skończyłem oglądać i czuję niedosyt. Widać, że wiele rzeczy można było pociągnąć na kilka sezonów do przodu. Nie lubię niedokończonych historii, albo skończonych na siłę, te ostatnie też widać. Jeszcze w przedostatnim odcinku sytuacja rozwija się tak, że jeszcze co najmniej kilka odcinków mogłoby być. Ostatni odcinek to mało ciekawych rzeczy - przewinąłem chyba z 20 minut bo prawie same strzelanki były :/

ocenił(a) serial na 8
Programista_filmweb

tak przybyl z Nazaretu