1. Czy to jeden z seriali, gdzie co odcinek dzieje się to samo czy tez odcinki są różnorodne?
2. Czy główna bohaterka jest ciekawą postacią?
3. Czy dużo jest tu elementów s.f.?
4. Czy fabuła jest w miarę oryginalna czy może powiela ograne motywy?
5. Czy jak ktoś lubi Herosów , 4400, dollhouse, a nie lubi zbytnio flashforward i seriali sensacyjnych oraz kryminalnych to serial mu się powinien spodobać?
1. Różnorodne ale bez rewelacji z uwagi na budżet/ przynajmniej z tego co pamiętam bo już dawno oglądałem.
2. Tak ale nie wykorzystuje swojego potencjału. Serial jest poprawny politycznie aż do absurdu.
3. Nie
4. Fabuła wyciągnięta żywcem z lat 70 tych, gdzie odcinki kręciło się albo w lesie albo w mieście, a kosmos/obcych/przyszłość pokazywano od wielkiego dzwonu. (z uwagi na bardzo niski budżet) przez co i musiała być odpowiednia dla każdego. Wspominałem już o absurdalnej poprawności politycznej. Serial z powodzeniem mógłbyś puścić w kościele czy paru letniemu dziecku i nic w nikim nie wzbudziło by kontrowersji, nie ma tu nawet przekleństw a aktorka mająca co pokazać chodzi opatulona ubraniami od stóp do głów przez cały sezon.
5. 1 sezon jest nie najlepszy, ale ma ogromny potencjał i miał swoje momenty, a pod koniec fabuła nabrała tempa. Poza tym 1 sezon aktorzy muszą się wczuć w rolę itd. Liczę, że 2 sezon będzie dużo lepszy. Cieżko spekulować czy Tobie się spodoba czy nie. Masz taki atut że możesz sobie odcinki obejrzeć pod rząd, przez co odbiór jest inny i nie wymaga się tyle od odcinka niż czekając tydzień na kolejny.
Mimo tych gorzkich słów, szczerze to już nie mogę się doczekać na 2 sezon, (lubie SF a nie nic innego po prostu nie ma - posucha - lepszy wróbel w garści..) mimo naprawdę ogromnej masy niedorzeczności a często i kpieniu z widza, serial ma w sobie coś co sprawia, że chce się obejrzeć kolejny odcinek i ogląda się z zaciekawieniem.