PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=649928}
7,1 5,2 tys. ocen
7,1 10 1 5203
Continuum: Ocalić przyszłość
powrót do forum serialu Continuum: Ocalić przyszłość

Mocne. Ale może w końcu Kiera uświadomi sobie, że jej linia czasu nie istnieje, i nie ma do czego
wracać, bo robi się to nudne, szczególnie że dalej zdaje się łudzić, ze ma do czego wracać... I, że
wybrała niewłaściwego Aleca, bo ten jest zły...

Herushingu

Machina ruszyła, bez dwóch zdań. Musze przetrawić dokładnie ten odcinek żeby coś więcej napisać. Ale mam pierwsze pytanie. Mamy lekko zmodyfikowaną wejściówkę. Może mam jakieś klapki na oczach bo totalnie nie rozpoznaje co to za koleś gdy na ekranie pojawia się napis "Roger Cross". Niech mnie ktoś oświeci. Przypomina Aleca, tylko się jest strasznie postarzony, jakby miał jakieś 40 lat. Może to po prostu taki efekt?

ocenił(a) serial na 7
czesiooool

Nie jestem pewien, ale nie jest to czasem mąż Cameron - Greg Cameron -?

ocenił(a) serial na 7
Herushingu

Z tym, że nie jestem w tym dobry, dlatego też nie sugerowałbym się za bardzo moją opinia...

ocenił(a) serial na 5
Herushingu

Ja to widzę tak. Gdy Alec wkroczył w dorosłe życie stopniowo się zmieniał, aby w końcu stać się rządnym władzy bezwzględnym biznesmenem, jakim był w przyszłości. Tak więc niezależnie od wyboru Kiery każdy z nich byłby zaślepiony technologią i stałby się tym samym złym starcem.

Faktycznie można odnieść wrażenie, że linia czasu Kiery nie istnieje, ale może tak własnie miało być? Jedna podróż w czasie może wszystko zmienić i zawrócić czas na poprzednie tory. Strażnicy czasu nie panikują, więc chyba wszystko jest jak należy.

Jestem zawiedziony tym odcinkiem. To któryś z kolei, kiedy za wiele ciekawego się nie dzieje. Początek tej serii zniszczył całą logikę poukładanego świata z 2 poprzednich sezonów. Jesteśmy na finiszu sezonu 3-go i jak na razie poza pytaniami, nie mamy żadnych odpowiedzi/rozstrzygnięć.

ocenił(a) serial na 5
acidity

Drugi Alec (ten w klatce) stałby się innym człowiekiem z pomocą Emily

acidity

Cały ten trzeci sezon jest jakiś pogmatwany. Moim zdaniem niepotrzebnie zaczęli kombinować z alternatywnymi liniami czasowymi. Zobaczymy jak się skończy ten sezon.