PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=649928}
7,1 5,2 tys. ocen
7,1 10 1 5203
Continuum: Ocalić przyszłość
powrót do forum serialu Continuum: Ocalić przyszłość

Czy tylko mnie się wydaje, że trzeci sezon zrobił się kompletnie rozlazły, nieciekawy i
nieinteresujący? Pierwsze dwa sezony oglądałem z wielkim zainteresowaniem. A trzeciego nie
mogę w ogóle strawić. Po 5 odcinkach zastanawiam się, czy jest sens dalej oglądać.

ocenił(a) serial na 9
AJGOR_2

tak, tylko tobie

wincentferrer

Po prostu mam wrażenie, że kolejne odcinki, to tylko kolejne akcje Liber8 i nieudolne próby walki z nimi i nic więcej. 6 odcinek wyłączyłem w połowie, bo stwierdziłem, że takich akcji pełno jest w serialach typu "L.A.P.D.". Nudne się to zrobiło.

AJGOR_2

Ja oglądam serial głównie dla akcji Liber8 mniej mnie interesują linie czasowe itp. sezon 3 wymiata jak cała reszta i czekam na kolejne sezony :)

ocenił(a) serial na 7
AJGOR_2

Chyba oglądamy różne seriale, bo jest wręcz odwrotnie, gdyż to obecnie znacznie mocniej eksploatowane są wątki przewodnie a serie 1-2 w większości składały się ze spraw proceduralnych nie mających praktycznie żadnego znaczenia dla fabuły, z wyjątkiem pierwszego odcinka i finału sezonu...

ocenił(a) serial na 9
AJGOR_2

Zdecydowanie 3 sezon jest najlepszy

ocenił(a) serial na 7
AJGOR_2

A mnie 3 sezon podoba się o dużo bardziej niż poprzednie 2, gdyż jest w nim ukazane bardzo dobitnie, że nasza główna bohaterka tak naprawdę to walczy po "ciemnej stronie mocy" ;)

goci_17

Ależ ona od początku walczy po ciemnej stronie i ja od pierwszego odcinka tak ją postrzegam :) Walczy po stronie korporacji gnębiących ludzi. A Alex jest najciemniejszym charakterem w serialu.

ocenił(a) serial na 7
AJGOR_2

Owszem, ale jednak nie było to tak wyraziście pokazane w przednich dwóch sezonach. W 3-cim sezonie jest to bardzo dobrze uwypuklone.

goci_17

Oczywiście. Ludzie walczący z korporacjami są tu przedstawieni jako terroryści (którymi w zasadzie są), dlatego ta, która walczy z nimi sprawia wrażenie tej po jasnej stronie mocy :) Nic tu nie jest czarne, ani białe.

ocenił(a) serial na 7
AJGOR_2

I to jest właśnie w tym serialu najlepsze, że właśnie nic nie jest czarne albo białe, tylko jest "kupę" odcieni szarości:)

ocenił(a) serial na 9
goci_17

Autor po części ma racje.
Dużo serial stracił na smaczku, nie ma jakiegos takiego napięcia.
Wiemy czego sie spodziewać, teraz jeszcze Alec stał sie do bólu przewidywalny...

ocenił(a) serial na 7
Wizard1984

A mnie właśnie teraz bardziej się pobada, być może dlatego że ja wszystkie odcinki obejrzałem w 5 dni.