http://www.shawmedia.ca/Media/PressReleaseDetail.aspx?pressReleaseId=6442453145
W końcu zamówili sezon 3 szybciej zanim skończył się 2 czyli nowy sezon będzie alba zimą albo wiosną.
nnno nie byłbym taki pewny.. podejrzewam, że będzie tak samo czyli kwiecień/maj 2014. Finał 1 sezonu był w sierpniu 12r. Zdjęcia do drugiego sezonu zaczeły się w styczniu 13r, premiera była w kwietniu 13r. Czyli jak podadzą info, że rozpoczęli zdjęcia do 3 sezonu to trzeba dodać 3 miesiące. Nie pokoi fakt, że od finału sezonu do rozpoczęcia zdjęć minęło 5 miesięcy, może teraz pójdzie ciut szybciej. W każdym bądź razie jakby nie było, to na premierę 3 sezonu jeszcze w tym roku nie ma co liczyć. Chociaż chciałbym się mylić.
Znalazłem też potwierdzenie
Fragment wywiadu z Nicols przed premierą 2 sezonu
"Jestem w Vancouver od stycznia do czerwca, a później mam pół roku na zajęcie się innymi sprawami - powiedziała Nichols." Czyli w tym roku nie rozpoczną zdjęć. Czyli będzie to samo, zaczną w styczniu, premiera będzie w kwietniu.
To było do przewidzenia, że będzie emitowany o tej samej porze roku, o której był/i jest dotychczas.
Nie widzę powodu, dla którego miałoby być inaczej.
Trzeba będzie trochę poczekać, jak drugi sezon się skończy, ale jakoś przeżyjemy.
Dobrze, że w ogóle jest zamówiony ten trzeci sezon.
Oby był jeszcze potem czwarty i piąty, to jest, jeśli serial będzie się trzymał mniej więcej na tym samym albo i lepszym (oby) poziomie.
Nie lubię, kiedy dość szybko anulują dobre produkcje.
Jeszcze tylko liczyć na kolejne sezony "Orphan Black" (drugi już mamy na szczęście zamówiony, jeśli ktoś nie widział jeszcze, polecam - bardzo dobry serial. Ciekawe w ogóle, ile razy już go polecałam, bo chyba jakieś tysiąc razy z lekką przesadą, ale raczej nie na tym forum.)
Skoro polecasz, to zerknę, bo nie widziałem. Zobaczymy czy tematyka mi podpasuje ;)
Dobry serial.. dzięki za polecenie.. miałem obejrzeć 1 odcinek, obejrzałem 5 :d i w sumie oglądałbym dalej ale trzeba iść spać bo po 3.