Dzisiejszy odcinek był strasznie sensacyjny (wprawdzie oglądałam go 2 raz) ale znowuu płakałam jak bóbr gdy Piper umarła ;/ to jakiś koszmar . moim zdaniem Prue nie powinna odejśc z tego serialu . lubię ją równo z piper i są u mnie na pierwszym miejscu .
cO sądzicie o tym odcinku ?
mam jeszcze taką mała uwagę czego reżyser nie zauważył chyba . niewiem dlaczego prosili o pomoc Tempusa jeśli w późniejszych odcinkach (z udziałem paige) gdy coś się niepowiodło pojawiali się czyściciele . czemu teraz się nie pojawili ? reżyser źle to zrobił . to jedna z wpadek przy seialu ! ale i tak go kocham :D
No rzeczywiście, ten odcinek jest mocny. Ja ogladałam go chyba trzeci albo czwarty raz i też czułam się dość niewyraźnie, gdy Piper umierała:(
A co do tych czyścicieli, to pewnie wymyślili ich dopiero w 6 sezonie(wtedy chyba pojawili się pierwszy raz), powinni jednak w ogóle nie wprowadzać takiego wątku, oni wzięli się dosłownie z nikąd. To rzeczywiście błąd w scenariuszu.
Dopatrzyłam się także innego błędu w innym odcinku - Sam, ojciec Paige zginął w 2 sezonie, a mimo to jakby nigdy nic pojawia się w sezonie 5 - poważne niedopatrzenie. Nawet nie wyjaśnili dlaczego znów żyje. I znów był duchem światłości, mimo tego, ze w s2 był juz od dawna zwykłym smiertelnikiem.
Dokładnie . Mają wiele pomyłek . No ale i tak serial jest świetny .
Pamiętam też odcinek w 1 sezonie . Co Piper zamroziła w klubie czas a świeczka nadal się paliłą .
Taie drobnostki a jednak tyle zamieszania .
ja osobiście ostani odcinek 3 sezonu ogladałem 2 razy i to mój najgorszy odcinek z całego serialu.. z tego powodu że umiera Prue a wcześniej jeszcze Piper naszczęście Piper przeżyła no a Prue z wiadomych względów zrezygowala i ją uśmiercili:/ moim zdaniem powinni jednak nalegać aby Shannen nie rezygnowala;) ale z tego co wiem była uparta i postawiła na swoim a szkoda:(
a ja czytałam , że to nie Schanen zrezygnowała . tylko wywalili ją z powdó jasnych : ciągle kłóciłą się z Alyssą i miała romans z Julianem ( Colem) i to zagrażało Phoebe i Colowi jakby się fani dowiedziali .
wiesz:) jest tyle różnych wersji że nie wiadomo której wierzyć.. szkoda jednak że Prue odeszła:( wielka szkoda!
Bardzo fajny odcinek jeden z lepszych z całej serii. w końcu wyreżyserowany przez Shannen Doherty. Tylko szkoda ze Prue umarła.
Co do tych czyścicieli to chodzi o to że gdyby prue nie musiała umrzeć to było wiele opcji na przywrócenie ją znowu do życia. Na przykład przypomnijcie sobie wątek z dżinem gdy przywrócił prue do życia. Mogli też cofnąć się w czasie a przecież robili już to nie raz. Po prostu Shannen Doherty nie chciała już grać w serialu.
A co do sama to on zginął w 2 sezonie jako śmiertelnik. Dzięki poświęceniu swojego życia znów uczynili go duchem światłości. Dlatego pojawił się w szóstym sezonie.
no szkoda szkoda .
ale są też plotki , że czarodziejki wrócą i będzie 9 i 10 sezon . na polskiej stronie czarodziejek tak piszą . :D
hm..? ja bardzo bym chciał:) aby powstal 9 i 10 sezon;) ale z Prue:)) Paigie też może być;D jako ich duch światłości;) ale to może być kolejna plotka;D nie mamy żadnych potwierdzonych wiadomości na to ze serial mialby powstać;)
Tak jak piszesz są to niestety tylko plotki które raczej na pewno się nie spełnią. Kiedyś była szansa na zrobienie spin off z dziećmi piper ale wykożystano to do serialu supernatural.(więcej informacji na temat tego spin off znajdziecie na tym forum http://forums.thecharmedsons.com/) Raczej nowe odcinki charmed już nie powstaną no chyba ze za jakiś czas gdy znajdą się fundusze na stworzenie nowych odcinków ale jak dotąd niema żadnych przesłanek dotyczących nowych odcinków.:(
Jak to mówią nadzieja umiera ostania. I nic innego nie pozostało mi jak wierzyć ze jednak kiedy powstaną nowe odcinki.
no nie sądzę, żeby prosili ją kilka lat, aby wystąpiła w kilku odcinkach:) poza tym, gdyby mieli rzeczywiście kręcić, to co by tam było? od 5 sezonu wyraźnie brakuje im pomysłu, robione to już jest na odwal, tak żeby było... według mnie już lepiej byłoby zakończyć serial na 4 sezonie niż tak ciągnąć nie wiadomo ile.
Też tak uważam, pomysły wyraźnie im się skończyły. Też myślę,że wszystko powinno się skończyć na ostatnim odcinku 4 sezonu. Od tamtego momentu niestety serial zaczął się staczac:( W sumie to jak dotąd żaden odcinek sezonów 5 i 6 mi się nie podobał, podczas gdy "stare" odcinki lubię sobie nawet od czasu do czasu ponownie obejrzec.
fakt w sumie jak dla mnie to serial powinien się skończyć wraz ze śmiercią Prue ale cóż po świetnych 3 sezonach nie chcieli zabijać "kury znoszącej złote jajka"
wielka szkoda
E tam, nie mówcie, bo piąty sezon też jest świetny;) A jeśli chodzi o następne, to cóż... ale i tak będę je oglądać, jeśli tylko będzie taka możliwość:)
bzdury . pozniejsze sezony są równie świetne jak i wcześniejsze . 8 sezon to przecież ma być bomba .
zobaczcie argumenty na to że nie będzie Czarodziejek
1. Jeśli się serial raz kończy to potem się go nie wznawia.
2. Aaron Speling nie żyje, a był on jednym z głównych producentów.
3. Rose McGowan dostaje dużo ciekawych ról ostatnio więc nie wiadomo czy zechce się cofnąć wstecz i wrócić do serialu.
były takie informacje że powstaną dalsze sezony „Charmed”, ale wybrano inny serial do kontynuacji "7 Niebo". Tak wiec przedstawiam dowody na to ze skończył się serial „Charmed”. Możecie zobaczyć na Link: http://www.pazsaz.com/cancel.html (Jest to strona poświęcona anulowanym serialom) i jeszcze jedna strona, na której możecie przeczytać o kontynuacji serialu „7 Niebo” http://thewb.warnerbros.com/shows/. A co do filmików na youtube o charmed sezonach 9 i 10 to po prostu jest montaż sezonów 1-8. Osoby, które to wystawiają są z USA wiec mieli nadzieje ze wybiorą „Charmed” do kontynuacji wiec zaczęli robić zwiastuny 9 i 10 sezonu, patrząc na daty trailerów są one z 2006 roku. I jeszcze mam jedną informacje przeczytałam w necie, iż ów serial się skończył a wypowiadał się Michael Ausiello z TVGuide
Chcielibyście 9 i 10 sezon ? Błagam was. Serial zaczął tracić swój urok już po 5 sezonie.
6-8 to były kompletne klapy. I z tego, co czytałam to wiele fanów również tak sądzi.
I z tego co teraz zauważyłam, to najbardziej nowych sezonów pragną te osoby, które nie widziały nawet 7 i 8. Radzę, najpierw obejrzeć, a potem się wypowiadać.
Naprawdę byście tego chcieli ? Aby zrobili z tego jakąś soap operę i Charmed odeszło by jako ten rozwlekły, nudny seral, którego nikt nie chciał oglądać...I mało kto by pamiętał, jak świetny był ten serial na początku.
Naszczęście, 9 i 10 sezon nie powstaną.
Z braku funduszy, aktórek ( gdyż wątpie,że Alyssa, Rose czy chodźby Holly zgodziły się zagrać) lub innych przyczyn.
Nie wtrącaj się Blair . Serial jest fantastyczny we wszystkich sezonach
. A nie twierdzą to tylko ci co nie oglądali 7 i 8 sezonu . Ja czytałam
streszczenia i wiem , że zapowiada się fantastycznie .
A skąd ty niby wiesz . ? przecież nie jesteś fanką o ile mi wiadomo . to
po co oglądasz . ? Kup sobie gazetę ŚWIAT SERALI i zobacz na ranking
seriali a zobaczysz , że czarodziejki są na 4 czy 5 miejscu z ponad 40
seial czy ilu .
I niewymądrzaj się .
Widać , że jesteś fanką PLOTKARY na co wskazuje twój nick . I o tym
serialu można powiedzieć KOMPLETNA ŻENADA . Nic się tam ciekawego nie
dzieje . Jakaś idiotka myśli, że jest pępkiem świata i wogole.
LECZ SIĘ PSYCHOLKO .
Z poważaniem : Marichuy_Piper_Mia
Widzę,że rozmowy z tobą są na bardzo wysokim poziomie.
Więc kończe, bo widze,że kompletnie mnie nie znasz, wyzywasz i sensu z tobą rozmawiawiać nie ma.
To ty zaczełam .
Następnym razem nie krytykuj tylko się nie odzywaj .
A oszczędzisz nam tych przykrości . ?
A jeśli konczysz rozmowe to dobrze i dla mnie i dla ciebie bo to niema
sensu się kłócić nieskończenie .
Zaczełam Cię wyzywać? Nie. Wyraziłam tylko swoją opinię na ten temat.
Pozatym nie krytukuję. I nikogo nie obraziłam swoją wypowiedzią.
Charmed jest jednym z moich ulubionych seriali, więc wyraziłam tylko obiektywną ocenę na ten temat.
Tyle. Dziękuje;]
bardzo lubię "charmed", ale tez uważam, że nie powinno być juz kontynuacji, bo to juz przesada. zgadzam się z Blair, ze najlepsze jest 5 pierwszych sezonów. z kolejnymi serial stawał się nudny. Pewnie zaraz zostanę zaatakowana za wyrażenie mojej opinii, tak jak Blair.
E moze nie bedzie tak zle..:) w koncu to forum mowi sie co sie chce:)
Nie ogladałam juz dalej tych odcinkow z 6-8 sezonu..w sumie to juz malo co 5 chyba:/;/;ale to juz sie i tak powoli zaczelo wszystko wyczerpywac;/
Po odejsciu Prue juz mnie tak nie wciaga ten serial..zwlacza ze nie moge zniesc Paige...ale teraz mam mozliwosc wiec sobie nadrobie zaległosci i sie moze jeszcze do niej przekonam:D :) ..hope so:)