PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51425
5,3 12 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

Od początku 7 sezonu, czyli po śmierci dorosłego Chrisa, zastanawiam się dlaczego czarodziejki nie mają już opiekuna tzn. ducha światłości. Wiem, że Paige jest nim w połowie, jednak o ile mi wiadomo jeszcze nie uzdrawia, a to chyba najważniejsze zadanie anioła. Poza tym to trochę dziwne, gdyby była ich aniołem i jednocześnie tworzyła moc trzech. Bo sama siebie uzdrowić przecież nie może. A ochronę powinna mieć chyba cała trójka, nie tylko Piper i Phoebe. Starsi naprawdę są dziwni. Nie przydzielili im nikogo, a powinni to zrobić zwłaszcza, że juz raz przerwano potrójną moc. Kolejna jej rekonstrukcja nie byłaby już możliwa tzn małe szanse na piątą siostrę:P. Czy ktoś może wie dlaczego dziewczyny nagle pozostały bez ochrony? Może coś przegapiłam?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.

ocenił(a) serial na 9
HollyShannen19

podpisuje się pod pytaniem ręką i nogą ;P
sama też się nad tym zastanawiam

Versatile_Nat

niestety scenarzyści myśleli inaczej ;P nie mniej jednak Paige już w najbliższym odcinku otrzyma już w pełni dar uzdrawiania więc będzie rekompensata w końcu! Pozdrawiam! :)

ocenił(a) serial na 10
Leo_Wyatt

Tak Leo, wiem, że otrzyma w najbliższym odcinku:)Jednak to mi nie wyjaśnia czemu nie mają anioła przez ten cały czas:P Pozdrawiam Cię również!:)

HollyShannen19

a czy siostrzyczki nie kazały się czasem trzymać starszym z daleka od swojego życia,i nie zażyczyły sobie większej samodzielności i mniej interwencji z góry?

ocenił(a) serial na 10
fenix

Coś było... Jednak ja będe uparta - większa samodzielnośc a całkowity brak ochrony to jest różnica. Pozdrawiam!

HollyShannen19

Ja myślę, że nie otrzymały nowego ducha światłości, ponieważ Leo, mimo iż był starszym to i tak cały czas przebywał na ziemi, częściowo dlatego, że tak chciał, ale częściowo również dlatego, że starsi mu nie ufali, więc upiekli dwie pieczenie na jednym ogniu, odizolowali się od Leo i jednocześnie załatwili sprawę z nowym duchem światłości dla czarodziejek, w czym upewnił ich jeszcze fakt, że gdy przydzielili im nowego ducha światłości to został ona poważnie ranny, a o tym kto to zrobił nie dowiedzieli się od razu, więc mogli podejrzewać, że czarodziejki mają tajemnice, z którymi nie poradzi sobie nikt inny prócz Leo.

Kaz_Halliwell

Tak, macie racje, ale mi się wydaje, że Czarodziejki nie potrzebują teraz tak bardzo Ducha Światłości...kilka lat temu nic nie wiedziały o magi...potrzebowały opiekuna i nauczyciela...teraz posiadają większą wiedzę, ale ich życie jest nadal tak samo zagrożone, także i tak potrzebują swojego 'lekarza'. Czyli wychodzi na to, ze Duch Światłości jednak jest potrzebny!