PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40163}

Czarodziejki

Charmed
1998 - 2006
6,9 51 tys. ocen
6,9 10 1 51425
5,3 12 krytyków
Czarodziejki
powrót do forum serialu Czarodziejki

czemu Leo zabił tego bibliotekarza(nie wiem jak on się nazywał-tego z lustra)tymi piorunami,czy co to tam było,podono duchy światłości nie mają takiej mocy? tak jak wywoływania lustra(przed zabiciem bibliotekarza)?

fenix

Leo zabił go, ponieważ ten 'bibliotekarz' zwany również Gideon. A co do mocy. Faktycznie duchy światłości nie mają takiej mocy, ale Leo jest teraz starszym.

Kaz_Halliwell

wiem kto to jest,po prostu zapomniałam jak się nazywa,chodzi mi właśnie o fakt że zabił go tą mocą,a jeszcze chyba nie jest starszym,poza tym do przywoływania tego lustra to nawet chyba starsi nie mają takiej mocy? ja się zbyt dobrze nie znam,nieczęsto oglądam czarodziejki,a pytanie pochodzi od osoby która jest fanem,i właśnie dziwiła się ze Leo używa mocy której nie posiada,obiacałam że się dowiem

fenix

Leo jest starszym, i już od dawna, dlatego się z Piper pokłócili.

fenix

Leo zabił Gidiona ponieważ ten chciał skrzywdzić jego synka- Wyatta. A Leo jako starszy chyba ma taką moc tylko po prostu jej prędzej nieużywał. ( możliwe ze ma tez moc która pomogła mu przywołać to lustro...) ;)

A i Leo został starszym w finale 5 sezonu po masowym wymordowaniu starszych przez tytanów.

Donna_Piper_Halliwell

INNE PYTANIE
hejj.! ja mam inne pytanie ;P
jak sie nazywa piosenka co leci na samym pocztaku kazdego odcinka jak pokazuja kto wystepuje.!?
nie chce zakladac nowego tematu i licze ze ktos udzieli mi odpowiedzi ;]]
z gory dziekuje ;***

_xd_93_

tak,z tym starszym to ja pokręciłam,źle zrozumiałam,właśnie dopytałam i dowiedziałam się że został starszym po zabiciu tytanów,no właściwie mógł mieć moce krtórych wcześniej nie używał,jakoś nie brałam tego pod uwagę, jeszcze jedno pytanie, teoretycznie Chris powinien być silniejszy od Wayata (nie wiem czy dobrze napisałam imiona) bo ma w sobie gen starszego,ale podobno to Wayat ma większą moc?
jeśli chodzi o piosenkę to: Love spit love- "How soon is now"

fenix

Wlasnie nie wiem ktory z nich ma wieksza moc , ale wiem jedno w przyszlosci super razem wygladali :) .

ocenił(a) serial na 3
fenix

bo go nie lubił

szklanka_muchy

Tak naprawde to w serialu nigdy nie wyjaśniono jakie dokładnie moce ma Chris, a on sam tez był bardzo tajemniczy (używał tylko telekinezy ale kto wie co jeszcze tam potrafił - bo w końcówce sezonu 5 przecież jakoś wysłał Leo do Vallhali ale jak to zrobił? No bo chyba raczej nie za pomocą zwykłej telekinezy?). Tak czy inaczej podobno jednak był słabszy od Wyatta (sam tak mówił kiedyś) no ale w przyszłości z której przybył Chris on był synem Leo kiedy ten był jeszcze Duchem Światłości (albo Białym Promieniem - zależy od tłumacza) a w zmienionej przyszłości Chris jest już synem Starszego może więc jego moc wzrosła? No nie wiem... sama nad tym kiedys mślałam, jakby na to nie patrzeć to i tak Wyatt jest silniejszy (potwierdzają to sam Wyatt i Chris w sezonie 8), może to dlatego że Wyatt jest pierworodnym? Kto wie.