Właśnie skończyłem oglądać I sezon i doszedłem do wniosku, że celebryci to kompletni idioci, tak jak i
teraz, tak i przed wojną, i w czasie wojny. Panią Wandzię Ryszkowską to się powinno na wszelki
wypadek odstrzelić na początku wojny, bo szkodliwa jest dla wszystkich jak tyfus. Zero z niej pożytku,
tylko same nieszczęścia. Serial byłby całkiem spoko, gdyby nie ta baba.
Czego chcesz od Wandy? Chciała normalnie żyć jak każdy człowiek. A, że dała się wciągnąć w grę Karola, to można to wytłumaczyć faktem, że z braku zajęcia chciała zacząć robić cokolwiek. Ona sama z braku swojego narzeczonego zaczynała coraz bardziej postradać zmysły, więc nic dziwnego, że dała się wciągnąć w konspirację skoro jej już było wszystko jedno.
Co Ci się w niej więc nie podoba? Zwłaszcza w tej pierwszej (moim zdaniem lepszej) Wandzie?
No i może wypadałoby zachować trochę więcej szacunku dla aktorek, co?
Niekoniecznie. Jestem strasznie przybitą osobą, która tylko w kółko chodzi niezadowolona, nie szanuje matki i na wszystkich dokoła i siebie samą ściąga nieszczęście.
język jak z rynsztoka, ale trochę racji ma :) też nie znoszę Wandy od samego początku... na dobrą sprawę dopiero w czasach powojennych stała się dla mnie znośna i jak teraz widzę w tym sezonie też będzie dobrze... najbardziej irytująca bohaterka ze wszystkich... przy niej nawet powojenna Celina wydawała się fajna ;p jestem bardzo ciekawa, co takiego wydarzy się w czasie powstania, że Celina tak bardzo się zmieni (bo to postrzelenie to pewnie jeszcze nic)
Z tego co wiem to większość narzeka na Wandę choć nie wiem czemu. Dla mnie to jest moja ulubiona postać w całym serialu, no ale widać gusta są różne.
Narzekaja bo Ryszkowska jest inna i jakos nie pasuje do schematu i wyobrazen.Ludzie zwlaszcza o niskich instynktach boja sie innosci i tego co nie znane.
Niekoniecznie...Przede wszystkim natomiast nie do ciebie kierowalem wypowiedz wiec grzecznie powiem:dyskutuj sobie z kims na swoim poziomie poniewaz osobiscie nie zamierzam zanizac swojego.
Koniecznie. "Nie" z przymiotnikami piszemy łącznie. Uczą tego już w podstawówce. Spałeś na lekcjach?
Jestem przekonany, ze w swoim najgorszym momencie wyglada lepiej niz ty, prostaku.Oprocz tego na forum nigdy nie wspominalem, ze mi sie ta postac podoba.Wypisujesz same niekonstruktywne bzdury.
Przestań człowieku to miał być taki odpowiednik naszej Edyci Górniak - ładna, głupia i wiecznie przybita gwiazda. Tylko ta ładna tu nie wyszła.
Edyta Górniak? Błagam Cię! Co do czego Ty porównujesz?!
A co do urody to Pani Magda w przeciwieństwie do niej JEST ładna.
Rzecz gustu. Jak dla mnie właśnie tak wyglądały sławy teatru/kina lat międzywojennych. Różczce niestety brak takiej wyniosłości, elegancji, kobiecości.
Widziałam rozmowę z aktorką, która gra Celinę i powiedziała, że ma nadzieję, że większość kobiet w powstaniu nie doświadczała tego, co jej bohaterka, bo to jest "piekło na ziemi". Podejrzewam, że chodzi m.in. o gwałty.
A skad ty sie chlopie urwales z takim komentarzem pelnym cynizmu,nienawisci i chamstwa.
.Ty niby to co jestes skoro karmisz sie ta "papka" i zasysasz jak odkurzacz?
Masz chyba jakies odchyly rasistowsko-ideologiczne i najwyrazniej pomyliles forum.
Eeeeee? Że co? O czym ty w ogóle rozmawiasz? Nie podoba mi się jej postać i od tego jest to forum, żebym mógł to tutaj wyrazić. Jest najbardziej zje*aną postacią w tym serialu (który też dupy nie urywa, ale bez niej byłby o niebo lepszy). A jak sam masz jakieś odchyły i wszędzie widzisz rasizm i coś tam jeszcze to sam wypie*dalaj.
Chamstwo,buractwo,cebularstwo,dno intelektualne,prostacki jezyk...wiecej by jeszcze okreslen dopisac by cie scharakteryzowac ale po co?
Reprezentujesz typowe polactwo.
Slucham???!!!
Nie masz najmniejszego prawa nazywania kogos gejem o ile osobiscie sie o tym nie przekonales. W innym przypadku to znieslawienie i podlega pod paragraf kodeksu karnego, wiec na przyszlosc radze ci uwazac do kogo kierujesz takie inwektywy.A jak bys scharakteryzowal sam siebie na podstawie awatara jaki zalanczasz przy wypowiedziach...
Co ty gnojku myslisz, ze ja nie potrafie gadac w twoim chamskim i prostackim jezyku?
Na ulicy w Warszawie za cos takiego dostalbys w ryj, tak ze nie obeszlo by sie dla ciebie bez wizyty na odziale chirurgi urazowej.
W sposob cywilizowany zwrocilem ci uwage o twoich pewnych aspolecznych pogladach i zachowaniach jakie prezentujesz...
Miej szacunek i respekt dla istnien ludzkich skoro zadasz tego samego.Zapisz sie do jakies szkoly elementarnej gdzie poddadza cie ponownej edukacji w zakresie uzywania polskiego jezyka, ogolnych zasad savoivre-vivr,u i szeroko pojetej tolerancji tych, co wg ciebie sa inni i gorsi.I w zadnym wypadku nie chodzi abys bil poklony na ulicy ani przed gejami ani przed sama Wandzia Ryszkowska lub bardziej poprawnie Magdalena Rozdzka.
Nie no, bez kitu, współczuję ci. Ten homoseksualizm to ci się rzuca na dekiel już. Uspokój się trochę bo mi tam jeszcze wykitujesz i dopiero podpadnę pod paragraf.
Pod paragraf to juz podpadles.Ludzie oceniaja cie po tym co soba reprezentujesz, jakiej uzywasz techniki wypowiedzi oraz tego co piszesz.Moj komentarz dotyczyl wlasnie ostatniego zagadnienia.Czlowieku jestes tak glupi, ze nie mam ochoty na dalsza polemike z kims takim jak ty bo czuje ze drastycznie zanizam swoj poziom.Inteligencje masz jak u afrykanskiej malpy, o manierach nie wspominajac...Dziwie sie, ze na podstawie twoich wpisow administracja tej strony dalej toleruje twoja obecnosc na filmweb
Właśnie podpadłeś pod paragraf za swoje wypowiedzi. Uważanie słowa "gej" za obraźliwe to homofobia, a porównania do "afrykańskiej małpy" to rasizm. Ty nietolerancyjny kmiocie. Ale bez obaw, w przeciwieństwie do ciebie jest za wolnością słowa, więc nie musisz się bać. Ty dla odmiany, widzę, chciałbyś, aby ludzie wypowiadali się tylko w jedyny dopuszczalny przez ciebie sposób. Niedoczekanie twoje, mam swoje prawa i zamierzam z nich korzystać. Uszanuj moją kulturę faszysto.
I nie groź mi pobiciem na ulicy w Warszawie, bo to też podpada pod paragraf :D Zresztą musiałbyś do tej Warszawy najpierw dojechać i się jeszcze nie zgubić na dworcu.
twoje wypowiedzi sa tak prymitywne ze nie spelniaja proby krytyki. I nie kieruj pod moim adresem zarzutow ktore same dotycza twojej osoby-przeczytaj sobie swoje wiadomosci i kazdy powie ci to samo na twoj temat , chamie skonczony.Fabula acta est.
Dużo mądrych słów - zero sensu. Odpuść sobie te pseudoprofesorskie dywagacje bo ci najnormalniej w świecie nie wychodzi. "Chamie skończony" - weź się ogarnij gejropejczyku i nie chciej usłyszeć co ludzie mogą mieć do powiedzenia na twój temat. Mógłbyś się mocno, niemiło, zdziwić.
Będziecie tak debatować, czy przestaniecie się w końcu zachowywać jak dzieci z piaskownicy?
Co do poprawności to nie ''Różdżka'', tylko ''RóżCZka'' (takie jest nazwisko aktorki).
A jeśli chodzi o wasz flejm - nie bierzcie tego dosłownie. Internet w niemal większości składa się z oszołomów którzy tylko czekają na to, by kogoś wkurzyć swoich zachowaniem (widocznie takie osoby czerpią z tego satysfakcję, jak dla mnie jest to całkowicie bez sensu). Radzę wam, odpuśćcie już bo nie dosyć, że się to nieprzyjemnie czyta, to jeszcze zachowujecie się jak jakieś małe dzieci, i sami siebie tylko pogrążacie w tej ''dyskusji''.
A zamiast obrażać kogoś tylko dlatego, że ktoś ma inny gust i inne zdanie może lepiej byłoby się zastanowić nad sobą, i uszanować czyiś wybór?
Jeśli o mnie chodzi to Wanda jest moją ulubioną postacią i możecie sobie mówić co chcecie, ale to właśnie przez tę jej ''inność'' pokochałem ją najbardziej. Ta jej ''inność'' wynika po prostu z tego, że chciała normalnie żyć, nie chciała walczyć jak wszyscy ponieważ była psychicznie, i fizycznie na to za słaba (czego dowodem są sceny na pawiaku, oraz cały pierwszy sezon). A obrażanie kogoś tylko dlatego, że ktoś ma inne poglądy, lub jest ''inny'' (w tym znaczeniu nie psychicznie chory) jest śmieszne, żeby nie powiedzieć żenujące, bo tylko gimbusy czerpią z tego satysfakcję.
I co, ulzylo ci rozjemco?
poczytaj poczatkowe posty owego grd1 to zrowumiesz ich wymiar bo nie chodzi tu jedynie o komentarz estetyczny co powinno a nie jest.
"A zamiast obrażać kogoś tylko dlatego, że ktoś ma inny gust i inne zdanie może lepiej byłoby się zastanowić nad sobą, i uszanować czyiś wybór? "
sorki ale jak ktos wyskakuje mi z okresleniem "gej..." to juz wiem wszystko i dalszy komentarz to strata czasu. Ale nie pozwole sie zniewazac komus kto jest dla mnie tym, co splukuje sie w kiblu.
"Właśnie skończyłem oglądać I sezon i doszedłem do wniosku, że celebryci to kompletni idioci, tak jak i
teraz, tak i przed wojną, i w czasie wojny. Panią Wandzię Ryszkowską to się powinno na wszelki
wypadek odstrzelić na początku wojny, bo szkodliwa jest dla wszystkich jak tyfus. Zero z niej pożytku,
tylko same nieszczęścia. Serial byłby całkiem spoko, gdyby nie ta baba."
Facet chyba dostal orgazmu z nienawisci ogladajac ten serial.A poza tym ci "celebryci" powinni zlozyc pozew zbiorowy o znieslawienie, rozumiesz internetowy trolu...Takich jak on powinno sie izolowac spolecznie wysylajac na bezludna wyspe; Poza tym cala ta zanada nie ode mnie wyszla.
Ty to musiałeś w ORMO służyć, bo widzę, że cały sens twojego istnienia opiera się na straszeniu paragrafami, sądami i w ogóle władzą. Jesteś najlepszym przykładem życiowej ofiary, która bez opieki silniejszych nie jest w stanie funkcjonować, bo nie wytrzymuje rywalizacji z bardziej dynamicznymi jednostkami. Skończ już te swoje donosicielskie strachy na lachy. I uważaj, żeby ciebie nie pozwała cała "wschodniopolska wieś" :D
Po co w ogóle z nim dyskutujesz? Przecież to jakiś oszołom. Tylko naskakuje na wszystkich i jeszcze zarzuca nieumiejętność posługiwania się językiem polskim, a sam wali takie błędy, że aż zęby bolą.
Czy ja wiem, czy fajnie. Dawno takiego chama nie widziałam. Nawet jak na Internet, gość trochę przegina. W innym wątku nazwał mnie śmieciem, bo zwróciłam mu uwagę, że nie ma racji i że przydałoby się więcej kultury. Admin powinien blokować takie konta.
"Dawno takiego chama nie widziałam. Nawet jak na Internet,..." ot i poziom rozwojowy.Ciekawe jak to mozna kogos w internecie widziec.Ale winszuje znajomosci-chyba odnalazly sie bratnie dusze:zuzanna_90 i grd1
Widze, ze ten portal to miejsce dla motloch takiego jak wy.Mnie ten tani market dla pospolstwa dluzej nie interesuje.Wylegarnia glupoty, odrazy i tudziez podobnych przywar.
az mnie mdli od twojej analizy ale chyba adres nie ten.Nadskakuj nauczycielom w podstawowce i starym.