Właśnie znalazłam informację, że ma być emitowana III seria Czasu Honoru, co mnie baaardzo cieszy! Dla chętnych wrzucam link do poczytania:
http://www.dziennik.pl/kultura/telewizja/article480360/Bedzie_wiecej_Czasu_honor u_.html
Ma się zmienić również aktorka grająca Wandę. Scenarzyści myślą nad przywróceniem Mai Ostaszewskiej. Ja osobiście jestem ZA:))) W wyborze, prawdopodobnie, decydujący głos będą mieli widzowie.
No tak czułem że nie skończą tego w dwóch seriach ''trylogie'' są w Polsce modne:D
ja też jestem za, bo ta Wanda wzbudza we mnie same negatywne emocje:P żeby nie napisać gorzej;P chodzi z tymi otwartymi ustami i wiecznie ma oczy zbitego psa. to taki scofield ale po polsku;p
Oby na III skończyli. Druga to już nie to samo co pierwsza. Jak III im wyjdzie dobrze, to będzie zajebiście. Grunt żeby jej nie spieprzyli i dali już sobie spokój z kolejnymi.
A mi się wydaje się że druga seria jest jeszcze lepsza niż pierwsza. w głównej mierze dzięki postaci Adamczyka, wreszcie cichociemni mają naprawdę godnego przeciwnika. Wątki też są ciekawsze - napad na niemiecki bank, inwigilacja podziemia, kolejne intrygi Moslera. Różdżka mi wogóle nie przeszkadza jako Wanda, traktuję ją jako postać marginalną.
Dokładnie. Adamczyk jest rewelacyjny. Potrafi wczuć się w każdą postać, którą gra - od Jana Pawła II po bezwzględnego hitlerowca. Na samym początku myślałam, że to jeden z naszych, ten dobry i honorowy, a tu okazało się, ze nie koniecznie ;)
No to dobrze, że będzie III część, bo tyle wątków jest poruszonych, a tu już odcinki się kończą. Gdyby nie było kontynuacji, to my znowu był niedosty jak w innych serialach. Tak może to co nie znajdzie swojego finału teraz, to będzie miało w przyszłym roku.
III seria jak najbardziej! Maja Ostaszewska jeszcze bardziej!!! :D bo Różczka jakoś się nie nadaje do tej roli :P
Obiecali przecież, że pokażą Powstanie Warszawskie... Chociaż trudno mi to sobie wyobrazić w tej konwencji...
Już widzę powstanie w tym serialu, pewnie będą gadać o dziewczynach w
piwnicach pod starówką. P.S. TVP zamiast kręcić słabe seriale mogłaby
nakręcić film na podstawie jakiejś książki np. Wołoszańskiego (chociaż
Tajemnica Twierdzy Szyfrów była okropnym chłamem w porównaniu do świetnej
książki) albo innego pisarza choćby Ciszewskiego (ale to już raczej
fantastyka naukowa).
Powstanie Warszawskie ? to chyba jeszcze nie teraz, bo II seria miała miejsce w 1941 roku w okolicach początków wojny niemiecko-radzieckiej. Skoro teraz zostawili otwarty wątek to nie będą chyba skakać o 3 lata.
Za trzecim sezonem również jestem jak najbardziej za. Ale pod warunkiem, że będzie przynajmniej równie dobry jak teraźniejszy sezon. II część jest, moim zdaniem, o niebo ciekawsza i poruszająca od sezonu 1.
A co do Mai oOstaszewskiej....sama nie wiem.Różczka bardziej pasuje do Bronka, Maja wydawała mi się za stara jako jego narzeczona. Ktoś wspomniał o minie zbitego psa...no cuż...jaką minę miała mieć na Pawiaku? Teraz na wolności, powinno byc lepiej:)
Moim zdaniem Maja Ostaszewska nie pojawi się w III sezonie. Powód jest dość prosty, w artykule wymienieni zostali aktorzy grający w pierwszym sezonie, bo jak wiadomo Jan Englert w drugim już nie występował. A taka "żonglerka" aktorkami nie jest zbytnio preferowana przez scenarzystów.
ja tam uważam, że Maja Ostaszewska powinna wrócić, bo zdecydowanie bardziej pasuje do tej roli.
a tak przy okazji to mam pytanie: czy wie ktoś, co wydarzy się w III serii?
kyo87, Ty najpierw przygotuj ludzi na takie wieści, a nie tak prosto z mostu walisz. Przez ciebie musiałam Walerianę zażyć, tak się zdenerwowałam. Kto by w ogóle pomyślał o Niemcach???? ;-)))
Po tym co zaprezentowali w ostatnim odcinku sezonu II po prostu MUSZĄ zrobić sezon III. Jak go nie nakręcą to chyba sam się tym zajmę :-D
zawsze kończą w dziwnym momencie, jedna główna sprawa sie rozwiązuje a reszta nie. nie wiadomo co z chłopakiem z pawiaka, co z sajkowskimi, co z tym ślubem na który się wybiera gestapo.
ostatnio też skończyło sie na wielkiej akcjia wątki poboczne zostały niewyjaśnione. czekam na kolejną serię.
2 sezon był cudowny.
nie gorszy od pierwszej, a ile się działo.
przez cały czas, kiedy trwał odcinek czułam takie napięcie, a każdego kolejnego odc. oczekiwałam z niepokojem o dalsze losy bohaterów!
:)
Maju, wróć!!!
Różdżka to dobra aktorka, ale wprowadza drapieżność do związku z Bronkiem, wolałam delikatność M. Ostaszewskiej, tak grała, że można się było tylko domyślać tego żaru w jej sercu :) preferuję takie "domyślanie" niż pokazywanie wprost :)
Myślę, że obie aktorki mają ogromny talent, jednak Maja Ostaszewska bardziej wczuwała się w rolę i ją wolałabym zobaczyć w III serii.
Drapieżność?, masz na myśli te parę scen w 1 odcinku.
Nie obraź się ale gdybyś była na jej miejscu i nie widziała się ze swoim chłopakiem przez jakiś czas też zachowywałabyś się podobnie....
Ciepło?-może lepiej pooglądaj ''M jak miłość'' tam jest tego wiele(bez urazy)...
Jeśli chodzi o ciepło, to serial w sam raz, w trzeciej serii powinni moim zdaniem zatrudnić "aktorów" z "M jak Miłość".Jedynie porozdawać im mundury, i tyle.I tak w tym serialu jest więcej wątków miłosnych z polskimi lowelasami, niż walki, czy jakiejś sensownej walki.Ot taki zlepek "Klanu", "Na wspólnej" i "M jak Miłość", jedynie akcja osadzona jest w realiach II wojny światowej.Poza tym odpycha mnie ta świeżość, i czystość.Mundury skrojone na miarę, ubrania cywilne także.Dziwne to trochę, biorąc pod uwagę fakt, iż akcja dzieje się w okresie wojennym w okupowanej Warszawie.Nawet w getcie też jakoś za czysto.Ogólnie jak w Leśnej Górze z "Na dobre i na złe".Polsko-Argentyńsko-Wenezuelska epopeja.Po trzeciej serii będzie czwarta, a potem piąta itd.
Majeczko wróć do nas błagam;d uwielbiam czas honoru i jestem wielka fanka.
Jak ogladałam 2 serie to miałam ciarki na całym ciele i z ciekawością
czekaplam na nastepne odcinki ale Różczka w ogóle nie umie się wczuć w
Wandęę!
jak Wanda grana przez Różczkę ma nie mieć oczu zbitego psa jak cały 2 sezon siedziała na pawiaku?! Moim zdaniem idealnie pasuje, a nakręcenie 3 serii patrząc na końcówkę 2 myślę wręcz niedyskutowalne.
SUUPER. uwielbiam ten serial gdy skończyła się 2 seria pomyślałam co
dalej,wielkie dzięki za info.
A ja tam wole Ródżkę o 1000 razy. ;)
ja też wolę Różdżkę :]
za III sezonem jestem jak najbardziej. Za zmianą aktorki mniej, chociaż w sumie mi to obojętne. ii II sezon był o wiele lepszy od I. Przede wszystkim nie było tam Karola- jeej, ale on mnie irytował.
taak...Karol był okropny:/. Taki cykor xd Co do Wandy, to zdecydowanie wolę Maję, Różdżka jakoś mnie wkurza, gra tak .. sztucznie. Nie potrafi wczuć się w epokę, ani w rolę, którą gra. Ale to tylko moja opinia. III sezon- jestem jak najbardziej ZA :). "Czas honoru" jest jednym z najbardziej udanych polskich seriali.
Pozdrawiam:)
a ja dużo bardziej wole maje olszewską. różyczka nie pasuje do tej roli. nie moge się doczekać trzeciej seri.