PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88839
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Właśnie znalazłam informację, że ma być emitowana III seria Czasu Honoru, co mnie baaardzo cieszy! Dla chętnych wrzucam link do poczytania:

http://www.dziennik.pl/kultura/telewizja/article480360/Bedzie_wiecej_Czasu_honor u_.html

Ma się zmienić również aktorka grająca Wandę. Scenarzyści myślą nad przywróceniem Mai Ostaszewskiej. Ja osobiście jestem ZA:))) W wyborze, prawdopodobnie, decydujący głos będą mieli widzowie.

ocenił(a) serial na 4
anna0444

No tak czułem że nie skończą tego w dwóch seriach ''trylogie'' są w Polsce modne:D

anna0444

ja też jestem za, bo ta Wanda wzbudza we mnie same negatywne emocje:P żeby nie napisać gorzej;P chodzi z tymi otwartymi ustami i wiecznie ma oczy zbitego psa. to taki scofield ale po polsku;p

alien_2

Oby na III skończyli. Druga to już nie to samo co pierwsza. Jak III im wyjdzie dobrze, to będzie zajebiście. Grunt żeby jej nie spieprzyli i dali już sobie spokój z kolejnymi.

Jurak

A mi się wydaje się że druga seria jest jeszcze lepsza niż pierwsza. w głównej mierze dzięki postaci Adamczyka, wreszcie cichociemni mają naprawdę godnego przeciwnika. Wątki też są ciekawsze - napad na niemiecki bank, inwigilacja podziemia, kolejne intrygi Moslera. Różdżka mi wogóle nie przeszkadza jako Wanda, traktuję ją jako postać marginalną.

Barfly

Dokładnie. Adamczyk jest rewelacyjny. Potrafi wczuć się w każdą postać, którą gra - od Jana Pawła II po bezwzględnego hitlerowca. Na samym początku myślałam, że to jeden z naszych, ten dobry i honorowy, a tu okazało się, ze nie koniecznie ;)

ocenił(a) serial na 10
anna0444

No to dobrze, że będzie III część, bo tyle wątków jest poruszonych, a tu już odcinki się kończą. Gdyby nie było kontynuacji, to my znowu był niedosty jak w innych serialach. Tak może to co nie znajdzie swojego finału teraz, to będzie miało w przyszłym roku.

ocenił(a) serial na 8
bogus_2

III seria jak najbardziej! Maja Ostaszewska jeszcze bardziej!!! :D bo Różczka jakoś się nie nadaje do tej roli :P

ocenił(a) serial na 8
sunshine_be

Obiecali przecież, że pokażą Powstanie Warszawskie... Chociaż trudno mi to sobie wyobrazić w tej konwencji...

ocenił(a) serial na 1
Michael_1610

Już widzę powstanie w tym serialu, pewnie będą gadać o dziewczynach w
piwnicach pod starówką. P.S. TVP zamiast kręcić słabe seriale mogłaby
nakręcić film na podstawie jakiejś książki np. Wołoszańskiego (chociaż
Tajemnica Twierdzy Szyfrów była okropnym chłamem w porównaniu do świetnej
książki) albo innego pisarza choćby Ciszewskiego (ale to już raczej
fantastyka naukowa).

ocenił(a) serial na 8
Michael_1610

Powstanie Warszawskie ? to chyba jeszcze nie teraz, bo II seria miała miejsce w 1941 roku w okolicach początków wojny niemiecko-radzieckiej. Skoro teraz zostawili otwarty wątek to nie będą chyba skakać o 3 lata.

ocenił(a) serial na 10
anna0444

Za trzecim sezonem również jestem jak najbardziej za. Ale pod warunkiem, że będzie przynajmniej równie dobry jak teraźniejszy sezon. II część jest, moim zdaniem, o niebo ciekawsza i poruszająca od sezonu 1.
A co do Mai oOstaszewskiej....sama nie wiem.Różczka bardziej pasuje do Bronka, Maja wydawała mi się za stara jako jego narzeczona. Ktoś wspomniał o minie zbitego psa...no cuż...jaką minę miała mieć na Pawiaku? Teraz na wolności, powinno byc lepiej:)

ocenił(a) serial na 8
Celestial_2

no wiesz, pozostałe więźniarki miały normalne miny

ocenił(a) serial na 10
Celestial_2

Różczka jest młodsza od Maji o około 6 lat ale wygląda na starszą o 14 .

anna0444

Moim zdaniem Maja Ostaszewska nie pojawi się w III sezonie. Powód jest dość prosty, w artykule wymienieni zostali aktorzy grający w pierwszym sezonie, bo jak wiadomo Jan Englert w drugim już nie występował. A taka "żonglerka" aktorkami nie jest zbytnio preferowana przez scenarzystów.

ocenił(a) serial na 8
pablo1989

ja tam uważam, że Maja Ostaszewska powinna wrócić, bo zdecydowanie bardziej pasuje do tej roli.
a tak przy okazji to mam pytanie: czy wie ktoś, co wydarzy się w III serii?

julitka95

Mam nieoficjalne przecieki, prosto z planu, że w III serii będą nadal walczyć z niemcami

kyo87

kyo87, Ty najpierw przygotuj ludzi na takie wieści, a nie tak prosto z mostu walisz. Przez ciebie musiałam Walerianę zażyć, tak się zdenerwowałam. Kto by w ogóle pomyślał o Niemcach???? ;-)))

ocenił(a) serial na 8
anna0444

Po tym co zaprezentowali w ostatnim odcinku sezonu II po prostu MUSZĄ zrobić sezon III. Jak go nie nakręcą to chyba sam się tym zajmę :-D

el_Polaco

zawsze kończą w dziwnym momencie, jedna główna sprawa sie rozwiązuje a reszta nie. nie wiadomo co z chłopakiem z pawiaka, co z sajkowskimi, co z tym ślubem na który się wybiera gestapo.
ostatnio też skończyło sie na wielkiej akcjia wątki poboczne zostały niewyjaśnione. czekam na kolejną serię.

ocenił(a) serial na 10
el_Polaco

2 sezon był cudowny.
nie gorszy od pierwszej, a ile się działo.
przez cały czas, kiedy trwał odcinek czułam takie napięcie, a każdego kolejnego odc. oczekiwałam z niepokojem o dalsze losy bohaterów!
:)

ocenił(a) serial na 9
ag_ma_3

Maju, wróć!!!
Różdżka to dobra aktorka, ale wprowadza drapieżność do związku z Bronkiem, wolałam delikatność M. Ostaszewskiej, tak grała, że można się było tylko domyślać tego żaru w jej sercu :) preferuję takie "domyślanie" niż pokazywanie wprost :)

wanda_bab

Myślę, że obie aktorki mają ogromny talent, jednak Maja Ostaszewska bardziej wczuwała się w rolę i ją wolałabym zobaczyć w III serii.

ocenił(a) serial na 4
madziulqa_3

Drapieżność?, masz na myśli te parę scen w 1 odcinku.
Nie obraź się ale gdybyś była na jej miejscu i nie widziała się ze swoim chłopakiem przez jakiś czas też zachowywałabyś się podobnie....
Ciepło?-może lepiej pooglądaj ''M jak miłość'' tam jest tego wiele(bez urazy)...

ocenił(a) serial na 3
WOLVERINE55

Jeśli chodzi o ciepło, to serial w sam raz, w trzeciej serii powinni moim zdaniem zatrudnić "aktorów" z "M jak Miłość".Jedynie porozdawać im mundury, i tyle.I tak w tym serialu jest więcej wątków miłosnych z polskimi lowelasami, niż walki, czy jakiejś sensownej walki.Ot taki zlepek "Klanu", "Na wspólnej" i "M jak Miłość", jedynie akcja osadzona jest w realiach II wojny światowej.Poza tym odpycha mnie ta świeżość, i czystość.Mundury skrojone na miarę, ubrania cywilne także.Dziwne to trochę, biorąc pod uwagę fakt, iż akcja dzieje się w okresie wojennym w okupowanej Warszawie.Nawet w getcie też jakoś za czysto.Ogólnie jak w Leśnej Górze z "Na dobre i na złe".Polsko-Argentyńsko-Wenezuelska epopeja.Po trzeciej serii będzie czwarta, a potem piąta itd.

ocenił(a) serial na 10
anna0444

Majeczko wróć do nas błagam;d uwielbiam czas honoru i jestem wielka fanka.
Jak ogladałam 2 serie to miałam ciarki na całym ciele i z ciekawością
czekaplam na nastepne odcinki ale Różczka w ogóle nie umie się wczuć w
Wandęę!

ocenił(a) serial na 10
anna0444

:)to fantastyczna wiadomośc>:] pokochałam ten serial i boheterów również

lipunia

jak Wanda grana przez Różczkę ma nie mieć oczu zbitego psa jak cały 2 sezon siedziała na pawiaku?! Moim zdaniem idealnie pasuje, a nakręcenie 3 serii patrząc na końcówkę 2 myślę wręcz niedyskutowalne.

ocenił(a) serial na 9
anna0444

SUUPER. uwielbiam ten serial gdy skończyła się 2 seria pomyślałam co
dalej,wielkie dzięki za info.

A ja tam wole Ródżkę o 1000 razy. ;)

ocenił(a) serial na 10
anna0444

ja też wolę Różdżkę :]
za III sezonem jestem jak najbardziej. Za zmianą aktorki mniej, chociaż w sumie mi to obojętne. ii II sezon był o wiele lepszy od I. Przede wszystkim nie było tam Karola- jeej, ale on mnie irytował.

ocenił(a) serial na 9
Mademoiselle__

taak...Karol był okropny:/. Taki cykor xd Co do Wandy, to zdecydowanie wolę Maję, Różdżka jakoś mnie wkurza, gra tak .. sztucznie. Nie potrafi wczuć się w epokę, ani w rolę, którą gra. Ale to tylko moja opinia. III sezon- jestem jak najbardziej ZA :). "Czas honoru" jest jednym z najbardziej udanych polskich seriali.
Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 10
NormalnieNienormalna

a ja dużo bardziej wole maje olszewską. różyczka nie pasuje do tej roli. nie moge się doczekać trzeciej seri.

cichociemny007

jeny ludzie. Nie pasuje Wam Różczka bo w I serii grała Ostaszewska i początkowo nadała "charakter" swojej postaci. Gdyby najpierw grała Różczka to nie moglibyście przyzwyczaić się do Ostaszewskiej ;)
a serial ok, nie mogę się doczekać.