Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 89354
7,4 9 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Stalinowi nie udało się zrobić z Polski republiki radzieckiej bo na drodze do tego stali Narodowcy
ze swoimi siłami zbrojnymi NSZ. Dzisiaj Narodowcy stoją na drodze europejskich faszystów którzy
sowietyzują Polskę.

"Dlaczego chrześcijanin powinien być antysocjalistą? - wykład Stanisława Michalkiewicza w
Otwocku" na YT.

Czy dzieci bohaterów serialu bronią nas dzisiaj przed sowietyzacją? Czy to działacze Ruchu
Narodowego pałowani, więzieni i męczeni z gestapowską zaciekłością przez totalitarne państwo?
Czy to oni tworzą Marsz Niepodległości? Czy przyłączymy się jako naród do nich na Marszu
Niepodległości, czy będziemy czekać, aż będzie za późno?

siklawa

Idź z tym swoim żałosnym postem na stronę miłośników Korwina bo tutaj ludzie nie mają siana we łbie.

hubertmeyer

A dlaczego? Czegoś nie zrozumiałeś? Pytaj. Kto pyta nie błądzi. A jak widzę jesteś zagubiony na polskiej scenie politycznej. Czyżby program KNP Korwina nie miał na celu sowietyzacji? Przeczytaj go najpierw to sobie pogadamy. W końcu to sowieckie media okupacyjne wypromowały Korwina.

Po Twojej wypowiedzi wnioskuję, że masz aspiracje być premierem tego kraju. Ponoć Mazowiecki swego czasu także był takim wyśmiewaczem Polaków. W najlepszym razie jesteś przynajmniej w jakiejś antypolskiej michniko-bandzie i bierzesz pieniądze z podatków Polaków na ich ośmieszanie. Tylko czy ktoś jeszcze słucha takich wyśmiewców polskiego narodu?

W każdym razie jeżeli nie masz nic do powiedzenia na temat sezonu "Marsz Niepodległości 2014" to dlaczego zaśmiecasz ten wątek? Pytanie było chyba zrozumiałe:

"Czy dzieci bohaterów serialu bronią nas dzisiaj przed sowietyzacją? Czy to działacze Ruchu
Narodowego pałowani, więzieni i męczeni z gestapowską zaciekłością przez totalitarne państwo?
Czy to oni tworzą Marsz Niepodległości? Czy przyłączymy się jako naród do nich na Marszu
Niepodległości, czy będziemy czekać, aż będzie za późno?"

Odpowiedz na pytanie i nie rób z siebie faszystowskiego błazna.

siklawa

Ja Ciebie nie zrozumiałem Ty mnie nie zrozumiałeś wiec powtórzę idź z tym swoim żałosnym postem na stronę miłośników Korwina bo tutaj ludzie nie mają siana we łbie. Jesteśmy na portalu o filmach i szeroko rozumianych ludziach filmu wiec na ten temat możemy podyskutować jeśli chcesz ale na pewno nie na temat żałosnego Ruchu Narodowego i tej burdy jaką każdego roku jest Marsz Niepodległości.

hubertmeyer

Dlatego robisz z siebie faszystowskiego błazna. "Po wojnie Polacy byli dalej mordowani w Oświęcimiu. Po wojnie Oświęcim był obozem kierowanym przez NKWD. Później przez MBP. Do początku 1948 r. siedziało tam ponad 40 tysięcy ludzi. Wśród nich żołnierze AK oraz NSZ, których komuniści szczególnie nienawidzili."

Jak widzisz już to przerabialiśmy. Czym różni się zsowietyzowany totalitarny kraj w którym przyszło nam żyć od tamtego? Wówczas była okupacja i teraz jest okupacja. Jeżeli "burdą" nazywasz pałowanie Polaków tylko dlatego, że chcą być Polakami to czym ty zsowietyzowany ludku różnisz się od tych żydów, którzy z sowietami wymordowali w latach 1939-41 ponad milion Polaków tylko dlatego, że byli Polakami?

A wracając do tematu. Przypomnę pytanie dotyczące przyszłości serialu:

"Czy dzieci bohaterów serialu bronią nas dzisiaj przed sowietyzacją? Czy to działacze Ruchu
Niepodległości, czy będziemy czekać, aż będzie za późno?"

siklawa

Jeśli nie mam narodowych poglądów tak jak Ty to znaczy że jestem faszystowskim błaznem, ciekawe podejście. Ja Twoich poglądów nie popieram ale masz prawo je mieć nic mi do tego, tak samo jak nie wiedze tej okupacji no ale widocznie masz jakieś lepsze okulary. Z tego co pamiętam to policja to jak mówisz pałowała za to że podpalili tęcze ii kilka samochodów oraz budkę ambasady rosyjskiej, zaatakowali squat i pewnie jeszcze kilka rzeczy o których nie pamiętam wiec tak chyba zupełnie za niewinność ich nie bili i argument że organizatorzy nie mieli z tymi ludźmi nic wspólnego jakoś do mnie nie trafia. Załóżmy teoretycznie że masz racje i jesteśmy okupowani to możesz mi wyjaśnić w jaki sposób tą sytuacje zmieni kilka tysięcy osób które przejdą sobie tempem spacerowym kilka kilometrów ulicami Warszawy. Jest 13 września a ja tak samo zresztą jak masę ludzi w tym kraju, policja i władze Warszawy wiemy że 11 listopada znowu będzie burda i to jest w tym najsmutniejsze że ci ojcowie na których się tak powołujesz walczyli o wolność a co za tym idzie o to żeby narodowcy mogli sobie co roku urządzać burdę w Warszawie i nikt im nie może tego zakazać.

hubertmeyer

Tu nie chodzi o narodowe poglądy a o przetrwanie narodu. Jeżeli znasz inną opcję polityczną, która jest w stanie nas uratować, to wal śmiało. Pewnie o wspólnych naradach (1939-41) niemiecko-rosyjskich na temat całkowitego wymordowania narodu polskiego także nie słyszałeś? No bo niby skąd? Komunistyczno-nazistowskie media starają się nie wspominać o haniebnej historii swoich mocodawców. A zastanawiałeś się dlaczego Ukraińcy zrobili Majdan skoro rok później mogliby sobie wybrać na prezydenta kogo by tam chcieli. Głupota? Czy ktoś to sponsorował?

siklawa

Ciesze się bardzo że robisz mi lekcje historii ale póki co wszystko o czym piszesz dotyczy wydarzeń z przed 70 lat i jakoś nie widzę analogii do dzisiejszych czasów.

hubertmeyer

To dlatego, że pewnie nie widziałeś jeszcze polecanego wcześniej wykładu "Dlaczego chrześcijanin powinien być antysocjalistą? - wykład Stanisława Michalkiewicza w Otwocku" na YT.

Jak twierdzą znawcy, sowietyzm europejski jest znacznie gorszy od radzieckiego. Każdy może znaleźć wiele materiałów w internecie.

hubertmeyer

Nie lubisz Polaków? Dlaczego?

3zabojad

nie lubisz samodzielnego myślenia? dlaczego?

siklawa

" Dzisiaj Narodowcy stoją na drodze europejskich faszystów którzy
sowietyzują Polskę."

Zajady mi sie od smiechu porobily :)

paw_2

Dlaczego z Twojego profilu wynika, że piszesz z Kaługi? To chyba gdzieś pod Moskwą? To stąd twoje zajady?

paw_2

"Commandos: Za linią wroga" to ty? "Ta gra jest świetna i mega trudna" - tak uważasz? "I dlatego jestem dumny że przeszedłem prawie całą" - na tyle cię tylko stać gimbusie? Jak nie rozumiesz tematu to się nie wypowiadaj bo od tego pewnie masz zajady.

To także twoje wypociny: "Takie zakonnice mogłyby mnie skłonić do chodzenia do kościoła..."? Rozmawiałeś już o tym z twoimi komunistycznymi rodzicami na ten temat? Może pomimo swojej antykatolickiej zaciętości poszliby z tobą do kościoła?

3zabojad

Idz zlizac smietane z kleszych kolan zalosny gimbusie, a bycie antykatolem to postawa każdego przyzwoitego człowieka. Ale co ty możesz o tym wiedzieć katoprawicowy durniu :]

paw_2

Mamuśka komunistka ci to podyktowała? A może liberalny białoruski sowieta tatulo? Nie trzeba chłopczyno naśladować dorosłego. Wystarczy do tego dorosnąć.

3zabojad

Komunistom to twoja mama swiadczy wiadome uslugi co najwyzej pacanie

paw_2

To jednak komunistą jesteś? A może jeszcze kochający inaczej?

paw_2

Widzę, że zajady to takie komunistyczne powitanie lub wstęp do dysputy. Śmiałbym się z tobą, ale komuniści wymordowali 1,5 miliona Polaków tylko dlatego że byli Polakami. Zamierzacie powtórzyć swoje ludobójstwo na narodzie polskim? Po Twoich napuszonych i niegrzecznych wypowiedziach wnioskuję, że nie odczuwasz żadnej skruchy za ludobójstwo popełnione przez Twoich przodków ideowych na Polakach.

siklawa

Niestety jestes idiota, ten wyzej tez

paw_2

Kogo?

paw_2

Twierdzisz, że wszyscy tutaj to idioci? Ciekawe to co piszesz. A u lekarza ostatnio byłeś? Może to tylko czerwona depresja ale zbadać się powinieneś.

greta_83

Rowniez ciebie uwazam za idiotke, tak jak wszystkich ktorzy sadza ze niechec do kosciola czyni z czlowieka komuniste z automatu

paw_2

Czyli wszyscy którzy myślą inaczej niż Ty to idioci? Zdradź nam jeszcze kim Ty jesteś jeśli nie komunistą?

greta_83

Nie manipuluj, nigdzie nie napisalem ze wszyscy myslacy inaczej niz ja to idioci.

paw_2

A kto napisał: "Niestety jestes idiota, ten wyzej tez" i później: "Rowniez ciebie uwazam za idiotke, ..."? Więc kto tutaj nie jest idiotą? Wszyscy są jednak?

guru999guru

Uzasadnilem dlaczego was tak nazwalem przeciez

paw_2

Jesteś idiotą, jeśli jesteś przeciw kościołowi i katolikom.

Poszukaj na youtube "Nawrócony dywersant (całość) Jurij Bezmienow" - tam znajdziesz uzasadnienie.

guru999guru

Paradne.

paw_2

Mi także zaciekawił na YT "Nawrócony dywersant (całość) Jurij Bezmienow"

ocenił(a) serial na 10
siklawa

A ja jestem lewakiem. Zmasakruj mnie.. XDDDD

Bogdan4674

Już sam fakt, że jesteś lewakiem jest na tyle masakryczny, że nie ma sensu gnoić cię zupełnie. Przeciwnie. Pomodlę się za Ciebie.

siklawa

Ale narodowcy to też socjaliści, do tego chcący wprowadzić faszystowskie ograniczenie i tak już bardzo zawężonej wolności. :S

Roxley

Resortowy dzieciak sprzedaje tanią komunistyczną propagandę? Myślisz, że jeszcze ktoś słucha takich antypolskich rasistów?

"Po wojnie Oświęcim był obozem kierowanym przez NKWD. Później przez MBP. Do początku 1948 r. siedziało tam ponad 40 tysięcy ludzi. Wśród nich żołnierze AK oraz NSZ, których komuniści szczególnie nienawidzili."

Już wówczas przebieraliście naszych bohaterów narodowych w niemieckie mundury. No bo niby jak czerwoni faszyści mieli wytłumaczyć polskiemu społeczeństwu, że za drutami siedzą najlepsi polscy patrioci.

W latach 1939-41, pod sowiecką okupacją, sowieccy czerwoni faszyści wymordowali ponad milion Polaków za ich polskie pochodzenie. Teraz też będziecie mordować Polaków za pochodzenie?

trolbet

Hahaha, wiedziałam, że będę zaraz resortowym dzieckiem i sowieckim agentem. :)
Do tego jestem żydocyklistoszybkomularskimmasonem i reptilem, Ozjaszem Goldbergiem.

Chłopie, przestań trololować, bo im więcej piszesz, tym więcej normalnych osób Tobą gardzi.

Roxley

To dlaczego nienawidzisz Polaków? Twój dziadunio mordował Polaków po wojnie w Oświęcimiu?

trolbet

Odpowiem pytaniem na pytanie: dlaczego udajesz patriotę, a jesteś zwykłym debilem?

Roxley

Nie odpowiedziałeś na pytanie. Twój dziadunio mordował Polaków po wojnie w Oświęcimiu?

trolbet

Jesteś trollem, a z trollami będę rozmawiać tylko po trollersku. :)

Roxley

Dziwisz się, że postrzegany jesteś jako czerwony komunista? Przecież powielasz ich kłamstwa.

siklawa

Które kłamstwa?

Roxley

Ostatnio natknąłem się na internetowy serial na podstawie "Czasu Honoru" tworzony przez młodzież.
Co myślicie?
youtube / Cichociemni (Pilot, odc2, odc3)

Jak dla mnie spoko, że angażują się w coś takiego.

karko_131

Żeby zrobić coś takiego bez nakładów finansowych ... Dla mnie rewelacja.

Roxley

To ile ich było skoro masz problemy z ich lokalizacją?

sztetl

Ani jednego, żartownisiu. :)

ocenił(a) serial na 5
Roxley

To prawda, w dodatku mają takie same żołądki jak wszyscy inni i bardzo lubią kebaby u arabów w Warszawie. Uśmiałem się setnie jak przeczytałem w prasie, że na marszu niepodległości bardzo zarobiły arabskie knajpy

ocenił(a) serial na 8
siklawa

To na prawdę smutne, że politykę miesza się dzisiaj do historii. Jeszcze smutniejszy jest fakt, że coraz częściej zapomina się o różnicy między nacjonalizmem a patriotyzmem. Mógłbym się tutaj rozpisać na kilka paragrafów, zamiast tego jednak po prostu odpowiem na twoje pytania:

"Czy dzieci bohaterów serialu bronią nas dzisiaj przed sowietyzacją?" - Nie, ponieważ bohaterowie tego serialu są fikcyjni.

"Czy to działacze Ruchu Narodowego pałowani, więzieni i męczeni z gestapowską zaciekłością przez totalitarne państwo?" - Narodowcy, którzy robią burdy i palą samochody bronią nas przed sowietyzacją? Powiedz mi proszę, w jaki sposób? I kto nas dokładnie sowietyzuje, bo jakoś czerwonych flag na ulicach w Polsce nie widzę. Widzę za to, że kapitalizm, będący zaprzeczeniem komunizmu, cały czas się rozwija. No i to "męczeni z gestapowską zaciekłością przez totalitarne państwo"... Ktoś tu chyba nie wie, czym jest państwo totalitarne. Tym bardziej chyba nie wiesz, czym była gestapowska zaciekłość.

"Czy to oni tworzą Marsz Niepodległości? Czy przyłączymy się jako naród do nich na Marszu
Niepodległości, czy będziemy czekać, aż będzie za późno? " - Ja przyłączać się nie zamierzam i wydaje mi się, że naród raczej też na to nie pójdzie.

A teraz ja zadam parę pytań:
- Gdzie niby wyczytałeś, że narodowcy nas ocalili przed zamianą w republikę radziecką? Większej bzdury dawno nie słyszałem.
- W jaki sposób ci twoi narodowy nas bronią przed "europejskimi faszystami". I jak to działa, że faszyści nas sowietyzują? Jakoś tego nie łapię...