PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88741
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Czytałem wspomnienia cicho-ciemnych.To co wypocił Kwieciński z Rosą woła o pomstę do nieba. Gra aktorów na poziomie teatrzyku szkolnego. Wesołowski i cała reszta gra jakby to był serial komediowy w Polsacie.Za spieprzenie taaaaakiego tematu powinno się karać sądownie. Żołnierze cicho-ciemni pod względem wyszkolenia i działania przez obecnych generałów w TV Historia zostali porównani do GROMU, a tu co jakaś drużyna skautów z przyklejonymi do twarzy słodziutkimi uśmiechami. Zresztą to nie jest film wojenny tylko jakiś romans na tle okupacji, te ciągłe flirty, te maślane oczka, i ta sztuczność na ekranie !!
To poprostu skandal, a najgorszy w tym wszystkim jest fakt pozostania tego chamu w archiwach TV dla potomnych. Nie każdy naród ma taką historię jak my ale nie każdy może ją tak spieprzyć na ekranie. Jestem zdegustowany i ogromnie mi żal że ktoś coś robi dla popularności i tak jak by łaskę robił angażując aktorów z marszu lub po znajomości? używając do tego WIELKIEGO TEMATU. To naprawdę powinno być karane.

ocenił(a) serial na 1
Cycoslav

Zgadzam się z przedmówcą. Za to co reżyser do spółki ze scenarzystą zrobili z tematu CICHOCIEMNI, powinno się zdegradować ich do pracy w szalecie miejskim. Pamiętam jakie oburzenie w pewnym momencie było gdy ktoś wziął na serio KLOSSA, taką bajkę jak BOND. Tutaj niestety mamy do czynienia z ewidentnym KŁAMSTWEM. Reżyser i scenarzysta od dobranocek postanowili napisać następną a żeby się dowartościować obrali sobie cel CICHOCIEMNI. Już widzę ich następne filmy o WESTERPLATTE, o POWSTANIU WARSZAWSKIM w których w nieskazitelnych ubraniach żołnierze tańczą w okopach w rytmie oberka.

KŁAMSTWO. Podobnie miało się w przypadku ENIGMY, film nie polski (przeto moja wściekłość trafia w próżnię) w filmie tym jedyny występujący polak to zdrajca. A prawda jest taka, że gdyby nie Polacy: Różycki, Rejewski, Zygalski wojna trwała by przynajmniej 1-2 lat więcej (z tym zgadzają się wszyscy).

KWIECIŃSKI, ROSA, SOKÓŁ wstydzę się za was, powinno się wam odebrać obywatelstwo polskie.