PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88779
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Mą wypowiedź zacznę od tego, iż uważam ten serial za genialny i chyba najlepsza polską produkcję, jesli chodzi o takie "krótkie" seriale
Oglądając wszystkie odcinki, sezony raz jeszcze zauważyłem kilka takich niedociągnieć, bądź też 'ciekawostek'..., pierwsza z nich:
w początkowych sezonach kiedy wykonywano bezapelacyjnie wyroki na wszystkich zdrajcach, nawet takich 'małej rangi' , oszczędzono i totalnie pominięty sprawę Woźniaka..., kiedy wyszło, że w jego knajpie podsłuchiwano 'naszych'..., dziwna kwestia, bo powinien dostać kule w łeb a ominięto taka sytuacje.. i potem nagle juz w sezonach po wojnie, Woźniak jakby nigdy nic żyje i później pnie się w UB. Ta sama sprawa z Ryszkowskim.., miał być skazany na sąd podziemny i przemilczano sytuacje, a był największym kapusiem Gestapo- wyrok powinien być natychmiast. Kolejna sytuacja, która totalnie nie daje mi spokoju...., w sezonie pierwszym po wojnie był taki motyw, że Władek idzie do jakiegoś mieszkania i szuka kogoś..., ani nie wiadomo kogo, ani po co.., a nagle w tym domu go katują by później nieprzytomnego i zawiązanego wrzucić do kanałów..., co to za wątek w ogóle?? nie było powiedziane ani razu kto to był i dlaczego chcieli zabić Władka, jeszcze było kilka kwestii które mnie nurtują ale w tym momencie nie pamietam. pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
Kdmt

Kolejna kwestia, która mi się przypomniała... w sezonie pierwszym po wojnie, kiedy spotkali się przedstawiciele podziemia to Władek krytykował NSZ..., ktoś mi wytłumaczy dlaczego?

Kdmt

<Kolejna sytuacja, która totalnie nie daje mi spokoju...., w sezonie pierwszym po wojnie był taki motyw, że Władek idzie do jakiegoś mieszkania i szuka kogoś..., ani nie wiadomo kogo, ani po co.., a nagle w tym domu go katują by później nieprzytomnego i zawiązanego wrzucić do kanałów..., co to za wątek w ogóle???>

Chodziło o sprawdzenie "Bociana", rzekomego łącznika z uwięzionymi przywódcami PPP, który potem okazał się majorem Zwonariewem z NKWD (w tej roli Grzegorz Damięcki). W jednym z wcześniejszych odcinków powiedział Władkowi, że przed wojną mieszkał na Powiślu i ma tam ojca.

<w sezonie pierwszym po wojnie, kiedy spotkali się przedstawiciele podziemia to Władek krytykował NSZ..., ktoś mi wytłumaczy dlaczego?>

A krytykował? Z tego co pamiętam powiedział tylko, że woli działać sam.
Poza tym NSZ nawet dziś budzą kontrowersje być może również twórcy chcieli jakoś zaznaczyć, że polskie podziemie niepodległościowe nie było jednolite i nie koniecznie zgadzało się we wszystkim.