Trzeba przyznać że genialny poruszający serial, dopracowany w szczegółach, ze świetną obsadą,
aktorzy na swoich miejscach zwłaszcza aktor wcielający się w rolę "Zwonariewa" Rosjanin z
nutką szaleństwa w oczach. Lekki niedosyt mam jedynie z powodu braku Powstania
Warszawskiego, jestem pewny że było by to najlepsze zekranizowanie tej najważniejszej akcji
przeciw okupantowi niemieckiemu. 10/10 pobudza patriotyzm...
Podobnież mają zrobić serię o powstaniu, ale moim zdaniem lepiej zrobić film kinowy z akcja, bronią, przekleństwami i seksem.
Co by nie przeszło, puścić o 23 i od 18 lat i jazda, Celina & Michał, albo Celina & Wandzia hehe.
A całość wyreżyseruje Władysław Pasikowski z Axelem Braunem. Tytuł:This aint czas honoru:-)
Ten duet zagwarantuje wysoki poziom zarówno scen akcji jak i dialogów i scen miłosnych:).
jesteś psychiczny haha ... xD.
Każdy ma swój gust ale osobiście wole to w takim raczej spokojniejszym klimacie ; ) .
Czemu od razu psychiczny? Mam wyobraźnie i jestem kreatywny:) nie zamykam się w wąskich ramach wojennych. Może wam, tradycyjnym prawicowcom taki obraz polskiego serialu przeszkadzałby, ale za granicą takie robią.
wiem ,że robią wiem ;). Ok każdy woli co innego nie mam nic do tego :PP. Ale ja jednak wolę tak jak jest :) .
oj pobudza patriotyzm pobudza.
Co do powstania to spokojnie, będzie. Podobno niedługo mają zacząc kręcić. Już pare aktorów mówiło o tym w wywiadach ,że ma być kolejny sezon o powstaniu. Między innymi Więdłocha i Pawlicki mówili .
Wszystko fajnie, jakby pokazali powstanie po 4 serii a nie teraz po 6.... I jakoś nie mogę sobie wyobrazić całej serii o powstaniu. W każdej transzy jest jakaś fabuła, a tu nagle 13 odcinków po 40 min o ciągłej walce powstańców? Lepiej żeby dali sobie spokój bo to już wygląda jak ciągnięcie serialu na siłę.
wg mnie wygląda to jak Ddopracowanie niedociągniętych wątków co bardzo cieszy większość fanów serialu :).
Ja tam się cieszę. Dowiemy się (miejmy nadzieje) między innymi jak Lena wydostała się z Pawiaka itd.
lepiej jakby scenarzysci sie wypowiedzieli albo producent, a nie byly aktor serialu. Swoja droga za rok pewnie bedzie premiera Miasta44, wiec nie widze potrzeby pokazywania powstania w kolejnej produkcji.
No i co z tego że będzie premiera Miasta44 ? Tzn bardzo fajnie ,że będzie ale to znaczy od razu ,że mają zaprzestać robić seriale/filmy o tym ?
A co do tego aby scenarzyści/producenci się wypowiedzieli to oni również o tym mówili, między innymi Ewa Wencel w audycji radiowej dwójki.
Mam pytanie czy sceny z czolowki II sezonu tzn sceny, w ktorych Bronek wozil Wande na rowerze itp byly to wspomnienia Wandy, gdy byla w getcie? W ktorym odcinku byly te wlasnie wspomniane sceny?
Wanda nie była w getcie, tylko na pawiaku. Tak, to były jej wspomnienia, ewentualnie Bronka.