Jak można było to zrobic, przecież Maja chciła grać, tylko te chamy z produkcji w ogóle nie chcieli z nią rozmawiać i spróbować dograć terminy zdjęć, bo była w ciaży, wiadomo, kobiety majagorzej.
A Rożdżka była FENOMENALNA w oficerze, wtedy (rok skończenia AT) o niej nei słyszałam, ujęła mnie jej świeżość, nietypowa uroda, wczucie sięw rolę, w ogóle postać i sposób jej kreowania.
A niestety WSZYSTKO, co zrobiła poza tymi 13 odcinkami to jakaś porażka zaczynając od Wiedźm, na Lejdis (jej rola sztuczna, sepleniąca) kończąc. Nie wiem, to jedyna aktyorka, ż która tak mam. NIe lubię jej, ale w Oficerze genialna, piękan i ten PRZESZYWAJĄCY krzyk, jaki z siebie wydała, majć na ręku dziecko, na wieść o śmierci ukochanego Rysia..wtedy pomyślałam;co za aktorka..no có, zmarnowała się, jeszcze ukradła rolę Mai..bez urazy, ale tak się nei robi, nie można w połowie filmu zmienić aktorki - no chyba, że jak zrobili depp, law i ktośtam w Parasnusaa zaz Ladgera, ale on..hmm, UMARŁ, czego nie można (na szczęście) powiedzieć o Mai...
Mi jest dziwnie oglądać ten serial bo przyzwyczaiłam się do Mai, ale z drugiej strony wydaje mi się że Maja nie pasowała wizualnie do Maćka, była między nimi spora różnica wieku i wyglądało to troszkę... dziwnie (z całym szacunkiem dla pani Mai), choć Różczka wygląda (moim zdaniem) na trochę starszą niż wskazuje na to metryka to z Zakościelnym są przynajmniej w podobnym wieku (chyba rok czy dwa lata różnicy)
Pozdrawiam;)
dzięki, ja również ;), Tylko, jeżeli wiekowo nie pasują, to chyba OCZYWISTE, że powinni wywalić Zaklasztornego!! On od początku był jedynym wadliwym elementem układanki serialu i strasznie współczułam Mai, że musiała grać wielką miłość do neigo, ale kolejny raz udowodniła, jaka jest profesjonalistką ,producenci zacowali sie strasznie. Oglądałam dla scenariusza, zdjęc, Pawlickiego Wieczorkowskiego i Mai, a teraz...
Telewizja zamówiła serial na jesień i zapewne nie chciała czekać miej pretensje do ludzi odpowiedzialnych z produkcje ze strony TVP za ich niec ierpliwość.
Co do Różdzki w ''trylogii'' to akurat ta scena z końca 12 odcinka mojego ulubionego serialu, wyszła jej moim zdaniem najgorzej w całej serii....
No ale to nie to forum:D
Ja oglądam nadal bo bardzo lubię tan serial, choć wielu ludzi nie ma na niego słów.
Wg mnie Zakościelny wcale nie jest najsłabszym elementem. Racja, aktorem wybitnym nie jest ale uważam że gra przyzwoicie (nie jestem jakąś napaloną fanką czy coś)
W filmie drażni mnie Wesołowski. Nie pasuje to serialu i to jego powinni wywalić.
Od pewnego czasu nie daje mi spać pytanie: co z Edwardem - Kolejarzem, jego żoną Wisią (?) i córką Wisi, Kazią? Bo Bronek już u nich nie mieszka i chyba ich wątek został zakończony. A szkoda bo miałam nadzieję na to że Edward dowie się o Wisi i Bronku co doprowadzi do emocjonującej sceny gdzie Bronek i Edward się leją;)Hehe;)
Pozdrawiam:*