Właśnie jestem po ostatnim odcinku pod tytułem ,,Władek"(Odcinek można obejrzeć na stronie itvp.pl) i powiem, że mimo nadmiernego napięcia i akcji to pozostał pewien niesmak. Serial zakończył się po prostu kiepsko. Wątek, który mógłby być pobocznym zakończył serię. Tak nie powinno być! Moim zdaniem akcja serialu powinna zakończyć się np na powstaniu warszawskim lub końcu wojny.
A jakie są wasze odczucia?
Do moderatorów: Mam nadzieję, że tym razem mój temat nie zostanie skasowany.
zobacze ten odcinek za tydzien ale powiem ci czemu nie skonczyli np powstaniem. Bo powstanie to 44 rok, potem juz byli tylko rosjanie, a oni chcą ten serial dalej ciągnąć. Stwierdzili, że skoro serial może konkurować z tańcem z gwiazdami i skazanym na śmierć w innych programach, to zarobią na nim więcej, tym sposobem zaczną kręcić srugą serię. moze ona skonczy sie powstaniem warszawskim.
Byłem pewnien, że to seria krótka i będzie liczyła 13 odcinków bez kontynuacji.Dlatego też myślałem, aby akcja serialu miała miejsce przez całą wojnę a nie tylko 1941(o ile dobrze pamiętam)
Ludzie, ludzie, opanujcie się!
Uwielbiam ten serial, ale nie chcę żeby powstała druga seria.
Przecież w czasie, gdy kręcono pierwsze odcinki reżyser, graficy komputerowi i ekipa mówili, że nie będzie kolejnych serii, gdyż nie mają możliwości odtworzenia komputerowo spalonych/zniszczonych budynków warszawskich. Przy produkcji tej serii nie planowano kolejnych odcinków.
Poza tym pamiętajmy, że niedługo ma być powstanie w gettcie, powstanie warszawskie itd. Ekipa nie podoła temu zadaniu.
A Karol popełni samobójstwo. Takie mam odczucia po ostatnim odcinku.
Co prawda cała historia jeszcze się nie skończyła. Gdyby nie powstała druga seria, moglibyśmy sami dopisać sobie dalsze losy bohaterów Czasu Honoru.
Na końcu były napisy z aktorami i ludzmi zajmującymi się kręceniem filmu... Poczytaj sobie w necie opisy, napewno znajdziesz mase. A do niedzieli cisza, niektorzy chcieliby obejrzec odcinek nie wiedząc co w nim będzie. Ja oglądałem 13 odcinek (dziś) i w sumie przewidywalny byl...
pierwsza seria nie moglaby sie skonczyc na powstaniu warszawskim bo to ponad 3 letni przeskok czasowy, skoro akcja filmu rozpoczela sie w lutym 1941 roku.a co do zakonczenia , zgadzam sie pozostal duzy niesmak, wiele niezakonczonych watkow(ucieczka wandy z matka, los sajkowskich w getcie?) niewyjasnionych sytuacji( co dalej??? co z majorem?? co z wladkiem?? kto pierwszy zlikwiduje karola??) niedopowiedzen na ktore poki co sam widz musi sobie odpowiedziec. nie wyobrazam sobie by zakonczyc serial w taki sposob bez planow na realizacje 2 czesci.
Serial generalnie marniutki.
Nuuuudny straszliwie.
Naprawdę wierzyłem w twórców do ostatniego momentu. Miałem nadzieję, że coś się ruszy, jakaś akcja się rozwinie.. Niestety, zawiodłem się.
Mam nadzieję, że jeżeli twórcy pokuszą się o kontynuację tego serialu (walczę ze sobą, aby nie nazwać tego gniotem), to pójdą po rozum do głowy i zrobią w końcu coś, co będzie nastawione bardziej na marketing. Czyli po prostu się sprzeda.
Pozdrawiam!
a to dlaczego nie można ujawniać szczegółów ostatniego odcinka? po samym tytule wątku należałoby się spodziewać spoilerów.
zasadniczo uważam, że serial jest nastawiony na marketing od początku. a plany co do drugiej serii są od dawna (chyba mają zacząć kręcić w marcu). też uważam to zakończenie za przewidywalne, takie na siłe tragiczne i patetyczne, zeby wszystkie oglądające 'czas honoru' nastolatki mogły uronić łezke.
jak kręcili serial to przeciez nie wiedzieli, czy będzie miał dużą oglądalność, wobec tego ostatni odcinek powinien zakończyć główny wątek, jednak pozostawić możliwość kontynuacji i dokładnie tak to wygląda.
też zasadniczo uważam serial za słabiutki, takie romansidło na tle niby-historycznym, oglądam go tylko ze względu na aktora grającego antka:P no ale czego sie było spodziewać, jak nie kolejnej próbki polskiej 'kinematografii'? jak chcecie dobry serial wojenny, to obejrzyjcie sobie 'kolumbów'
Propo Kolumbów właśnie..
Nigdzie nie mogę tego dostać.
Wszędzie pełno jest Hansów Klossów, Psów Pancernych i Czołgu, a Kolumnbów znaleźć niestety nie mogę.
:|
Aha, dobry, wojenny serial, to też Kompania Braci. Produkcja USA - jednak przyznam, nie widziałem jeszcze niczego lepszego.
Wracając jednak jeszcze do Czasu Honoru: jedyny plus dla twórców za to, że nie zrobili z tego komedii romantycznej. To by dopiero była tragedia!
Chociaż wątek Wandy i jej bezgranicznej głupoty, doprowadzał mnie czasami do śmiechu. Pod warunkiem, że akurat nie płakałem. :|
Kolumbów znajdziesz gdzie chcesz a chcesz kupić czy po prostu ściagnąć
jak kupic to tego wszedzie pelno chocby tu
http://www.allegro.pl/item491046348_kolumbowie_serial_tv_2dvd_hit_cenowy.html
sciagnac na necie bez problemu mozna tez
Skąd wiesz, że mają zacząć kręcić w marcu?? Skąd wogóle znacie te doniesienia, że będzie druga seria? czy to pewne??
jeśli chodzi o kolumbów to spróbuj w bibliotece - jeżeli tylko ma coś w stylu działu multimedialnego, to na pewno będzie.
a kręcenie 2 serii... nie pamietam, zdaje sie, ze mowila mi dziewczynaa, ktora byla tam statystką:)
mnie sie podobało. choc na koncu poleciały mi łzy,powmimo tego,ze wiem,ze to reżyserowane. taka juz wrażliwa jestem:) i strasznie przeżywam,lubie takie filmy. i cieszę się ,ze bedzie 2 seria. a to że pisza,ze ma słabą ogladalnosc to bujda .z tego co wiem, masa ludzi sciaga go z torrentów czy na itvp. ja nigdy nie mialam mozliwosci obejrzec go w tv, wolalaam spedzic inaczej niedzielny wieczór.
taa... ostatni odcinek w całości był wyjątowy, a koniec to już wogóle najlepszy... a co do porzednich wypowiedzi to pewnie jakby dali do serialu snajperów z XXI wieku to serial by się spodobał, co?! xD