PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=470293}

Czas honoru

2008 - 2014
8,0 89 tys. ocen
8,0 10 1 88791
7,5 11 krytyków
Czas honoru
powrót do forum serialu Czas honoru

Bo kłamliwy gniot "Nasze matki nasze ojce" ponoć kupiło 80 telewizji... Swojego czasu w Szwecji bardzo popularny był Hans Kloss (hyhy), to może teraz warto zadbać o promocje serialu na świecie. Tylko podejrzewam, że publika zagraniczna potraktuje to jako jedną wielka bujdę...

ocenił(a) serial na 8
kool83

No właśnie, aż żal serce ściska na myśl, że taki świetny serial nie obejrzą obcokrajowcy. Naprawdę, jest się czym pochwalić! A TVP w ramach tej umowy z niemiecką telewizją mogłoby próbować im sprzedać CzH.

Geisler

Niestety to nam sprzedaje się wszystko, co leci. Nasza tv, podobnie jak filmy za granicą nie istnieją. Nowością może być Scorsese i jego festiwal filmów polskich w USA, ale tak ogólnie to bieda.

ocenił(a) serial na 9
DagnaMara

E tam TVP2 sprzedalo kiedyś M jak Miłość, do rosji bodajże i jeszcze gdzieś. Eksportujemy w świat to co najlepsze bleeeh :P Tak poważnie to "Glina" z Radziwiłłowiczem mogłaby odnieść sukces. zwłaszcza jakby to wysłali do krajów nordyckich, bo to trochę taki klimat.

beenewbeniu

Z takim eksportem jak "M jak miłość" daleko nie zajedziemy. Nam Niemcy mogą wcisnąć "Jeńca" do tv sześć razy do roku, czy "nasze matki, nasi ojcowie", ale już niczego mówiącego o naszej historii, której na zachodzie pewnie nikt nie zna, już u siebie nie pokażą.

ocenił(a) serial na 9
DagnaMara

I teraz pytanie, czy to nieudolność polskich twórców czy nieudolność telewizji? Z jednej strony TVP wyłamało się kiedyś z projektu ARTE, który wymieniał między Francją i Niemcami ambitnym kinem itp. TVP od już wielu lat zeszła na psy. Dawniej jeszcze robili porządne seriale jak Glina, czy Ekstradycja. Ostatnio to tylko Czas Honoru. Cisna tylko jakieś głupawe seriale typu Barwy Szczęścia czy Blondynka które robią ludziom wodę z mózgu. Widze to po swoich rodzicach :P
Kiedy wymyślimy naszą własną produkcję na miarę Dr. House, albo Dextera, albo chociażby How i Met Your Mother? chyba nigdy.

beenewbeniu

Nie oglądam polskich seriali, więc w sumie nie wiem jak to z nimi do końca jest. Wiem, że moja babcia, 81-letnia kobiecina, ogląda te wszystkie szmatławce nie mające końca. Mogę ją tylko pochwalić za to, że jest na bieżąco z Czasem Honoru. Moja mama ogląda lekarzy, ale ja widziałam gdzieś tam mimochodem fragmenty może dwóch odcinków i szału raczej nie robi. HIMYM i Dextera nie lubię, ale jakby się znalazł godny polski House, to byłabym zachwycona. A nie, że tylko durne Pierwsze miłości czy inne pierdy idą za granicę.

ocenił(a) serial na 8
DagnaMara

"Bohaterowie wojenni” na HISTORY (premiera: niedziela, 9 lutego o 21:00) przenoszą widzów w czasie do Polski lat II wojny światowej, kiedy to Polacy z najróżniejszych środowisk, od sławnych żołnierzy po gospodynie domowe, zmuszeni byli przeistoczyć się w bojowników o wolność, szpiegów i łamaczy szyfrów, toczących z nazistami walkę na śmierć i życie. Lata przemilczeń, komunistycznej cenzury i propagandy sprawiły, że dopiero teraz szersza publiczność poznaje wiele takich niesamowitych historii nieprawdopodobnego heroizmu i poświęcenia. Serial zostanie pokazany na ponad 40 rynkach na świecie m.in. w Wielkiej Brytanii, Australii, Niemczech czy Skandynawii.

Co do CzH to widziałam kiedyś na amazon z angielskimi napisami, a na youtube jest zwiastun z napisami , brak odpowiedniej reklamy, bo może by małe zainteresowanie się zrobiło

kool83

A co tam było kłamliwego?

ocenił(a) serial na 9
Gasza1910

systko

kool83

http://shows.stv.tv/talk-tv/276418-czas-honoru-world-war-ii-drama-shown-on-stv-g lasgow-from-june-2/

ihatemondays

No , no. O ile dobrze wszystko rozumiałam to chwalą nasz serial ;)

Verona_

Na to wygląda ;)
Telewizja Polska podpisała kontrakt z niemiecką telewizją na wymianę programów. Polska strona powinna zaproponować ten serial :)