Mam pytanie, czy ślub Wandy i Bronka był pokazany tylko we wspomnieniach Wandy, gdy była w getcie? Bo akurat nie oglądałam całego II sezonu i strasznie mnie to ciekawi. Proszę o szybką odpowiedź.
Kończę oglądać sezon V i jakoś sobie nie przypominam, żeby Bronek i Wanda w ogóle brali ślub. W IV sezonie Wanda i Bronek mieszkają razem, ale wtedy na pewno nie są jeszcze małżeństwem - mówi to Samusionek, która wysłała Wandę na roboty do Rzeszy. Może po tym jak Bronek odbił Wandę wzięli ślub, ale na pewno nie było to pokazane, a przynajmniej tak mi się zdaje.
Tak, wiem, chyba zle sie wyrazilam. Chodzi mi o te sceny, ktore sa pokazane w czolowce tzn. gdy bronek wozil Wande na rowerze, gdy razem chodzili on w garniturze, a ona w bialej sukience.
To są sceny sprzed wojny, chyba nigdy nie pokazali ich w samym serialu, no chyba że w Bronkowo - Wandowych retrospekcjach, ale przy nich z reguły wyłączam się mentalnie ;-) Bronek i Wanda nigdy nie wzięli ślubu. Natomiast ona nigdy nie była w getcie, tylko na Pawiaku. W getcie żyła Lena, żona Janka.
Aha, dzieki. A jesli chodzi o te retrospekcje, to w ktorym one odcinku mogly sie pojawic?