Lubie filmy wojenne ale to troche wygląda jak złotopolscy-oglądał ktoś to i podobało mu się?Pytam takich co lubią "normalne" filmy nie m jak miłość itp padaczki dla starców
Ciężko stwierdzić jednoznacznie. Niby całkiem sympatycznie się ogląda, fajne akcje itp., ale ilość niedorzeczności z sezonu na sezon jest coraz większa. Generalnie można obejrzeć, ale trzeba potraktować ten serial z przymrużeniem oka, bo momentami bywa niestety idiotyczny.
Nie trawię większości polskich produkcji,zwłaszcza serialowych,a i pełnometrażowe,którymi raczy nas telewizja,to zazwyczaj jak durne,romantyczne gnioty. Jeśli już,to cenię ambitne,polskie produkcje.Sceptycznie byłam nastawiona do "Czasu honoru".Byłam pewna,że to gniot w stylu nieudolnego "Katynia" czy "Bitwy Warszawskiej",ale naprawdę jestem pozytywnie zaskoczona,że kończąc jeden odcinek,od razu mam ochotę włączyć drugi.Bardzo lubię wszelką tematykę wojenną,począwszy od amerykańskiej wojny secesyjnej.Czytam sporo literatury "obozowej" i okupacyjnej,oglądałam już wiele filmów na temat wojny,holocaustu i choć ten serial niekiedy może się wydawać,że odbiega od realizmu,to jest dobrze zrobiony,fajny scenariusz,wartka akcja,dobrzy aktorzy.Niektórzy powiedzą,że to taka sensacja z historycznym tłem i ok. Serial opowiada o naszych polskich "Cichociemnych",akcja toczy się wokół ich walki z okupantem w Warszawie.Nie uważam,żeby to było wojenne M jak miłość czy inni Złotopolscy.Obejrzyj i przekonaj się sama/sam.
oki muszę obejrzeć.Skończyłem właśnie oglądać Strzelby Sharpe'a(napoleońskia wojna co prawda )i nie mam za bardzo przy czym zasiąść na dłużej.A wole klimaty II WŚ niż innych wojen a za dużo takich seriali nie ma