nierówny.
Świetne odcinki przeplatane bardzo słabymi, bo jak porównać odcinek o polowaniu czy odwiedzinach rodziny, odcinek o wizycie-rewizycie i Budapeszcie z tymi chociażby o Florze czy zakupie działki.
Najgorszy wg. mnie odcinek to ten, w którym Karwowski szpieguje żonę kolegi w czasie trwania ich sprawy rozwodowej. Absolutnie nudny i nieśmieszny. Pierwszy odcinek też jest słaby: te wizje byłych znajomych Karwowskiego mało przekonujące. Także motyw kobiety pracującej robi się z czasem irytujący. Wg. mnie lepiej by było, gdyby ją wrzucali do co trzeciego odcinka.
No i jeszcze odcinek, w którym Karwowski jest na ćwiczeniach rezerwy (temat jest mi bliski) - w 100% głupawy.
No tak, ale gdyby nie było jej w każdym odcinku to nie mogłoby być genialnej ( według mnie ) sceny, w której to po wyjeździe rodziny Madzi ktoś dzwoni do drzwi i Madzia mówi: "Pewnie to kobieta pracująca, nie otwieraj." "Nie, już była." - odpowiada Stefan. ;)
Uwazam ze wszystkie odcinki trzymaja swietny poziom , aczkolwiek jak bym mial wybrac ten najmniej swietny to chyba wlasnie odcinek 11 w ktorym Stefan szpieguje zone kolegi , ale jesli chodzi o Wlosy Flory to uwazam ten odcinek za genialny , na pewno pierwsz trojka the best , o podium walczylyby jeszce ,,- Judym czyli czyn spoleczny , Sprawa Malkiewicza czyli kamikadze , Koziol ofiarny czyli rotacja , W obronie wlasnej czyli polowanie , Gdzie bylas czyli Szekspir , Kosztowny drobiazg czyli rewizyta , i moze jeszcze Wpadnij kiedy zechcesz czyli bodzce stepione ,... odcinek pierwszy faktycznie troche nierowny ale tez trzeba przyznac ze niezle odjechany , a postac Piotrka Wlodkowskiego to MISTRZOSTWO , ......Cwana bestia czyli krysztal tez swietne ale jak mysle o tym odcinku , to wszystko przeslania mi swietna scena jak Stefan chce kupic krysztal w sklepie , ......kurcze im dluzej mysle to naprawde kazdy odcinek jest niesamowity , chyba jednak nie potrafilbym wybrac tych naj...pozdrawiam
"Ja Polak...ja chcieć kupic kryształ"."Nic dodac nic ująć hehehehhehe;)Jako całośc serial to mistrzostwo.Dwa odcinki słabe-pierwszy i jedenasty,reszta to majstersztyk pod kazdym wzgledem.Pozdrawiam.