Według nieoficjalnych info ze strony Wiki True Blood, związek Sookie i Billa będzie ponadczasowy i obecny poprzez wszystkie sezony.
Dla tych którzy czytali książki wiadomo, że nie jest tak różowo w kolejnych tomach. To będzie taka drobna "Wielka" różnica między serialem a książkami:)
Trudno powiedzieć teraz czy faktycznie będzie aż tak wielka różnica przecież reżyser ma chyba świadmość że przy pewnej ilości zmian przestanie to już być True Blood.
Może będą się rozchodzić i zchodzić przez cały czas, a tak na prawde nie wiadomo jak się cała historia skończy bo ostatnia część jeszcze nie wyszła, ja osobiści mam nadzieje, że się rozejdą bo nie przepadam za Bilem zwłaszcz po tym jak ją zdradził ze swoją byłą, już bym wolała żeby z Erikiem została.
Chociaz ksiazek nie czytalam, wiem o czym sa (mam kiepski angielski a po polsku ich jeszcze nie ma, prawda?), i tez wolala bym aby Sookie byla z Erikiem.
SPOILER!
W najnowszych czesciach wychodzi na jaw ze Sookie ma dziadka ktory jest wrozka 0.o Troche mnie to zdziwilo, bo pomimo wampirow, wilkolakow, menad itp, wrozki to juz totalny odchyl w strone bajek :) Pomimo tego podoba mi sie taka opcja, ciekawe jak skonczy sie cala historia.
Team Eric!!! XD
Fakt, pojawiają się wróżki w dalszych częściach.
Uwaga: Sookie ma w sobie krew wróżek - ale Jason już nie:)
To wychodzi na jaw w późniejszych częściach książki w 6 albo 7. Natomiast grand-grandfather pojawia się w 8 części cyklu.
Wychodzi na jaw jeszcze kilka ciekawych faktów (pojawia się pewien Tygrys), zwłaszcza związanych z Billem (też go nie lubię).
Trzeci sezon serialu zapowiada się ciekawie, bo i trzeci tom książki obfituje w barwne sytuacje i nowych bohaterów. Już się nie mogę doczekać.
Całym sercem jestem za Erykiem! I myślę, że w końcu będzie ok.
ja bym tam była zachwycona gdyby Sooke została z Billem, bo pasują do siebie, a Erik jest dla niej za dobry :P
Ja cały czas mam nadzieję na pojawienie się postać wampira Buby, bo w porównaniu do ksiązke wciąż mam wrażenie że mi jej brakuje.
Bubby i jego "panienki Sookie" też mi brakuje. :) Chociaż z drugiej strony serial zrobiłyby się mocno komediowy.
a ja wole Sookie z Ericiem ;D zwlaszcza jak sie okazuje jaki Bill jest nie fajny w 6 czesci ;D
Nie straszcie mnie, że Sookie nie ma się związać z Erikiem, to główny powód, dla którego oglądam ten serial i czekam cierpliwie do czerwca :p !
dokladnie ;D dla mnie to tez glowny powod ;D bo troche dziwnie jakby tak zmienili ze Sookie zawsze bedzie z Bill'em xD bo ogolnie to w tych ksiakach chodzi o zwiazek Sookie-Eric ;D bo jak sama Harris przyznala, ona Bill'a nie lubi i chciala go nawet zabic w 9 czesci - niestety tak sie nie stalo ;(;P
a tak wogole to Jason rowniez ma w sobie krew wrozki ;P i to z tego powodu tak przyciaga kobiety ;D