Czy warto zacząć oglądać ten serial? i co jest w nim takiego że można zacząć go oglądać? i czy jest lepszy od Pamiętników Wampirów czy gorszy
Moim zdaniem oglądać warto, odsyłam to poniższych wątków, gdyż poniekąd odpowiadają lub próbują odpowiedziec na twoje pytania:
http://www.filmweb.pl/serial/Czysta+krew-2008-399264/discussion/dlaczego+warto+o gl%C4%85da%C4%87,1649033
http://www.filmweb.pl/serial/Czysta+krew-2008-399264/discussion/Leszpcze+%27%27P ami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w%27%27+czy+%27%27Czysta+krew%27%27,1557013
http://www.filmweb.pl/serial/Czysta+krew-2008-399264/discussion/Ogladac+czy+nie, 1645183
szymas93, czytając między wierszami mam wrażenie, iż koleżanka woska_87 chciała chyba powiedzieć "inny" niż vampire diaries.
Inny;)
Znacznie bardziej hardkorowy, ostrzejszy, brutalnjeiszy w swej wymowie, krwawszy...o tak dokładnie.
Bardziej popieprzony i konkretny.
Tam gdzie VD się zatrzyma - tam TB pójdzie dalej;)
Co oczywiście wynika z wiekowej grupy docelowej VD 14+, a TB 18+...
Chociaż tak po prawdzie to ten wyznacznik uważam można sobie wsadzić;) bo zbyt często się nim szafuje przy ocenie...
dokladnie o to mi chodzilo! dużo krwi i dużo seksu:) najpierw obejrzalam true blood, ale czekajac na 4 serie zapełniłam sobie czas pamiętnikami wampirów...na początku byłam znudzona,ale polubilam (bardzo) ten serial. jednak u mnie tb wygrywa!
Ja tam twierdzę że oba są zajebiste;)
Inne od siebie, ale to nic nie szkodzi...
Kocham oba;)
Obejrzałam 3 odcinki i nie mam zamiaru oglądac więcej, póki co. Pamiętniki wampirów 100 razy lepsze, nie ma w ogóle porównania.
Jezu;)
I Ty Brutusie?
XD
Aczkolwiek przyznam się, że mnie TB dopiero chwyciło po 5 odcinku...
Ale jak już wkręciło, to na maksa;)
A TVD chyba juź po 2XD
Bo pilot był tragiczny...
Mnie po 4.
LUDZIE!
Ten serial jest świetny. Pierwsze dwa odcinki były mega do dupy, ale później... :)
Przede wszystkim dużo akcji, krwi, więcej seksu niż w TVD... ale według mnie nie brakuje też wzruszeń, czy pięknych scen.
Odcinek 1 i 2 męczyłam chyba z miesiąc xD Po trzecim nie mogę się oprzeć, by nie oglądać dalej. Od wczoraj w nocy do teraz obejrzałam już prawie cały pierwszy sezon : DDDD
POLECAM. Naprawdę :)
I myślę, że nie ma co porównywać z TVD. To dwa różne seriale, jednak oba mają coś w sobie.
Przebrnijcie przez te pierwsze sceny, a nie pożałujecie - przynajmniej ja nie żałuję.
A widzisz, i sama powiedz - czy te wszystkie pojazdy na forum VD dotyczące TB nie są wyolbrzymione?
Tak samo jak zresztą pojazdy VD tutaj, hehe.
Haha, pierwsze odcinki Pamiętników były żałosne, dobrze, że obejrzałam w telewizji 3 i dopiero później "Pilot", bo bym chyba padła.
Coś chyba nie lubię początków seriali (albo nie umieją ich robić...) : p
taaak... nie ma co tu porównywać, oba są super, ale każdy inny, różnią się ; ) i oba kocham, chociaż Pamiętniki bardziej ; p
ale TB nie mogę się już doczekać ! To już niedługoo! ; )
a co to TB... nie dziwie się, że alien_2 się 3 pierwsze odc nie spodobały... mnie wciągnęło gdzieś pod koniec 1 sezonu tak na amen ; p
1 odc mnie zachęcił, potem byłam trochę zażenowana, że tak dużo seksu i w ogóle, alee i tak oglądałam dalej i mnie wciągnęło ; )
a Pamiętniki to od 2 odc mnie wciągnęły ; p
TB jest dla ludzi którzy oczekują czegoś więcej -tzn w VD (sama oglądałam) jest wszystko grzeczne i dziewicze , milo się ogląda do pooglądania a TB ryje czasami mózg są zwroty akcji no i przekaz jest inny i inne motywy i czasami bezpośrednie, ale o to w tym chodzi : ) serial super i reżyseria pierwsza klasa
"TB jest dla ludzi którzy oczekują czegoś więcej"
Chciałaś powiedzieć dla ludzi którzy oczekują więcej ostrych scen, bardziej szalone akcje, wszystko jest bardziej hardkorowe i agresywne.
Sama czołówka nieżle wymiata, np. ten zżerany przez robale lisek, podtapiana babka w bajorze czy inne fajniusie motywyXD
"w VD jest wszystko grzeczne i dziewicze"
Ty sobie weź nie kpij...;) - to się tylko tak wydaje...Oglądałaś a tak jakby nie do końca.
Oczywiście, masz rację, - TB jest dużo bardziej bezpośrednie, ale VD też nie jest bajeczką na dobranoc do nędzy;)
Zwłaszcza mam na myśli późniejsze odcinki, bo sam początek rzeczywiście średnio zachęcający, czy wręcz odstręczającyXD
Ale bez przesady.
Hej, hej... zapomniałyście - plusem TB jest duża ilość cycków :D
Gustuję w chłopcach, mam dopiero 15 lat i ogólnie nie czuję się pustą lalą... Ale kurcze... zazdroszczę facetom, że mogą bezkarnie zachwycać się kobiecym biustem. CYCKI RZĄDZĄ : ))
TB jest hm... po prostu pełne intrygi i czegoś... dziwnego, mrocznego, ale pociągającego.
TVD - nie uważam, by było tak do końca słodkie, ale trzeba przyznać, że jest o wiele bardziej przewidywalne :)
Ja też trochę, ale przecież im więcej obejrzę, tym łatwiej będzie mi poukładać całość, bo poznam tego smoka :D
Poza tym - gdyby wszystko było oczywiste, nie byłoby magii!
Ja właśnie zaczęłam oglądac jestem przy 3 odcinku ... ... mam nadzieję ,że do 5 wytrzymam i również mi się spodoba.Jak narazie to nic mnie nie ujęło (narazie)
Jestem wielka fanka serialu The Vampire Diaries. Niestety niedawno zakonczyl sie drugi sezon tego serialu. Postanowilam, ze zaczne ogladac inny serial, aby zabic czas do trzeciego sezonu TVD. Wybralam Czysta krew z ciekawosci, poniewaz maja podobna tematyke. Kilka pierwszysch odcinkow nie zrobilo na mnie wrazenia, ale w koncu serial mnie wciagnal. Musze przyznac, ze jest poprostu rewelacyjny. Rewelacyjna obsada, zabawne teksty, duzo seksu i przemocy. Narescie cos dla doroslego widza tekiego jak ja. Napewno dalej bede ogladac TVD, ale musze przyznac True Blood jest teraz moim uubionym serialem. Nie moge sie juz doczekac czwartego se
zonu.
Do obejrzenia TB zbierałam się na prawdę dłuuugo... Rok? Albo i dłużej. Poważnie mówię. Za pierwszym razem obejrzałam początek pierwszego odcinka i sobie odpuściłam. VD obejrzałam już całe, zresztą jak jest emisja to oglądam na bierząco i normalnie uwielbiam go. A dzisiaj byłam tak zdesperowana, bo nie miałam co oglądać, więc włączyłam sobie TB i tak jak już było wcześniej powiedzine - pierwsze odcinki to koszmar, zastanawiałam się czy dam radę to oglądać. Mnie najbardziej irytowało to, że główna bohateraka zachowywała się jakby była niedorozwinięta. Dzisiaj obejrzałam 6 odcinków i rzeczywiście jest lepiej, jutro ciąg dalszy, ale mimo to bardziej podoba mi się VD :) Ale to już sprawa indywidualna. Wydaje mi się, że warto przynajmniej zacząć, żeby samemu stwierdzić, czy chce się to oglądać.