PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399264}

Czysta krew

True Blood
2008 - 2014
7,3 75 tys. ocen
7,3 10 1 74707
6,5 8 krytyków
Czysta krew
powrót do forum serialu Czysta krew

Ciekawe pytanie :)

ocenił(a) serial na 9

Zamiast się zastanawiać kto z kim i kiedy love (o zgrozo xd) zastanówmy się chwilkę nad techniczną stroną :)

Powszechnie wiadomo, że wampir im starszy tym silniejszy.
Jednakże ja mam ciekawe pytanie do rozważenia. Sytuacja następująca:
Osobnik zostaje przemieniony w wieku 18 lat. Jest wampirem przykładowo przez dwa miesiące i postanawia stworzyć kolejnego, a ta osoba jest o rok starsza (19 lat). Czy wampir, który jest starszy, jednak krócej jest wampirem będzie silniejszy od młodszego, ale z większym "wampirzym starzem"? :>

Proszę o spójne odpowiedzi, zgodne z wątkiem przewodnim.

ocenił(a) serial na 7
Kliszek1

Ten młodszy, 18-latek, powinien być silniejszy. Myślę, że tu chodzi właśnie o ten "wampirzy staż" - im ktoś jest dłużej wampirem, tym bardziej jest pewny swojej mocy i coraz lepiej ją wykorzystuje, no i po prostu z samym wampirzym wiekiem nabywa siły. I z książek i z serialu wynika, że tu chodzi o długość tego nadnaturalnego życia :) to ludzkie nie ma nic do rzeczy ;P

Kliszek1

"Zamiast się zastanawiać kto z kim i kiedy love (o zgrozo xd) zastanówmy się chwilkę nad techniczną stroną :)"
Wątek miłosny w tym serialu jest dość istotny mój drogi, więc ocb? :D:D

A co do tematu, to Bittersweet ma rację. Wiek ludzki się nie liczy. W momencie przemiany człowiek umiera, porzuca to co ludzkie na rzecz bycia wampirem. Jego siła, szybkość itp., zależą od wampirzego wieku.

ocenił(a) serial na 9
pkjm

Tak, ten wątek jesto dość istotny xP ale na forum tylko o tym trąbicie. Nikt nie zwraca uwagi na takie sprawy, które też odgrywają ważną rolę :)