Czemu wampiry w "True Blood" mają kły w miejsce dwójek, a nie w miejsce ludzkich kłów? Na początku mnie to zirytowało, bo są za blisko siebie, ale teraz się przyzwyczaiłam. Chciałabym tylko wiedzieć czemu tak jest?
A tak wogóle to serial genialny, na te ferie świąteczne obejrzałam obydwa sezony i naprawdę rewelacja :)
Moim zdaniem wzorowano się na kłach a raczej zębach jadowych żmii bo tak jak u tych gadów wampiry z serialu mogą je wysuwać i chować. Osobiście niezbyt mi się podoba ten pomysł. Uważam, że zwykłe kły wyglądają lepiej.
Hej,
z tego co pamiętam to w książkach nie była ta kwestia poruszano wydaje się
więc, że jest to twórczość własna autorów serialu.
Widziałem chyba w magazynie Focus artykuł właśnie na temat tworzeniu
efektów specjalnych w Czystej krwi. Było tam właśnie opisane, że tworząc
kły wzorowano się na wężach.
Tutaj jest skan artykułu z "Focus-a" na temat kłów w TB:
http://lh3.ggpht.com/_bpryovTPEVE/SyvXCRwayRI/AAAAAAAABFg/T_ov8JSCO_I/cyfrowafab ryka.jpg
Dziękuję za odpowiedzi :) Węże wiele wyjaśniają, jednak nadal uważam że lepiej wyglądałoby na miejscach kłów.
mnie to przeszkadzało i dalej przeszkadza xdd
Hmm... mam pytanie... a mianowicie:
czy was też tak dobija ta przerwa między zębami u Sookie ?
Na początku dobijała i to strasznie, teraz jednak myślę, że ona dodaje jej uroku, nadal jednak uważam że bez niej wyglądałaby ładniej :) Fajnie, że nie chce jej się pozbyć bo to oznacza że czuje się dobrze we własnym ciele ;) I teraz jakoś nie wyobrażam sobie Sookie bez przerwy między jedynkami :)